Admiterea în liceele militare din Romania. Rezultate 2018

Miercuri, 27 iunie, colegiile nationale militare au publicat rezultatele preliminare ale admiterii în anul de învatamânt 2018-2019, cele finale urmând a fi date publicitatii vineri, 29 iunie, dupa confirmarea locurilor de catre candidatii declarati admisi. La nivel national au fost admisi 600 elevi, dintre care 223 fete. Cea mai mare nota obtinuta la admitere a fost 9,97 pentru baieti si 9,99 pentru fete.
Toate colegiile au avut disponibile câte 120 de locuri. Pentru Colegiul National Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, media maxima de admitere a fost de 9,99, iar nota minima 8,47. La Colegiul National Militar „Stefan cel Mare” din Câmpulung, nota maxima a fost 9,92, iar cea minima 8,47. Pentru Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, media maxima a fost de 9,83, iar cea minima de 8,05. La Colegiul National Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, media maxima a fost de 9,93, iar cea minima de 7,8.
Colegiul National Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanta, reînfiintat începând cu acest an, va genera, în viitor, o importanta baza de selectie pentru elevii si studentii unitatilor si institutiilor de învatamânt ale categoriilor de forte ale armatei. La Constanta, media maxima la admitere a fost de 9,68.
„Modernizarea Armatei României noastre se face nu doar la nivelul înzestrarii cu tehnica si armament de înalta performanta, cât si prin programe coerente si eficiente de formare de profesionisti cu mentalitatea luptatorului modern, capabili sa îndeplineasca toata gama de misiuni cerute de mediul de securitate al secolului XXI. Aceasta este misiunea învatamântului militar românesc, care trebuie sa se afirme ca o structura cu adevarat performanta, un sistem de elita menit a produce elite.
Daca privim doar rezultatele obtinute de colegiile nationale militare, ai caror absolventi promoveaza în totalitate si cu medii foarte mari examenele de bacalaureat din ultimii ani, întelegem ca la Breaza, la Alba Iulia, la Câmpulung Moldovenesc, la Craiova si, cu siguranta, din acest an, si la Constanta, elevii nostri au beneficiat si vor beneficia de conditii foarte bune de pregatire.
Transmit felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere în colegiile militare si le doresc mult succes în pregatire. Asigur, în acelasi timp, echipele de profesori si intructori ca vom continua sa acordam maxima importanta dezvoltarii învatamântului militar pe toate nivelurile si palierele si ca vor avea întregul sprijin al conducerii MApN în derularea proiectelor de dezvoltare din domeniul lor de responsabilitate,” a declarat ministrul Mihai Fifor.
În context, la nivelul Ministerului Apararii Nationale, este în analiza înfiintarea a unui nou liceu militar, echipele tehnice pregatind deja detaliile juridice si procedurile tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com