Admitere 2017 la Universitatea „George Bacovia“ din Bacau

În perioada 4-31 iulie are loc prima sesiune de admitere la Universitatea „George Bacovia“ din Bacau iar pentru locurile ramase neocupate se organizeaza o alta sesiune, în toamna, în perioada 1-24 septembrie. Institutia privata de învatamânt superior pune la dispozite 300 de locuri la studii de licenta, 325 de locuri la master si 60 de locuri într-un program postuniversitar de formare continua.

La finalul acestei luni se încheie admiterea la Universitatea „George Bacovia“, institutie privata de învatamânt superior care a împlinit 25 de ani de existenta, acreditata prin legea 237 din 2002. Universitatea are înfiintata Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative, care are patru domenii de licenta. Pentru anul acesta, institutia a obtinut dreptul de a avea câte 75 de locuri pentru domeniile „Administrarea afacerilor“, „Management“, „Drept“ si „Stiinte Administrative“. „Studiile de licenta se deruleaza pe parcursul a sase / opt semestre (Sistemul Bologna), obtinerea Diplomei de licenta este conditionata de acumularea de 180 / 240 de credite (ECTS). Diploma de licenta este însotita de un supliment de diploma care permite absolventilor integrarea pe piata muncii sau continuarea studiilor (postuniversitare, doctorale etc.) într-o alta universitate din spatiul european. Standardele de calitate implementate de facultate fac din aceasta o entitate distincta a universitatii, seriozitatea si profunzimea abordarilor în relatiile studenti-profesori constituind o garantie a reusitei în cariera pentru absolventi“, se precizeaza pe site-ul Universitatii.

325 de locuri la studiile de master

Universitatea „George Bacovia“ ofera si posibilitatea studiilor universitare de master. În domeniul Contabilitate se poate opta între specializarile „Management financiar contabil“ (75 de locuri) si Diagnostic financiar si auditul firmei (50 de locuri), în domeniul Management exista specializarile „Managementul institutiilor din administratia publica“ (50 de locuri) si „Managementul afacerilor“ (50 de locuri). Ultimul domeniu de master este Marketing, care are 100 de locuri împartite egal  între specializarile „Management-marketing“ si Marketing în afaceri“.

32 de cadre universitare permanente. Universitatea se extinde si face noi angajari din toamna

32 de cadre didactice sunt angajate la Universitatea „George Bacovia“ cu caracter permanent. Este vorba de lectori, conferentiari si profesori universitari. Recent a fost acreditata si specializarea „Drept“ din cadrul Universitatii. „În momentul de fata avem 32 de cadre didactice. A crescut însa numarul de programe de studii si vom mai avea nevoie de noi cadre didactice. Vom organiza concurs pentru ca noii veniti sa fie titulari pe post“, a precizat profesorul universtar Neculai Lupu, rectorul Universitatii „George Bacovia“ din Bacau.

S-a înfiintat Colegiul de Învatamânt Tertiar Nonuniversitar

Absolventii de liceu, cu sau fara Bacalaureat, pot face acum cursuri, patru semestre, pentru obtinerea unor specializari cautate pe piata muncii. Colegiul de Învatamânt Tertiar Nonuniversitar înfiintat anul acesta la Universitatea „George Bacovia“ ofera posibilitatea a doua programe de formare si specializare pe domeniul „Economia turismului si serviciilor“. Este vorba de programele de „Agent de turism“ si „Asistent manager unitati hoteliere“. Totodata, cei pasionati de management pot urma cursurile de „Asistent manager unitati hoteliere“ si „Organizator de conferinte, congrese, târguri si expozitii“. „Universitatea noastra se dezvolta. Suntem acreditati pentru mai multe specializari, urmarim sa crestem numarul studentilor si masteranzilor care urmeaza la noi cursurile. Cu oferta noastra educationala ne adresam tinerilor absolventi, care doresc sa capete o specializare, din întreaga regiune, nu numai din judetul Bacau“, a mai declarat, pentru ziarul Adevarul, profesorul Neculai Lupu, rectorul Universitatii „George Bacovia“.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com