7 programe de formare continua, pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar, oferite de CCD Bacau

În aceasta vacanta intersemestriala Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau organizeaza simultan sapte programe de formare continua, destinate cadrelor didactice.

Asadar, sâmbata, 31 ianuarie 2015, în amfiteatrul Colegiului National „Ferdinand I” Bacau,  a fost  relansat programul activitati CCD Bacaude formare continua, acreditat de Ministerul Educatiei Nationale, „Educatie civica – formarea profesorilor”, destinat personalului didactic din învatamântul preuniversitar. Acesta este un program tematic si modular, care se desfasoara prin stagii nondisciplinare, pe parcursul a 90 de ore, fiindu-i alocate 25 credite profesionale transferabile.

Cursul este coordonat de profesor-formator Lucica Ciuperca, initiatoarea proiectului si coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau, care functioneaza în incinta CCD Bacau. Echipa de formatori este alcatuita din: conf. univ. dr. Georgel Neamtu, prof. Monica Andrei, prof. Scoala de vara SUA-CCD BACAU (2)Mihaela Atodiroaei si prof. Florina Opincariu. „Se pare ca anul 2015 va fi unul foarte solicitant pentru colectivul si colaboratorii nostri. Deoarece oferta de programe, care a fost avizata integral de Ministerul Educatiei, s-a îmbunatatit simtitor, ne asteptam ca, în perioada urmatoare, interesul colegilor sa creasca, cererea pentru formarea continua din judetul nostru, fiind mult peste asteptari. În aceste conditii, acum, estimam o participare de peste 900 de cadre didactice.

            Asadar, am hotarât sa lucram sustinut în aceasta minivacanta, si, astfel, sa micsoram presiunea. Credem ca o sa reusim, deoarece ne bazam pe colaborarea tuturor formatorilor implicati în aceste cursuri, dar si pe sprijinul colegilor din unitatile scolare gazda”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Un alt program, care a debutat sâmbata, 31 ianuarie a.c., de aceasta data la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Tg. Ocna, este „Utilizarea unor tehnici de lectura la clasele din învatamântul primar”, avizat de Ministerul Educatiei si destinat personalului didactic din învatamântul primar. El este coordonat si va fi sustinut de prof. Rodica Leonte, inspector scolar pentru învatamântul primar – ISJ Bacau si înv. Angela Ciupala – Scoala Gimnaziala ”Alexandru Cel Bun” Bacau.

Luni, 02 februarie a.c., Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a relansat, la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” Bacau, programul de formare continua acreditat „Strategii de consiliere educationala a parintilor”, destinat personalului didactic din învatamântul preuniversitar. Acesta se desfasoara pe parcursul a 40 ore, fiindu-i alocate 10 credite profesionale transferabile.

Echipa de formatori este alcatuita din: prof. Maria Matasaru, coordonatoarea proiectului,  lector univ. dr. Elena Seghedin, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei –  Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi, prof. Elena Hussar, prof. Viorica Pricopoaia, prof. Carmen Nedelcu si prof. Maria Chiriloaie.

De asemenea, la solicitarea cadrelor didactice din mediul rural,  a fost organizata o noua sesiune a programului de formare continua Demonstratii de utilizare a software-ului educational pentru învatamântul primar, gimnazial si liceal, avizat de Ministerul Educatiei. Acesta a debutat luni, 02 februarie a.c., la Scoala Gimnaziala Ardeoani.

Cursul este coordonat si sustinut de: prof. Ana-Nicoleta Gargaun – formator CCD Bacau, prof. Rodica Leonte – inspector scolar pentru învatamântul primar si de prof. Aurelia Bocancea – informatician CCD Bacau.

În premiera va fi organizat programul de formare continua „Ateliere de comunicare cu copiii”, avizat de Ministerul Educatiei si destinat personalului didactic din învatamântul preuniversitar. Acesta va începe în Sala de conferinte a ISJ Bacau, marti, 03 februarie a.c., pentru o prima serie de cursanti si miercuri 04 februarie a.c., pentru cea de-a doua grupa. Programul este coordonat si va fi sustinut de profesor formator Elena Hussar, decanul de vârsta al CCD Bacau.

La rândul sau personalul de îndrumare, conducere si control din învatamântul preuniversitar este invitat sa parcurga, timp de 40 de ore, începând de luni, 02 februarie a.c., la Scoala Gimnaziala ”Constantin Platon” Bacau, noul curs ”Managementul resurselor umane în unitatile de învatamânt”, avizat de Ministerul Educatiei.

Exclusiv pentru personalul didactic auxiliar (secretari, informaticieni etc), a debutat, în premiera, luni, 02 februarie a.c., la Scoala Gimnaziala ”Constantin Platon” Bacau, si programul ”Evidenta resurselor umane din învatamântul preuniversitar”.

Ambele proiecte sunt coordonate de prof. Vlad Ida, inspector scolar managementul resurselor umane ISJ Bacau si de prof. Sorin Bostan, directorul, Scolii Gimnaziale ”Constantin Platon” Bacau.

De asemenea, programul „Integrarea T.I.C. în procesul educational”, destinat tuturor cadrelor didactice din învatamântul preuniversitar, a început de curând la CCD Bacau. Deoarece acest proiect este foarte atractiv, deci solicitat de profesorii bacauani, se lucreaza simultan cu 14 grupe.

Cursul este fundamentat pe optiunile strategice ale politicii educationale din România, în contextul sistemului educational european, stabilit prin Strategia „Europa 2020”, se desfasoara pe parcursul a 110 de ore, teorie, aplicatii si online, fiind purtator a 30 credite profesionale transferabile.

Programul asigura o pregatire generala sub aspect teoretic si o pregatire specifica sub aspect metodologic si practic, pregatire ce poate fi aprofundata si dezvoltata individual, conform optiunilor cursantului, ca urmare a facilitatilor oferite de propria platforma e-learning, pe care se vor derula o parte din activitatile de formare, dar si de colaborarea cu  Asociatia „TEHNE – Centrul pentru Inovare în Educatie”, organizatie profesionala de prestigiu, agreata de Ministerul Educatiei si de Universitatea din Bucuresti, specializata în implementarea si promovarea educatiei folosind tehnologia informatiei si comunicarii.

Echipa de formatori este alcatuita din: lector univ. dr. Olimpius Istrate, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei – Universitatea din Bucuresti, dr. Ema – Maria Fâciu, Facultatea de Stiinte, Sectia Ecologia si Protectia Mediului – Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, prof. Mihaela-Liliana Ciuchi, prof. Ana – Nicoleta Gargaun, formatori ai Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau si de prof. Aurelia Bocancea, informatician al institutiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com