POPORUL AMERICAN SI-A LUAT TARA ÎNAPOI. URMEAZA EUROPA. POATE CHIAR SI ROMÂNIA

Scris de Eugen ZAINEA

 Alegerea de catre poporul american a lui Donald Trump pentru înalta functie de presedinte a provocat un veritabil cutremur pe scena politica americana si mondiala. Si asta din cauza ca extrem de putini analisti îi acordau sanse reale, nu atât din cauza lipsei de experienta în politica, ci, în special, datorita faptului ca avea împotriva sa establishment-ul american (o lunga perioada de timp, inclusiv cel din Partidul Republican, pentru care s-a lansat în campanie…), atotputernica coalitie a marilor banci de pe Wall Street, marea economie corporatista, complexul militar-industrial, principalul profitor al politicilor americane (interne si externe) ale ultimelor patru decenii, presa corporatista vânduta si mincinoasa, precum si întregul esafodaj bine ferit de ochii publicului care sta în spatele acestora: Oculta Mondiala.

Simboluri masonice

Aceasta întreaga masinarie monstruoasa care, în mod obisnuit, face jocurile în astfel de momente, decizând dinainte cine vor fi cei doi competitori care vor intra în finala si care va fi câstigatorul, a fost aliniata înca de multa vreme în spatele favoritei ei evidente: H(K)illary Clinton, Doamna cu Coasa. Nu doar pentru ca era reprezentanta unei familii care facuse enorme servicii în ultimii 25 ani diverselor componente ale acestei coalitii de forte obisnuite sa decida soarta popoarelor lumii, dovedindu-se o foarte docila executanta a oricaror ordine venite de la stapâni (ceea ce a adus acestei familii si enorme beneficii financiare, materializate în sute de milioane de dolari acumulate în proprietati si conturi), dar, daca este sa dam crezare afirmatiilor hacker-ului român Guccifer, cel care a spart, de fapt, serverele doamnei si ale Partidului Democrat (isprava pentru care a fost extradat în mod las, la ordin, de guvernul român autoritatilor americane), într-o scrisoare adresata FoxNews, a carei primire este confirmata de canalul de televiziune, “Hillary Rodham Diane Clinton este unul dintre înaltii preoti, zeita acestui ocult, satanic grup din umbra (Illuminati-nota mea)”! (1)

Iluminata

Astfel, avem întreaga adevarata dimensiune a acestei victorii, în care Donald Trump a fost aproape singur împotriva tuturor. Este foarte posibil ca acesta sa fie si unul dintre motivele valului de stupefactie cu care presa corporatista mondiala, dar si cvasitotalitatea oamenilor politici din întreaga lume au primit cutremuratoarea veste a victoriei lui Trump. În cazul celor citati la urma, evident ca e vorba nu doar de obedienta acestora (indiferent de tara, cu extrem de putine exceptii-Rusia, China, Iran etc.) fata de Oculta, despre care nu-si puteau imagina pâna pe 9 noiembrie (când au devenit certe rezultatele votului american) ca ea ar putea sa si piarda vreodata…La ei, însa, e vorba si de faptul ca (tocmai de când si pentru ca alegerea conducatorilor politici ai lumii se facea nu la urne, ci în spatele usilor închise, de Illuminati si Bilderberg-i), de multe decenii nu mai conteaza valoarea omului, ci doar slugarnicia fata de  stapâni. Si cum de regula, se mai întâmpla si ca oamenii care au, cu adevarat, valoare nu se lasa atât de lesne calcati în picioare de dragul unei functii, de aproape 50 de ani, tocmai de aceea, lumea nu mai are oameni politici de mare anvergura (de talia lui Adenauer, De Gaulle, Kennedy, Willy Brandt, sau macar de cea a lui Chirac sau Kohl).

 

