VIDEO GITB Bacau: „Vino la vot si decide viitorul tarii tale!”

Cetatenii Republicii Moldova sunt asteptati la sectiile de votare pe 13 noiembrie pentru a-si alege presedintele tarii, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale. În primul tur au votat  1,433,285 de moldoveni, ceea ce reprezinta doar 49% din populatia tarii. Duminica, moldovenii vor aveaa de ales între democrata Maia Sandu, candidata comuna a fortelor de dreapta si socialistul Igor Dodon.Republica Moldova (2)

 

Comisia Electorala Centrala a aprobat deschiderea a 100 sectii de votare în afara tarii, printre care 11 sectii în România(Bucuresti, Iasi, Galati, Timisoara, Brasov, Cluj, Constanta, Bacau, Suceava, Craiova).

În primul tur, organizat pe 30 octombrie, la sectia de votare din Bacau, aflata la Universitatea ”Vasile Alecsandri”, (Calea Marasesti, nr.158) au votat 389 de alegatori, adica peste 50% din cei stabiliti în judetul Bacau(elevi,studenti si familisti).

Miercuri, 9 noiembrie, Grupul de Initiativa al Tinerilor Basarabeni din Bacau a organizat o conferinta de presa în care a venit cu un apel public atât catre moldovenii stabiliti cu traiul în Bacau, cât si pentru cei de acasa.  „Am avut placuta surpriza sa avem alegatori, pe lânga cei din municipiul Bacau, si  din orase alaturate-Onesti, Slanic Moldova, Târgu-Ocna, Piatra Neamt si Roman. Moldovenii stabiliti in judetul Bacau spera la un trai mai bun pentru cei de acasa. De aceea facem un apel catre toti tinerii din Bacau sa ne mobilizam, sa nu fim nepasatori. Duminica angajam un presedinte cinstit, care sa apere drepturile si sa le ofere un viitor mai prosper cetatenilor Republicii Moldova”, a declarat Baxan Ilie, presedinte a GITB Bacau.

Chisinau-Republica Moldova (1)

”Fiecare vot conteaza. Noi, tinerii, trebuie sa demonstram ca ne pasa si pe 13 noiembrie sa iesim la vot în numar cât mai mare. Asteptam ca în turul sa avem o prezenta mai mare la vot si sa depasim 500 de alegatori în Bacau”, a adaugat Dumitru Socican, membru fondator a GITB Bacau.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com