Ziarul de Bacau s-a stins, dupa 10 ani de viata

Ziarul de Bacau s-a inchis! Cotidianul nu mai apare nici pe print, nici online. In ultimii ani, publicatia a fost patronata Liviu Cenusa, verisorul din Suceava al primarului bacauan Romeo Stavarache. Desi societatile care au editat ziarul au fost alimentate constant din bani publici, din cauza datoriilor dar si a altor probleme (unele, de natura penala) nu s-a putut salva nimic. Redactorul sef al publicatiei, Razvan Bibire, a refuzat orice comentariu.

Urmarire penala la Mediabac, pentru stopaj la sursa

Un moment dificil pentru actionarii Ziarului de Bacau a fost, in februarie 2009, cand organele de cercetare penala au constatat ca statul a fost prejudiciat cu 83 de mii de lei, prin stopaj la sursa. Totodata, firma Mediabac, la care actionar principal este Liviu Cenusa, a fost bagata in faliment, cu datorii de peste 500 de mii de lei. Ziarul a fost preluat pe o alta firma, care a primit in ultimii ani contracte de publicitate de peste 400 de mii de lei.

Ziarul de Bacau, un nume mare al presei bacauane

Cotidianul Ziarul de Bacau a aparut la initiativa unui grup de jurnalisti entuziasti, care s-au rupt in 2002 de Monitorul de Bacau. Aici au scris jurnalisti de exceptie ca Nicoleta Bichescu, Elena Solomon, Eduard Adam, Costinela Breahna, Petru Done, Mirela Romanet, Constantin Gherasim sau in ultima perioada Ravan Bibire, Laura Huiban s.a.

Din 2002 pana in 2007, cand ziarul a fost vandut de fostul patron Constantin Sosu grupului de interese din jurul primarului Romeo Stavarache, publicatia a reprezentat adevarata alternativa la ziarul Desteptarea, ziarul de traditie al bacauanilor, continuator al Steagului Rosu.

Bacaul mai are la chioscuri un cotidian si un saptamanal

In ultimii ani, presa scrisa din Bacau a murit putin cate putin. Intai a disparut Gazeta de Bacau, apoi Semne Particulare, Informatia Bacaului, Monitorul de Bacau, Adevarul de Seara-Bacau iar acum Ziarul de Bacau. Locul ziarelor pe print a fost luat de publicatiile online sau de televiziuni. In ultimii ani au aparut, pe langa TV Bacau si Euro Tv si statiile de televiziune 1 Tv Bacau, Realitatea Bacau sau Impuls Tv, care a luat locul Antenei 1-Bacau. Bacauanii mai pot cumpara de la chioscuri doar doua publicatii: cotidianul Desteptarea si saptamanalul Impartial de Bacau.

Un comentariu

  1. ada spune:

    Acum ceva ani in urma a aparut familia Cenusa in Bacau vai mama lor, modesti ,simpli . Sa ii vedeti acum . Sa vedeti ce performante au avut pe toate planurile atit el cit si ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com