Liberalii bacauani vor mai multa transparenta la cheltuirea banilor publici cu spectacolele stradale. Proiectul va ajunge in Consiliul Local Bacau

Consilierii locali liberali au initiat un proiect de hotarâre care va fi supus votului Consiliului Local Bacau, care urmareste cresterea transparentei la cheltuirea banilor publici in municipiul Bacau. Sunt vizate evenimentele publice, spectacolele organizate de Primaria Bacau.

Potrivit unui comunicat aal PNL Bacau, decontarea cheltuielilor de catre Municipiul Bacau se va face doar dupa transparentizarea acestora prin publicarea lor pe site-ul www.municipiulbacau.ro. Cu alte cuvinte, costurile legate de închirieri de scene, onorarii de artisti, servicii foto/video si multe altele vor fi la vedere.

Proiect HCL Transparentizare by fechetm on Scribd

„Am constatat faptul ca nicio entitate care a fost subiectul unei asocieri cu Municipiul Bacau nu a respectat procedurile de achizitie publica, în sensul utilizarii SEAP. Bacauanii trebuie sa stie exact pe ce se cheltuiesc banii lor proveniti din taxe si impozite. Aceste asocieri nu trebuie sa fie un paravan pentru firmele prietene.”, a declarat Mircea Fechet, consilier local si purtator de cuvânt al PNL.
Purtatorul de cuvant al PNL Bacau, Mircea Fechet, afirma pe blogul propriu ca impreuna cu colegii, consilieri locali, va lucra la noi proiecte ce urmeaza a transparentiza în totalitate modul în care se folosesc banii de la finantarile în baza Legii 350 si nu numai.„ Asa cum am promis si în timpul campaniei electorale, nu exista niciun motiv pentru care cetatenii sa nu stie exact care este modul în care le sunt cheltuiti banii.

Daca executivul va refuza sa puna pe ordinea de zi acest proiect, sau daca coalitia PSD-PMP-ALDE va vota împotriva transparentizarii, voi solicita personal aceste documente si le voi publica pe un site dedicat, astfel încât bacauanii poata beneficia de transparenta mult promisa“, afirma Mircea Fechet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com