„Vinovatul este Ovidiu Cojocaru!”

afirma avocatul Cristian Cojocaru, care o apara pe profesoara Raluca Soisun

 

Dealtfel, Miruna Raluca Soisun este unul din putinii profesori care a ramas la aceleasi declaratii date în fata procurorilor. „Clientul meu nu si-a retractat afirmatiile facute în fata organelor de cercetare penala, în ciuda presiunilor. Într-adevar, în acest caz, afirm raspicat, ca pentru falsificarea situatiei scolare a lui Ionut Casuneanu, vinovatul este directorul liceului, Ovidiu Cojocaru!”, ne-a declarat avocatul Cristian Cojocaru(foto).

 

„Cojocaru mi-a prezentat o lista cu date când puteam sa-i atribuim note, întrucât Casuneanu ar fi fost în tara, lista care a circulat pe la toti profesorii, asa fiind posibila acordarea notelor”, a afirmat Raluca Soisun, în fata procurorilor.

 

Procurorul: Cojocaru autorul moral al falsurilor

Si procurorul care a efectuat actele premergatoare trimiterii profesorilor in judecata il considera pe Ovidiu Relu Cojocaru principalul vinovat pentru falsurile din catalogul Clasei a 12-a A.

Potrivit rechizitoriului, Ovidiu Cojocaru i-a determinat pe profesorii claei 12-a „sa plasmuiasca” situatia scolara, fie prin mentionarea în fals, în catalogul clasei, de absente pentru perioada 15 februarie-7 aprilie 2006, (desi acesta nu era înscris la acea data în catalog si nu se afla în tara), fie prin acordarea de note cu date false sau prin omisiunea de a-i trece toate notele. „Se poate conchide ca acesta este autorul moral (instigator) al infractiunii de fals intelectual savârsite de catre profesorii clasei a 12-a A”.

Dirigintele lui Ionut Casuneanu, Florin Zgavârdici, care a recunoscut în fata procurorilor ca a atribuit note în functie de lista directorului Ovidiu Cojocaru(foto2), îsi retracteaza afirmatiile, partial. „Nu e nimeni vinovat, situatia e permisa de regulamentul scolar. Ionut Casuneanu e un baiat destept, nu asa cum s-a zis! Îmi pare rau ca l-am vazut vazut mai des la ore”, spune acesta.

Liceul din Germania, o fantoma pentru profesorii de la Economic

Actualul director al Colegiului Economic,  Nicolae Terente, afirma ca pe foile aflate in arhiva liceului nu apare nicaieri numele liceului din Germania. „Documentele sunt la Parchet. La noi nu apare nicaieri numele liceului din Germania. Eu nu am zis ca nu exista foaia matricola sau altceva. Atat, ca nu stim la ce liceu a invatat”, a spus Nicolae Terente.

„Bacalaureatul” lui Ionut Casuneanu se afla la Parchet

În momentul de fata, la Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau se mai afla un dosar, care priveste anularea bacalaureatului pentru Ionut Casuneanu, dosar disjuns de cel al falsului intelectual.

Procurorul care a instrumentat cazul a considerat ca este necesara disjungerea cauzei si pe latura civila.

 

„Solicitam anularea mentiunilor false efectuate de invinuiti in catalogul clasei a 12-a A, fila 13, poziitia 32-elev, Casuneanu Ionut. Urmeaza ca instanta sa aprecieze asupra oportunitatii anularii inscrisurilor subsecvente, situatie scolara si diploma de bacalaurat a elevului Casuneanu Ionut, in virtutea principiului „quod nullum est, nullum producit efectum”, sens în care urmeaza sa fie citati: „Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Ionut Casuneanu”

 

Mircea Merticariu

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com