Academicianul Solomon Marcus, in vizita la Vasile Botomei, la Casa Apararii Drepturilor Omului din Bacau

Vasile Botomei a primit ieri vizita academicianului Solomon Marcus, dupa conferinta sustinuta la Colegiul Ferdinand din Bacau. Vasile Botomei si Solomon Marcus (1)Doctor in matematica si doctor docent, Solomon Marcus, cetatean roman de origine Vasile Botomei si Solomon Marcus (2)evreiasca, a acceptat sa se pozeze cu avocatul bacauan, chiar daca acesta are pictat pe perete tabloul maresalului Ion Antonescu, condamnat de sovietici la moarte pentru crime de razboi, dar si dupa Revolutie, de actualul regim democratic. „Sunt deosebit de fericit ca am primit vizita marelui academician Solomon Marcus. Pentru mine este o zi deosebit de importanta. I-am daruit lucrarea mea de doctorat, in drept comparat, pe care a primit-o cu placere. Ii multumesc pentru ca m-a onorat cu prezenta dumnealui“, a spus emotionat Vasile Botomei.

La Casa Apararii Drepturilor Omului va fi amplasata o Cruce dedicata victimelor Justitiei (2)Avocatul bacauan are mai multe motive de bucurie, in ultima perioada. Curând a reusit sa obtina stramutarea procesului la Iasi, intentat pentru acuzatia de practicare a avocaturii fara drept, dar si pentru organizarea unui concurs de admitere in propria structura de avocati.  Mai mult, schimbarea Codului Penal dar si evolutia procesului, care se judeca la Iasi, au impus ridicarea controlului judiciar.

Wikipedia: „Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, de carti ce privesc utilizarea matematicii în lingvistica, în analiza teatrala, în stiintele naturale si sociale s.a. Cartile sale au fost traduse în multe tari ale lumii. A publicat peste 50 de volume în România si care au fost Vasile Botomei si Solomon Marcus (5)traduse în mai multe limbi din Europa si nu numai si aproximativ 400 de articole în reviste stiintifice sau de specialitate. Opera sa a fost citata de peste 1000 de autori. Din 1993 devine membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române“.

 

2 Comentarii

 1. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR, CIF 29497286
  Mun. Bucuresti, sector 1,B-dul Nicolae Balcescu, nr. 17-19 Ap.9,10,11; http://www.unbr.info;
  Cabinet Presedinte UNBR, cu sediul in Mun. Bacau,str.Oituz, nr.33
  E-mail: botomei.vasile@yahoo.com; Tel./fax: 0334 421 450; mobil: 0744 19 17 17;
  Nr. 49/18-04-2014
  COMUNICAT
  1. Teza de doctorat Botomei Vasile circula pe maini la judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
  Cu delegatia nr. 55 din 10/10/2013, emisa de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, prin presedinte Dr. Av. Botomei Vasile, a fost inregistrata cu data de 17.04.2014, teza autorului Dr. Av. Vasile Botomei, in Biblioteca de Documentare Legislatie si Contencios de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
  Aceasta inregistrare a venit ca urmare a cererii formulate de catre ICCJ catre autorul Dr. Av. Botomei Vasile – Presedinte UNBR, pentru a comunica teza de doctorat in format tiparit pe hartie, in vederea introducerii acesteia in programul de documentare, instruire si pregatire profesionala pentru magistrati si grefierii de la ICCJ.
  Apasa AICI pentru a citi delegatia nr. 55 din 10/10/2013, emisa de UNBR – Dr. Av. Vasile Botomei;
  Apasa AICI pentru a citi dovada inregistrarii la ICCJ, cu data de 17.04.2014 a tezei de doctorat a autorului Dr. Av. Botomei Vasile (anexa 2);
  2. Teza de doctorat Botomei Vasile circula pe maini la Consiliul Superior al Magistraturii.
  Cu delegatia nr. 55 din 10/10/2013, emisa de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, prin presedinte Dr. Av. Botomei Vasile, a fost inregistrata cu data de 17.04.2014, teza autorului Dr. Av. Vasile Botomei, in Biblioteca de Documentare Legislatie si Contencios de la Consiliul Superior al Magistraturii;
  Aceasta inregistrare a venit ca urmare a cererii formulate de catre CSM catre autorul Dr. Av. Botomei Vasile – Presedinte UNBR, pentru a comunica teza de doctorat in format tiparit pe hartie, in vederea introducerii acesteia in programul de documentare, instruire si pregatire profesionala pentru magistrati si grefierii de la CSM.
