Aerostar disponibilizeaza pentru a face loc tinerilor

Aerostar SA va disponibiliza pana la jumatatea lunii octombrie aproape 15% din personal. Fiecare angajat de la Aerostar, care a ales sa plece, va primi salarii compensatorii. aFiecare dintre cei 245 care vor fi disponibilizati va primi salarii compensatorii. Noi avem in acest moment 1.700 de salariati, dar avem o politica de intinerire a personalului. In urmatoarea perioada se vor mai face anagajari”, ne-a declarat Grigore Filip, directorul general al Aerostar. Cei mai multi dintre disponibilizati mai aveau putin pana la varsta de pensionare. Se pare ca a fost o oarecare concurenta a angajatilor Aerostar care au ales sa intre in somaj, pentru a primi salariile compensatorii. aA fost bataie pentru a fi pe lista de disponibilizati. Unii si-au facut un calcul si e mai rentabil sa stea acasa si sa primeasca salarii compensatorii, apoi pensie”, ne-a spus Cornel C. din Aerostar. Despre intinerirea resursei umane din Aerostar am aflat mai multe de la Doina Matanie, responsabil Corporate Marketing Aerostar. aSuntem interesati de calitatea resursei umane, de noile generatii care vor continua aceasta activitate la Aerostar. Este normal ca pe parcurs sa inlocuim specialistii si tocmai in acest sens au loc si aceste disponibilizari”.

Orientarea Aerostar este spre export

In ciuda crizei economice, Aerostar SA a inregistrat rezultate financiare pozitive. Varful cifrei de afaceri a fost inregistrat in 2008, cand societatea a realizat o valoare totala a schimburilor de 152,6 milioane de lei. Profitul net realizat de societate a fost de 9,5 milioane de lei, din care 7, 6 milioane au revenit actionarilor prin dividende. In 2009, societatea, care este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, a resimtit criza. In primele luni ale anului, valoarea actiunilor Aerostar a scazut de la 66,8 milioane (la sfarsitul anului 2008), la 58,6 milioane de lei, pe fondul trendului descendent al cotatiilor, in contextul crizei financiare. In 2009, Aerostar s-a orientat mai mult spre export, spre servicii de mentenanta civila si militara. aIn 2008, Aerostar a realizat la export 43% din vanzari, iar 2009 ponderea exportului a fost de 75,9% din vanzari.

Din totalul activitatii in acest an, 32,78% il reprezinta fabricatia in domeniul aviatiei si 22,1% serviciile de mentenanta pentru avioanele civile”, ne-a mai declarat Doina Matanie. Aerostar SA din Bacau si-a orientat activitatea in ultimii ani spre servicii de mentenanta in domeniul civil, pe fondul scaderii cererii in domeniul militar. Vanzarile Aerostar pe piata din domeniul apararii au fost de 76,4% in 2007, 65,2% in 2008 si doar 39,02% in 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com