A fost inaugurat Centrul pentru Sanatate Oxigen, pentru tratarea dependentilor de alcool si droguri

Joi, 3 martie, la sediul de pe strada Depoului nr 6 a avut loc inaugurarea Centrului pentru Sanatate Oxigen, realizat de Asociatia Stop Drog si Asociatia Sprijin în Dezalcoolizare. La eveniment au participat specialistii centrului, preoti, psihologi si autoritati locale. Centrul dispune de 10 dormitoare, cu câte 3 paturi fiecare, pentru tratarea în regim complet a dependentilor si este coordonat de preotul Liviu Burlacu, coordonator al Centrului Izvorul Tamaduirii.

Liviu Burlacu
Ieri, de la ora 11, la sediul de pe strada Depoului nr 6 din Bacau a fost inaugurat Centrul Oxigen, realizat din fonduri europene, cu scopul de a-i trata pe dependentii de alcool, droguri si alte substante psihoactive. Centrul rezidential este coordonat de Liviu Burlacu, specialist cunoscut în tratarea dependentelor. Proiectul european din care a fost realizat si centrul este în valoare de 9.2 milioane de lei, din care doar 184 de mii este contribuâia beneficiarului. Dependentii care vor ajunge aici vor fi tratrati prin metoda Minnesota, a celor 12 pasi, care pune pe primul plan constientizarea dependetei ca boala. Ei vor avea la dispozitie 10 dormitoare, cu câte 3 paturi fiecare, doua sali de terapie de grup, cabinete de terapie ocupationala, sala de forta, încaperi pentru relaxare, s.a. în clinica au fost angajati patru psihologi, patru asistente medicale, un terapeut ocupational, un instructor de fitnes, un kinetoterapeut dar si personal administrativ.

Centrul Oxigen inaugurare (5)

Centrul este destinat doar adultilor iar functionarea sa va fi acoperita prin sponsorizari dar si prin sume acoperite de beneficiari. „Centrul este pentru tratarea celor care sunt dependenti de drog si alcool, care se vor putea interna aici timp de doua luni sau mai mult. Se va aplica programul terapeutic Minnesota, care a dat în ultimile decenii cele mai bune rezultate, cunoscut pe plan mondial. Ne concentram pe cauzele care stau la baza dependentei si întelegem ca dependenta psihologica reprezinta o combinatie complexa de obiceiuri. Programul de tratament acopera toate dimensiunile umane, biologica, psihologic, sociala si spirituala. Primii sase dependenti care vor fi primiti în centru vor veni de luni, 7 martie“, a spus preotul Liviu Burlacu, coordonatorul Centrului Oxigen din Bacau.
Lectorul universitar Gabriela Fotache, managerul întregului proiect, a facut o expunere a structurilor înfiintate si a activitatilor. Este vorba de mai multe asociatii, societati comerciale dar si cursuri de formare profesionala. „Obiectivul este dezvoltarea unor structuri de economie sociala în trei din regiunile României: Nord-Est, Bucuresti si Ilfov Sud Est, în scopul facilitarii accesului persoanelor excluse si expuse riscului de excluziune sociala pe piata muncii si a promovarii unei societati incluzive. Proiectul contribuie la dezvoltarea economiei prin înfiinsarea a 11 structuri de economie sociala în care vor lucra 70 de angajati, dintre care 40 apartin grupurilor vulnerabile“, a spus Gabriela Fotache, managerul de proiect.

4 Comentarii

  1. Lebada Maria spune:

    Va rog un numar de telefon, multumesc!

  2. Centrul "Izvorul Tamaduirii"-Bacau spune:

    -Doamne ajuta la acest inceput frumos de lucrare ! Asteptam alaturi de noi pe toti cei ce vor sa se implice si sa sustina aceasta activitate ! Avem nevoie de voi, de toti cei cu dragoste de oamenii aflati in suferinta ! Impreuna putem reusi ! Putem face lumea si viata mai frumoasa ! Mai libera ! Mai senina !
    Multumim ziarului „Ziarul de Garda” si dlui Mircea Merticariu pentru implicare si prezentare ! Si acesta e tot un ajutor.
    Bucurii, pace si ajutor de la Dumnezeu tuturor ! (Pr.L).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com