  Apasa AICI pentru a citi dovada inregistrarii la CSM, cu data de 17.04.2014 a tezei de doctorat a autorului Dr. Av. Botomei Vasile;
  3. Teza de doctorat Botomei Vasile a intrat ca donatie in patrimoniul stiintific de la Academia Romana.
  Cu delegatia nr. 55 din 10/10/2013, emisa de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, prin presedinte Dr. Av. Botomei Vasile, a fost inregistrata cu data de 17.04.2014, teza autorului Dr. Av. Vasile Botomei, in Biblioteca de Documentare Legislatie si Contencios de la Academia Romana.
  Apasa AICI pentru a citi dovada inregistrarii tezei de doctorat Dr. Botomei Vasile, cu nr. 1443 din 17.04.2014, la Academia Romana, sub mentiunea ,,Donatie ptr. Academia Romana”;
  Excelenta Sa, Profesor Univ. Doctor Cornel Ionescu – Director General al Academiei Romane, a evaluat favorabil rezultatul aplicatiei practico-stiintifice din teza de doctorat a autorului Dr. Av. Vasile Botomei, cu ocazia inscrierii tezei de doctorat cu titlu de donatie pentru Academia Romana.
  Propunerea de acordare a premiului de excelenta pentru autorul Dr. Av. Botomei Vasile, pentru lucrarea: ,,Raspunderea Administrativa. Aspecte practico-stiintifice in plan comparat.” se inscrie in aprecierile de la cel mai inalt nivel academic.
  Cu aceasta ocazie, Directorul General Prof. Univ. Dr. Cornel Ionescu a exprimat interesul pentru constituirea in cadrul Academiei Romane, a unei sectii distincte de drept, avandu-se in vedere ca in Academia Romana nu exista inca o sectie distincta, deoarece stiintele juridice sunt incluse in cadrul sectiei de stiinte economice si drept.
  Inregistrarea tezei de doctorat la Academia Romana a coincis cu momentul eliberarii atestatului seria M. Nr 0001712 de catre Ministerul Educatiei Nationale, rezultatdin procedura de echivalare si de recunoastere a gradului stiintific de doctor in stiinte juridice prin diploma de doctor in stiinte juridice dobandita de autorul Dr. Av. Botomei Vasile, cu seria DR nr. 1787 eliberata de Universitatea de Stat din Moldova din Republica Moldova la data de 10.12.2013.
  Comisia de Specialitate Juridica din cadrul Consiliului National de Recunoastere si Atestare a Diplomelor (CNRAD) din cadrul Ministerul Educatiei Nationale, a fost investita cu adresa formulata de catre Guvernul Romaniei prin Cancelaria domnului Prim Ministru Victor Viorel Ponta sa cerceteze teza de doctorat a autorului Dr. Botomei Vasile care a fost primita la Guvern in vederea punerii in aplicare a recomandarilor stiintifice si a aplicatiilor practico-stiintifice rezultate din cercetarea stiintifica din teza autorului Dr. Av. Botomei Vasile.
  Comisia de specialitate Juridica din cadrul CNRAD a verificat toata baza de documentare care a stat la baza sustinerii tezei de doctor in drept a autorului Dr. Av. Botomei Vasile, a verificat autenticitatea lucrarii stiintifice, originalitatea si aplicabilitatea rezultatelor cercetarii in dreptul intern roman.
  Comisia de Specialitate a fost investita cu verificari a mai multor teze de doctorat in Stiinte Juridice, sustinute de catre alti autori in alte tari.
