19 mii de lei pentru liceenii din Bacau, prin YouthBank

Pe 10 martie, la sediul BRD-Groupe Société Générale, sucursala George Apostu Bacau , a fost lansat Fondul de finantare YouthBank. Programul YouthBank este implementat în Bacau de catre Fundatia YouthBankBacau (2)Comunitara Bacau, iar la nivel national este coordonat de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare în parteneriat cu BRD- Groupe Société Générale. BRD-Groupe Société Générale sustine programul prin dublarea sumei strânse de echipa YouthBank Bacau din care vor fi finantate proiecte cu impact în comunitate initiate de liceeni.

 

Activitatile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Solutii durabile pentru implicarea tinerilor YouthBankBacau (1)în viata comunitatii” proiect finantat prin granturile SEE2009 –2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de75.000 de euro.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.

 

Fondul YouthBank

În perioada octombrie 2014 – februarie 2015, liceenii din echipa YouthBank Bacau au desfasurat mai multe activitati de mobilizare de resurse din comunitatea bacauana. Din banii mobilizati astfel a fost creat fondul disponibil pentru aceasta runda de finantare. Acest fond este în valoare de 19.000 lei si va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma maxima care poate fi acordata unui proiect fiind de 2000 lei.

 

Ce finantam?

Credem în potentialul tinerilor de a veni cu idei de proiecte revolutionare, idei care sa îmbunatateasca lumea si care sa schimbe mentalitati.  Sunt încurajate în special proiectele care identifica, mobilizeaza si genereaza  si alte resurse din comunitate.  Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu, de la activitati sportive, arta, ecologie, la sanatate cu conditia ca activitatile derulate: sa raspunda într-un mod inovator unor nevoi identificate la nivelul comunitatii; sa permita obtinerea unor rezultate clare, vizibile;  sa aiba un impact pe termen lung;  sa ofere conditii sigure de petrecere a timpului liber pentru tineri; sa fie antrenante si placute.    

Cum finantam

Pentru a putea solicita finantare, tinerii trebuie sa fie liceeni din Bacau si sa faca parte dintr-o echipa (minim 3 persoane) care va fi responsabila de conceperea ideii de proiect si implementarea acestuia. Este încurajata, în mod special, formarea de echipe mixte de tineri din punct de vedere al etniei si al genului. Formularele si regulamentul de finantare pot fi descarcate de pe pagina www.bacau.youthbank.ro

Toate propunerile de proiecte primite pâna la data limita a concursului de finantare vor fi analizate si evaluate de echipa programului YouthBank Bacau în baza unor criteria de eligibilitate. Proiectele care îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate vor fi acceptate pentru a fi incluse în procesul de selectie. Vor primi punctaje si vor fi finantate în ordinea punctajului obtinut, pâna la limita epuizarii fondului YouthBank.

Cine suntem?

YouthBank este un program de voluntariat ce încurajeaza responsabilizarea tinerilor, initiativa civica si contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora. YouthBank ofera tinerilor un cadru în care ei sa lucreze împreuna si sa ia decizii privind comunitatea din care fac parte.

Asociatia pentru Relatii Comunitare a initiat în România în anul 2006 programul YouthBank,

 

Adaptând si dezvoltând cu sprijinul Fundaitei Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viata cmunitatii prin acordarea de finantari locale.

 

Programul a fost pus în practica în etapa pilot în Cluj Napoca ,fiind continuat si dezvoltat local de catre Fundatia Comunitara Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociatia pentru Relatii Comunitare a sprijinit extinderea si consolidarea unei retele de parteneri locali si echipe locale YouthBank în 15 comunitati.

 

În prezent, programul se deruleaza în Alba Iulia, Bacau, Baraolt, Bucuresti, Cluj Napoca, Fagaras, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiesti, Reghin, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timisoara, Tîrgu Mures, pe baza unui set comun de principi si standarde agreate de catre partenerii locali si nationali ai programului.

 

Calendarul concursului de finantare

Primirea aplicatiilor 10 martie- 27 martie

Preselectia aplicatiilor 28 martie – 29 martie

Consultanta proiecte 30 martie – 31 martie

Interviuri 1 aprilie – 2 aprilie

Selectia aplicatiilor 3 aprilie  – 4 aprilie  

Anuntarea proiectelor finantate – 5 aprilie

Perioada de implementare – 12  aprilie- 12 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com