Adus la sapa de lemn

Ruinat de administratie, ingropat de instante

Ciuchindel a solicitat si a primit autorizatie de constructie din partea Primariei Bacau, pentru construirea unei cladiri cu parter suprainaltat, in data de 28 decembrie 2005. In 2006 se razgandeste, in urma unei discutii cu un specialist din America si vine cu un proiect cu p+1. „L-am intrebat pe Onica (n.r. – fostul viceprimar, Nicolae Onica) ce sa fac, ca era toamna si vroiam sa incep constructia. Aveam certificat de urbanism pentru P+1, era practic o formalitate sa obtin autorizatia pentru P+1. Mi-a zis sa incep constructia si sa depun din nou actele, dar acestea erau la ei. Nu au vrut sa mi le elibereze. Cladirea am construit-o in 9 zile, in luna septembrie 2006. Imediat au trimis control si mi-au dat 30 de milioane amenda”, relateaza Ciuchindel. Bacauanul a contestat amenda. Din acest moment, conflictul cu Primaria Bacau a fost unul deschis. „Nu a facut opozitie primarul ci seful Politiei Primariei, desi nu avea calitate procesuala”.
Dani Rex a dat spre inchiriere spatiile de la Tic Tac. Agentii economici au incheiat contracte, dupa care au solicitat autorizatia de functionare. Primaria Bacau a refuzat sa-i autorizeze avand la baza Hotararea de Consiliu Local Bacau 175/2006, care conditioneaza obtinerea autorizatiei de functionare de autorizatia de constructie. Bacaul este singurul oras care a mai lasat in vigoare o astfel de hotarare, care lasa loc la sanctionarea clientului de doua ori pentru aceeasi abatere. De altfel, HCL 175/2006 aprobata la initiativa primarului Romeo Stavaracahe este abuziva. Ea contravine OG 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, care stabileste ca: „prin hotarari ale autoritatilor administratiilor publice locale sau judetene se stabilesc si se sanctioneaza contraventii in toate domeniile de activitate, in masura in care in domeniile respective nu sunt stabilite contraventii prin legi, ordonante sau hotarari ale Guvernului”.

Aruncat in insolventa

„Mi-au dat amenzi de peste 300 de milioane de lei (30 de mii de RON), pe care le-am platit eu. Controalele dese ale Politiei Primariei au reusit sa-mi alunge toti clientii, in ultimii trei ani. Astfel, de pe urma contractelor reziliate, am pierdut peste 500 de mii de euro. Aceasta situatie m-a adus in insolventa, deoarece nu am reusit sa mai tin pasul cu creditele la banci si cu taxele la stat”, afirma Gheorghe Ciuchindel. Hartuit de primarie, cu procese tergiversate in instantele de judecata, bacauanul a ajuns la sapa de lemn. Acum are firma in insolventa, cu propunere de reorganizare si risca sa piarda tot. La masa credala s-a constat ca Directia Finantelor Publice are de luat 106 mii de lei, Banca Comerciala Carpatica 146 de mii de lei, iar Banca Transilvania 35 de mii de lei.

Curtea de Apel ocoleste expertizele

Bacauanul a ajuns acum in instantele de judecata, in patru procese. Unul este pentru constatarea nulitatii HCL 175/2006, care se va judeca pe fond la Tribunalul Bacau, in data de 14 aprilie. Un alt proces se refera la tergiversarea emiterii autorizatiei de functionare, proces ajuns acum la Curtea Suprema. „Am castigat procesul pentru autorizatia de functionare la Tribunalul Bacau, primaria a facut recurs iar Curtea de Apel le-a dat castig de cauza pe motiv de procedura si nu pe fond. Judecatorii obedienti nu au luat in calcul expertizele depuse”, afirma Ciuchindel.
Cheia pentru rezolvarea problemelor omului de afaceri bacauan este constatarea nulitatii absolute a HCL 175/2006. Daca se va anula hotararea, primaria nu va mai avea motiv sa nu elibereze autorizatia/acordul de functionare al societatilor. In plus, amenzile date in baza hotararii vor fi nule. Bacauanul este reprezentat in instanta de avocatul Petru Ivascu. „Primaria nu poate conditiona emiterea autorizatiei de functionare a unei societati de autorizatia de constructie”, a declarat avocatul Petru Ivascu.
In urma constatarii efectelor produse de hotarari similare HCL 175/2006, in alte orase din tara acestea au fost anulate si modificate corespunzator. Regulamentele din Cluj, Sibiu, Arad, Satu Mare, Iasi Suceava sau Brasov au fost modificate, deoarece contraveneau legislatiei in vigoare.
„Din cauza abuzurilor administratiei Stavarache, am pierdut peste 500 de mii de euro. Primaria Bacau m-a ruinat prin abuzurile si controalele repetate efectuate la firmele care au inchiriat la mine. Din cauza judecatorilor obedienti de la Curtea de Apel Bacau, acum ma judec cu primaria la Curtea Suprema de Justitie.”
Gheorghe Ciuchindel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com