124 de colegii vor colabora cu liceele din Israel

Luni, 16 mai, la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” din Bacau a avut loc activitatea scolara cu tema „Relatiile româno-israeliene 1948 – 2011”, dedicata celei de a 63-a aniversare a Statului Israel. Actiunea a fost coordonata de prof. dr. Jeny Ghioc, inspector scolar. Evenimentul a fost pus la punct de Casa Corpului Didactic Bacau, Inspectoratul Scolar, in colaborare cu Comunitatea Evreilor din Bacau.

 

 

Directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru”, profesorul Gabriel Stan, a prezentat cu aceasta ocazie, în premiera, un program educational international, initiat de Ministerul Educatiei si Ambasada Statului Israel la Bucuresti. Acesta presupune realizarea unor schimburi de experienta, între licee din România si licee din Israel.

 

124 de colegii reprezentative la nivel national, dintre care trei din judetul Bacau, (Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacau si Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comanesti), si-au manifestat intentia de a intra în contact cu licee din Israel. „Consideram ca acest nou proiect educational international este binevenit, deoarece creeaza un cadru inedit de colaborare, în mod deosebit cu scopul realizarii unor schimburi de experienta si de bune practici. De asemenea, permanent am militat pentru dezvoltarea unor proiecte, care sa contribuie, într-o maniera plenara, la afirmarea internationala a noului mediu educational din România. În acest context, nu putem decât sa ne exprimam satisfactia ca Ministerul Educatiei si Ambasada Statului Israel, adera la asemenea initiative, care pot contribui la consolidarea relatiilor multilaterale, dintre România si Israel”, ne-a declarat Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic Bacau.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com