  Pe masa comisiei de specialitate au fost supuse analizei cercetarii si avizarii teze care erau reportate din anii anteriori, precum si teza autorului Dr. Av. Botomei Vasile.
  Dintre toate tezele de doctorat, sustinute in strainatate, care au fost supuse procedurii de verificare, pentru eliberare de avizare in vederea inaintarii tezei la Plenul CNRAD, a fost avizata o singura teza de doctorat.
  Teza avizata favorabil de catre Comisia de Specialitate Juridica din cadrul CNRAD, a fost a autorului Dr. Av. Vasile Botomei.
  Pe baza avizului de la Comisia de Specialitate de la CNRAD, teza de doctorat si toate lucrarile aferente acestora, publicate in APENDICE la teza de doctorat (vezi http://www.unbr.info ), teza de doctorat a fost supusa analizei, cercetarii si aprobarii de catre Plenul CNRAD.
  Singura teza de doctorat inaintata la Plenul CNRAD, a fost aprobata cu data de 04 aprilie 2014.
  La data de 17.04.2014, Ministerul Educatiei Nationale a eliberat atestatul pe numele Botomei Vasile pentru DIPLOMA DE DOCTOR IN DOMENIUL DREPT.
  Apasa AICI pentru a citi ATESTAT-ul eliberat la data de 17.04.2014, de catre Ministerul Educatiei Nationale, prin care titularul de atestat se bucura de toate drepturile conferite titului stiintific de doctor in domeniul drept;
  Lucrarea stiintifica a autorului Dr. Av. Botomei Vasile, este propusa de Academia Romana pentru acordarea premiului de excelenta!
  In evaluarea academica a lucrarii stiintifice a autorului Dr. Av. Vasile Botomei, au fost luate in considerare atat rezultatele cercetarii in aplicatia conceptului de pluralism a organizatiilor profesionale de aparare, prin mai multe barouri la nivel de judet si mai multe organizatii profesionale de aparare la nivel national de tip UNBR, cat si noile concepte in materia aplicarii raspunderii administrativa a magistratilor care incalca normele de drept material in procesele pe care le solutioneaza, cauza care a determinat condamnarea in mod repetat a statului roman de catre Curtea Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului.
  Lucrarea se inscrie in prima teza de doctorat in stiinte juridice care prin aplicatia practico-stiintifica a creat noi persoane juridice cu scop si obiect de activitate identic cu celelalte organizatii profesionale de tip Barouri si UNBR, care aveau printre membrii acestora, ascendenti din perioada exercitarii profesiei de avocat din statul comunist roman.
  Problematica abordata in lucrare a fost publicata in cartea denumita ,,Raspunderea Administrativa. Aspecte practico-stiintifice in plan comparat.” editata in coautorat prin Dr. Av. Vasile Botomei – Mediator, Presedinte UNBR si Dr. Habilitat Teodor Carnat – Conf. Univ. Doctor, expert CNAA Republica Moldova (RM) , membru in Consiliul Superior al Magistraturii din RM, editata de editura Vicovia din Bacau, ISBN 978-606-8541-20-4, tiparita in 500 exemplare (publicata pe http://www.unbr.info).
  Instantele judecatoresti de toate gradele din Romania, parchetele de toate gradele din Romania, inspectoratele judetene de politie si toate unitatile administrativ teritoriale din Romania au primit teza de doctorat a autorului Dr. Av. Botomei Vasile, prin inscrierea acesteia in categoria programelor de pregatire si instruire profesionala.
  Apasa AICI pentru a citi OPIS-ul cu centralizarea raspunsurilor comunicate de catre institutiile publice din Romania care au aprobat implementarea rezultatelor cercetarii din teza de doctorat a autorului Dr. Av. Botomei Vasile.
  Lucrarile stiintifice publicate de autorul Dr. Av. Botomei Vasile sunt in traducere din limba romana in limba engleza si limba italiana.