Asa ca parca nu mai trebuie sa ne miram de faptul ca vreun Junker chiar îsi imagineaza ca se poate  ratoi la Trump, somându-l sa-i clarifice lui urgent pozitiile sale fata de NATO si Uniunea Europeana (mai bine s-ar îngriji de numarul mult prea mare al paharelor cu cognac pe care le îngurgiteaza zilnic, înca de la ora micului dejun!). Sau ca ministreasa germana a apararii, Ursula von der Leyen, ca o adevarata doamna (dar din marginea Obor-ului de acum un secol!) crede ca e domnia ei în masura sa-l atentioneze pe acelasi Trump ca NATO nu e o afacere (!) (asta a propos de faptul ca proaspat alesul presedinte american afirmase clar ca daca Europa vrea securitate, fie sa plateasca pentru ea, fie sa si-o asigure singura, el nemaifiind de acord sa suporte 75% din cheltuielile NATO din banii luati de la gura poporului sau). Doamna în cauza se face ca uita ca pentru unii, în speta taman Germania careia îi asigura dumneaei…apararea, NATO chiar e o afacere! Si asta nu de azi, de ieri! Ci de zeci de ani. Bunaoara, îi putem aminti, daca o fi uitat, sau n-o fi stiut niciodata, ca Grecia a intrat în faliment, între altele, datorita exorbitantelor cheltuieli  cu înarmarea, nesimtindu-se sigura si aparata de…NATO împotriva agresivitatii vecinei Turcia-totusi, si ea membra a aceluiasi NATO!-, ceea ce a facut-o sa fie (asa cum aflam din statisticile SIPRI, institutul suedez care functioneaza ca organizatie specializata a ONU în problemele înarmarii) timp de un întreg deceniu, al treilea cumparator mondial de armament. Cu precadere german! (Tancuri Leopard si submarine Dolphin). Armament cumparat din bani împrumutati de Grecia de la…bancile germane (absolut normal, fiindca banii în cauza n-au vazut Grecia, nici nu s-au miscat din Germania, decât din conturile bancilor germane atât de filantroape în cele ale amarastenilor producatori, tot germani, de armament…)! Pentru ca, anii trecuti, Germania sa puna cutitul la gâtul Greciei, cerând imperios instituirea unor sângeroase politici de austeritate (suportate de sarmani)  pentru plata datoriei (sau vânzarea catre investitori germani a ceva insule si a unor active grecesti atractive), desi, la data când acordasera împrumuturile, amintitele banci teutone stiau precis ca returnarea integrala cu camatarestile dobânzi aferente era foarte îndoielnica!

Ca sa nu fie mai prejos de subalterna dumneaei, doamna Merkel, pur si simplu îngrozita nu doar de sondajele care-i dovedesc antipatia pe care si-a obtinut-o pe merit de la propriul popor, ca si doamna Clinton, dar si de faptul ca teribilul seism din 8 noiembrie din America s-ar putea, de acum, repeta în 2017 în Germania, fiindca Oculta nu  mai e sigura de victorii, declara, inept, ca…se teme de amestecul Rusiei în alegerile germane, pe care le-ar putea influenta!

Ce sa mai zicem de dl Hollande, la fel de iritat, nu numai de faptul ca, dupa cât se pare, nici nu va mai ajunge sa candideze la anul pentru al doilea mandat, dar s-ar prea putea sa fie supus unei proceduri de suspendare si din ce i-a mai ramas din actualul…

Este foarte clar ca marii boss-i politici ai Europei, impusi nu atât la urne, cât în spatele usilor închise, de cei care, mai apoi, îi trag de sfori, jalnice marionete, au intrat într-o panica cumplita!

Atitudinea unor astfel de personaje s-a dovedit a fi atât de aiuritoare (ei fiind convinsi ca planurile Ocultei nu pot fi dejucate de ceea ce, pe buna dreptate, americanii numesc “We, the People”!) încât nu numai ca n-au pastrat o decenta neutralitate, fie ea doar jucata, fie macar din prudenta sau interes-daca, totusi, câstiga Trump?-dar unii dintre ei s-au hazardat în a face declaratii nepotrivite sau chiar ofensatoare la adresa candidatului caruia nu-i acordau nicio sansa… Vom vedea în zilele urmatoare cum vor salva aparentele arogantii care l-au tratat de sus pe Trump, sau “inteligentii” precum Matteo Renzi, cu gluma lui stupida ”sa speram ca va fi fata”. Ei bine, ghinion, iata ca n-a fost!

Dar ei se fac ca nu pricep ca Trump nu a câstigat în Statele Unite fiindca ar fi trucat Putin, împreuna cu Netanyahu, cu CIA si cu FBI  alegerile. Ci, pur si simplu, fiindca poporul american  nu mai accepta sa fie condus de marionete. De maimutoi alesi de Bilderberg-i. El a ales sa-si ia soarta în propriile mâini. Si-a luat tara înapoi. Si asta fiindca i-a ajuns cutitul aproape de os! Pentru ca, în cea mai bogata tara de pe fata pamântului, 45 de milioane de americani (doua Românii!) depind, pentru asigurarea hranei zilnice, de bonurile de masa distribuite de statul american (asa-numitele “food stamps”). (2) Pentru ca exista, dupa statisticile americane, cel putin 15  milioane de copii-21% din totalul copiilor!-care taiesc în familii cu venituri sub nivelul oficial american de saracie. (3)  Fiindca, daca în Statele Unite s-ar raporta nivelul somajului dupa criteriile din Europa, acest nivel ar depasi 20% din forta de munca! Iar buna parte dintre americanii care traiesc din munca, nu din capital, si care mai au înca un loc de munca lucreaza în regim part time si cu slujbe platite mult mai prost azi decât în trecut. În cadere constanta de 40 de ani. Si,  în special fiindca, pentru prima data în istoria ultimelor decenii, un candidat la presedintie a spus deschis, fara ocolisuri, aceste adevaruri. A diagnosticat exact starea reala a Americii. Fara sa mai ascunda gunoiul sub pres! Poate ca a spus-o într-un mod mai socant. Poate într-un limbaj mai colorat. (În fond, ca fost moderator al unui foarte urmarit show de televiziune, el  stie foarte bine ca poporului sau îi place spectacolul. Asa a fost obisnuit acest popor în 60 de ani de televiziune…). Dar, indiferent de ce spune presa mincinoasa si vânduta, nu limbajul mai colorat a deranjat. Ci faptul ca Trump a avut curajul sa strige aceste adevaruri în public. De zeci de ori de-a lungul acestui an de campanie. Si, pe deasupra, a mai si aratat poporului american cine sunt cei care poarta mustele pe caciula.

