Afacerea „autocarul“ la Primaria Bacau. Cat costa sa duci sase tineri si un profesor pana in Polonia

Alesii locali bacauani au aprobat decontarea a 19 500 de lei pentru transportul a sase tineri si un profesor pana la Kielce, in Polonia, localitate cu care Bacaul are oarecare legaturi. Proiectul „Comunicare europeana in diferite culturi“ va avea loc in perioada 7-11 septembrie . Primaria din Kielce deconteaza  pentru toti participantii cheltuielile de masa, cazare si alte vizite.

primaria bacauProiectul aprobat acum, initiat de executivul Primariei Bacau, este aproape identic cu un alt proiect, din 2011, cand alesii locali au aprobat deplasarea, tot la Kielce, pentru  viceprimarul Roxana Mironescu, Ionut Tomescu, purtatorul de cuvânt al Primariei Bacau, dar si consilierii Mircea Fechet, Nicu Zaharia si Liviu Constantin Curca. Atunci au solicitat 18 mii de lei. O simpla investigatie facuta la agentiile de turism din oras a scos la iveala pretul corect al unui transport cu microbuzul/autocarul pana in Polonia/Kielce si retur. Aproximativ 800-900 de euro (4-5 mii de lei).Consiliul Local Bacau

Practic, alesii locali au aprobat transportul fiecarei persoane cu cate un atocar. Si pretul transportului cu avionul ar fi jumatate din suma. Genul de afacere miroase urat de tot si ar putea conduce cu gandul  ca o agentie de turism agreata de PNL va avea oferi servicii de transport al membrilor de partid exact ca in dosarul in care sunt inculpati deputatii Iulian Iancu si Lucian Sova.

In administratia Stavarache obiceiurile raman aceleasi iar procurorii DNA par doar o gluma care nu sperie pe nimeni.

In 2011: Autoritatile bacauane si-au aprobat o deplasare în Polonia la suprapret

Microbuzul primariei consuma 200 de litri la suta de kilometri

Mai multe agentii de turism ne-au oferit preturi aproape identice pentru închirierea unui microbuz, pentru patru zile, tur-retur Bacau Kielce. „Un microbuz de 15-20 de locuri închiriat, cu tot cu sofer, costa 0,65 euro/kilometru. Pâna în Kielce si înapoi sunt 1600 de kilometri. Pretul corect este de maxim o mie de euro“, ne-a spus Eduard Popovici, de la o agentie de turism din Bacau. O alta firma de tarnsport s-a oferit sa ne faca discount. „Cu tot cu discount, va dam un microbuz, pentru aceasta destinatie, cu 750 de euro. Pretul real este cuprins între 3 si 4 mii de lei, nu 18 mii“, a spus Cristi Moraru. La un calcul simplu, din 18 mii de lei pot fi cumparati peste 3300 de litri de benzina, care trebuie cheltuiti în 1600 de kilometri. „Rezulta ca microbuzul Primariei Bacau consuma peste 200 de litri la suta de kilometri!, a mai spus Moraru.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com