  Scopul promovarii rezultatelor stiintifice din teza de doctorat in drept a autorului Dr. Av. Botomei Vasile, este de aplicare a dreptului de exercitare a profesiei de avocat pe teritoriul romaniei de catre avocati straini inscrisi in alte barouri din tarile membre ale Uniunii Europene si tarile care au tratate de recunoastere reciproca a profesiilor si titlurilor stiintifice in materie de drept. In acest domeniu, Dr. Av. Botomei Vasile, presedinte UNBR, este promotorul liberului acces al profesiei de avocat pe teritoriul national Roman in vederea exercitarii profesiei de avocat in favoarea cetatenilor romani de catre avocati straini.
  Legea 51/1995 republicata, reglementeaza pentru avocatii straini conditia de a fi inscrisi intr-un barou din Romania pentru a beneficia de dreptul de a acorda asistenta si reprezentare juridica in cadrul instantelor din Romania.
  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, inregistrata si autorizata in baza Legii 51/1995 republicata cu CIF 29497286, reprezentata prin Presedinte Dr. Av. Vasile Botomei cu adresa de sediu din Mun. Bacau str. Oituz 33, ofera avocatilor straini dreptul de inscriere in cadrul acestei organizatii profesionale, cu scutire de taxe pentru echivalarea titlului profesional de avocat.
  Conditiile inscrierii in profesia de avocat organizata de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR prin Presedinte Dr. Av. Vasile Botomei, sunt publicate pe http://www.unbr.info .
  Alternativa in alegerea organizatiilor profesionale pentru inscrierea in profesia de avocat este nu numai pentru avocatii straini, ca element de noutate, ci si pentru licentiatii in stiinte juridice din Romania, care pana la aparitia acestei creatii de aplicatie stiintifica, erau in imposibilitate de inscriere in profesie de avocat prin cenzura aplicata de corifeii celorlalte organizatii profesionale de tip barouri si UNBR, care desi nu aveau pregatire superioara celor pe care ii examinau, exercitau cenzura admiterii in profesia, cunoscuta in termen popular sub forma de clientelism, pentru care magistratii trebuiau sa raspunda la solicitarile extraprofesionale ale unora dintre avocatii care erau in organele de conducere, fiind supusi la examene de admitere in profesia de avocat, indiferent daca erau magistrati cu grad de Inalta Curte de Casatie si Justitie, de Curte de Apel, Tribunal sau Judecatorie. Aceasta alternativa de alegere a organizatiilor profesionale este valabila pentru toti licentiatii in drept, inclusiv proaspetilor absolventi.
  4.In sustinerea demersurilor de implementare a rezultatelor cercetarii din teza de doctorat in drept a autorului Dr. Botomei Vasile, a venit in sprijin si Comisia Europeana – Directia Generala Justitie, prin doamna Vice Presedinte Reding.
  Citeste AICI adresa de confirmare in materia implementarii rezultatelor cercetarii din teza autorului Dr. Av. Botomei Vasile comunicata de Comisia Europeana, cu nr. JUST/03/MCF/vf/1064187s din 15.04.2014;
  Citeste AICI pentru a vizualiza OPISUL cu adresele-raspuns, prin care majoritatea institutiilor de profil din Romania cu activitati de raspundere in materia functiilor publice din stat, au formulat aprecieri de succes rezultatului stiintific din teza de doctorat a autorului Botomei Vasile, ca obiect de studiu documentare si instruire profesionala pentru organele de cercetare penala, procurori, judecatori si functionari publici din Romania;
  Citeste AICI pentru a vizualiza adresa trimisa institutiilor de profil din Romania cu activitati de raspundere in materia functiilor publice din stat si a instantelor judecatoresti
  Citeste AICI pentru a putea vedea lista cu persoanele juridice de tip barouri si UNBR, rezultate prin aplicatia practico-?tiin?ifica la teza de doctorat a autorului Dr.Av.Botomei Vasile, intitulata: „Raspunderea administrativ?. Aspecte practico-?tiin?ifice in plan comparat Republica Moldova si România”;
  Citeste AICI pentru a putea vedea lista cu documente create prin aplica?ia practico-?tiin?ifica la teza de doctorat a autorului Dr.Av. Botomei Vasile;
  Citeste AICI pentru a putea vedea tabelul cu stampilele personalizate si amprenta sigiliilor create pentru persoanele juridice infiin?ate prin aplica?ia practico-?tiin?ifica la teza autorului Dr. Av.Botomei Vasile;
  Acest comunicat se publica in cinstea Sfintelor Sarbatori de Pasti, din anul 2014, care constituie prilej de bucurie pentru toti crestinii!