Iar cei cu roiurile de muste pe caciula au turbat. Mai ales ca aceste adevaruri au fost spuse nu de vreunul dintre milioanele de americani lasati de lacomia capitalista fara case, fara pâine, fîra asigurari de sanatate si cu fondurile de pensii devalizate de bancheri escroci si hulpavi, ci de…un miliardar! Care nu vrea sa fie complice al celor care au adus America în aceasta stare. Care demonstreaza ca si un miliardar poate manifesta empatie. Ca pot exista si miliardari care înteleg ca societatea nu poate merge multa vreme mai departe fiind împartita, cum e America astazi, în 0,0001% si restul! Si care crede (poate chiar sincer!) ca ar putea face ceva în acest sens. Care crede ca are a propune niste solutii care ar putea schimba macar în parte aceste scandaloase stari de lucruri.

Ceea ce nu au izbutit înca sa înteleaga (si nici nu cred ca sunt capabili sa înteleaga si ca vor pricepe vreodata) membrii monstruoasei coalitii de care vorbeam si slugile lor din lumea ”buna” a politicii este ca a fost posibil ca poporul american, manipulat si mintit zilnic de propaganda oficiala si corporatista, oamenii de rând, oamenii simpli, cei care traiesc din munca si multi la limita sau sub limita saraciei, au putut vota cu un miliardar care a avut, spuneti-i cum vreti, sinceritatea, sau demnitatea, sau doar inspiratia, sa strige public adevaruri stiute de masa poporului american, dar nerostite pe fata de decenii de nimeni.

Fiindca trebuie sa spun ca, asa cum BREXIT-ul a fost decis de oamenii de rând, care traiesc-greu!-din munca, soarta alegerilor din Statele Unite a fost decisa de aceleasi categorii de populatie! E o palma imensa pentru oligarhia americana si mondiala, pentru trufasa Doamna cu Coasa, sotul dumneaei si toti cei care le-au stat în spate si i-au finantat si sutinut (bugetul de campanie de care a dispus madam a fost de doua miliarde de dolari!) ca miliardarul atipic, excentric, cu limbaj colorat Donald Trump a fost facut presedinte de…clasa muncitoare americana! Acesta este adevarul demonstrabil statistic! Ca si în cazul referendum-ului britanic.

            Si între zecile de milioane de voturi (aproape 60 de milioane), care îl trimit pe Trump la Casa Alba se regasesc, asa cum eu am pronosticat înainte de ziua votului, multe, foarte multe milioane de voturi democrate, ale partizanilor socialistului Bernie Sanders, care nu au iertat establishment-ului democrat si oligarhiei americane faptul ca i-au furat nominalizarea lui Bernie în favoarea Doamnei cu Coasa.

Nu doar americanii, dar si europenii (inclusiv românii), cetatenii întregii lumi, trebuie sa stie lucruri pe care presa vânduta si mincinoasa le ascunde cu mare grija. Ca doua treimi din tinerii americani pâna în 35-40 de ani-din aceasta categorie s.au constituit multimile entuziaste care l-au sustinut pe Sanders-cred în socialism. Ca doar 42% dintre americani mai au încredere în sistemul capitalist. Si aceste adevaruri nu provin din presa ruseasca, sau chineza, ci din sondajele institutelor americane specializate: Gallup, Pew Research Center, RasmussenReport.

