„Extemporal la viitor”-Concursul revistelor scolare

Fundatia Culturala „Georgeta si Mircea Cancicov”, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, publicatia „Viata bacauana”, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniul National Bacau si Cenaclul literar-artistic „Avangarda XXII”, au organizat cea de-a X-a editie a Festivalului – Concurs de Creatie Literara si Jurnalism „Extemporal la viitor”. Concursul Revistelor Scolare, care se va desfasura la Bacau, în perioada 2 – 4 iunie 2011.

 

Prin acest concurs s-a dorit promovarea elevilor cu vocatie în creatia literara, poezia religioasa si în jurnalismul scolar, cultivarea în rândul acestora a aptitudinilor de comunicare, de inter-relationare si dobândirea de competente în domeniiile creatiei literare si jurnalisticii, precum si identificarea si promovarea celor mai bune reviste scolare.

Au participat elevi din clasele II – VIII si IX – XII, din învatamântul preuniversitar si autorii revistelor scolare, realizate în perioada 15 mai 2010 – 15 mai 2011.

„Concursul s-a desfasurat pe patru  sectiuni: creatie literara, poezie religioasa, jurnalism si reviste scolare. Pentru fiecare categorie de participare s-au acordat câte trei premii si trei mentiuni”, a declarat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

A mai fost dat Premiul Special al Juriului pentru originalitate la creatie literara, poezie religioasa si reviste scolare. Premiile au constat în bani, carti, în publicarea lucrarilor în antologia Extemporal la viitor (vol. I), în editia speciala a „Vietii bacauane” si în alte publicatii locale si nationale, precum si în promovarea laureatilor în cadrul Cenaclului literar-artistic „Avangarda XXII”, al scriitorilor profesionisti. Acestea au fost oferite de Fundatia Culturala „Georgeta si Mircea Cancicov”, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, publicatia „Viata bacauana”, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniul National Bacau, si de Cenaclul literar-artistic „Avangarda XXII”. Festivitatea de premiere a avut loc sâmbata, 4 iunie 2011, ora 11.00, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com