  Multumim Lui Dumnezeu pentru darurile primite!
  Hristos a Inviat!
  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR,
  Dr. Av. Botomei Vasile/18-04-2014/www.unbr.info

 2. Oamenii de stiinta si jurnalistii cu stiinta cunosc adevarul de neadevar.
  In Bacau mai sunt din parte unora unele reminiscente in in ce privesc rezultatele publicate in lucrarile stiintifice ale autorului Botomei Vasile,insa usor usor adevarul stiintific se ridica la suprafata ca uleiul deasupra apei.
  Asta ca o reflexie asupra aprecierii ca nu ar fi legal Baroul Bacau din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania cu inregistrat si autorizat in baza aceleiasi Legi 51/1995 republicata,in conditii de pluralism al organizatiilor profesionale de aparare prin mai multe barouri de avocati intr-un judet si mai multe Uniuni nationale de barouri la nivel national, potrivit teoriei cercetate la teza de doctorat implementata in prezent la toate instantele din Romania, insa mai putin la Curtea de Apel Bacau unde mi-au trimis raspun pe email ca nu au nevoie de teza.Unora le este jena de ridicolul in care au fost pusi prin aceea ca in loc sa aprecieze ce era de apreciat,au gasit de cuviinta sa aplece urechea la avocatii din celalalt barou crezand ca in acest fel vor fi primiti sa se inscrie in Baroul Bacau din str.Mihai Viteazu unde sunt avocatii care nu suporta concurenta intre barouri.
  In alta ordine de idei:
  Avand in vedere ca la nivel national se joaca o piesa ,,Sarba procurorilor” in care este protagonist domnul Primar Radu Mazare, emit o apreciere in legatura cu aceasta situatie de fapt si de drept pentru ca piesa se potriveste de minune de a fi jucata si in Bacau prin protagonist Primar Romeo Stavarache.

  Dr.Vasile Botomei este solidar cu procurorii si Radu Mazare date 10 aprilie 2014 11:49 0
  Dr.Vasile Botomei felicita activitatea procurorilor care fac retineri de politicieni in conditii de arest! In ceea ce privesc faptele cercetate este evident ca va fi achitat domnul Primar Mazare.Dar viata asta domnule Primar Radu nu ar fi fost frumoasa daca nu a-ti fi trecut putin si pe la arest,caci nu uitati ce prevad legile lui Zamolxe Zeul Dacilor: ,,Cu cat te ridici mai mult, cu atat trebuie sa cobori mai mult, caci masura ridicarii este aceiasi cu masura coborarii\” Dr.Botomei Vasile a facut 33 de zile de arest la IPJ Bacau.Tot atat a facut si comisarul Berbeceanu pana a fost eliberat si 33 de zile ar fi de ajuns si pentru domnul primar Radu Mazare la IPJ Constanta pentru ca sigur in toate mandatele de primar acolo la arest nu a vizitat pe niciun privat de libertate. Acolo la arest vedeti barbati care joaca roluri de femei,mancati incastoane de tabla indoite de cate ori au fost aruncate pe jos,nu aveti furculite, linguri si nici cutite pentru ca sunt considerate arme periculoase.
  Acest comentariu a mai fost publicat pe http://www.lumeajustitiei.ro, la articolul din 10 aprilie 2014 privind retinerea cu catuse a Primarului Radu Mazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com