Astfel, în ultimele patru decenii, 0,01% dintre cei mai bogati americani si-au vazut avutia familiilor triplându-se, ajungând de la o cota din avutia nationala de 7% la 22%, în vreme ce,  în aceeasi perioada, partea din avutia nationala a celor mai saraci 90% dintre americani a cazut de la 36% la 23%. Dupa cum spune autorul articolului din care citez (4), “într-o tara corupta, încrederea este o marfa rara. Acesta este cazul Americii de astazi. Numai 19% dintre americani spun ca mai au încredere mereu în guvern, fata de 73%, cât era procentul în 1958” (Date din sondajele Pew Research Center.)

În ceea ce priveste încrederea în mass-media (nu de alta, dar ca sa vedeti înca o data de ce o numesc vânduta si mincinoasa), potrivit, de aceasta data sondajelor anuale Gallup, anul acesta, doar 32% dintre cei întrebati au declarat ca mai au încredere în corectitudinea cu care presa reflecta realitatea. Si ca sa vedeti cât de rapid-si pe buna dreptate!-scade aceasta încredere, numai de anul trecut caderea este de 8%! Si tot pentru comparatie, în 1976, ca urmare a marilor, neuitatelor  reportaje din anii precedenti despre adevarurile urâte si dureroase din razboiul din Vietnam, încrederea în presa, potrivit seriei de sondaje facute de Gallup pe aceasta tema, era de 72%! (5)

Degeaba încearca, în disperare de cauza, aceasta presa sa sustina ca victoria i-ar fi revenit Doamnei cu Coasa fiindca ea a câstigat votul popular. În primul rand, fiindca asa este construit-si nu din 2016!-sistemul electoral american. În al doilea rand, fiindca diferenta de voturi la votul popular a fost infima: ceva peste 200 de mii de voturi. Ceea ce, la cele circa 120 de milioane de voturi exprimate înseamna 0,16% din voturi. Pentru comparatie, la numarul de alegatori care se prezinta, de regula, la alegerile prezidentiale din România, asta ar însemna echivalentul a cca 16.000 de voturi. Si, repet, asa e construit sistemul american de vot. În plus, nu trebuie uitat ca pe listele electorale erau înscrisi peste 200 de milioane de americani. Si ca, asa cum stim si din cazul României, cei care absenteaza de la vot sunt cei nemultumiti de acei care i-au guvernat. În cazul de fata, al Americii, de administratia democrata Obama. În care Doamna cu Coasa a fost un mandat secretar de stat, adica ministru de externe. Deci,  cei peste 80 de milioane de americani care nu s-au prezentat la urne în mod cert nu erau fani Obama si Clinton! Asa ca sa ne lase presa vânduta cu “votul popular”.

Da, ceea ce este evident este ca, si în acest caz, ca si în multe astfel de momente electorale din România si nu numai, a fost vorba în primul rand de un vot negativ! De un vot împotriva sistemului. Iar în cazul de fata, sistemul era Doamna cu Coasa!

            Trump a învins fiindca a beneficiat din plin de acest curent, pe care a stiut sa-l exploateze. Dar si pentru ca, asa cum spuneam, a avut taria sa spuna niste adevaruri dure si rusinoase despre ceea ce arogantii Obama si Killary au numit prea ades în ultimii 8 ani în discursurile lor publice, inclusiv (ca o culme a impertinentei), Obama într-un discurs în fata Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, “tara exceptionala”, dând de înteled ca America lor este tara fara de care lumea civilizata, vezi Doamne, nici n-ar putea sa existe! De aceea, probabil, au fost uluiti atunci când Putin, în discursul lui rostit în acelasi cadru, i-a întrebat (retoric, evident, raspunsurile ar putea veni de-abia de acum încolo…): “Macar acum va dati seama ce-ati facut?”

Mai este de tras o concluzie. Care este esentiala pentru alegerile americane, dar este capitala pentru România.

Alegerea lui Trump este o palma rasunatoare pentru vechiul nostru client George Soros. Fiindca Soros este unul dintre cei mai vechi propagandisti pentru democratii americani si pentru familia Clinton si Obama. Si a fost principalul finantator, cu peste 25 de milioane de dolari, ai campaniei actuale. Iar Soros face si în America ceea ce s-a obisnuit si stie sa faca cel mai bine, si stim deja ca face de zeci de ani si în Europa de Est, inclusiv pe pielea noastra, a românilor: manipulari, escrocherii, ticalosii si…revolutii colorate.

De manipulari, escrocherii si ticalosii pentru candidata lui favorita s-a ocupat pâna acum. Si, cum spuneam, a primit de la poporul american o palma rasunatoare. Cu o paguba de 25 de milioane de dolari. Si cum nici el, cum nici Oculta pe care o slujeste (el fiind unul dintre cei mai de seama si, totodata, cel mai activ si agresiv exponent pe plan mondial al mafiei globaliste rotschild-iene), nu sunt obisnuiti, înca, sa piarda, ca sa încerce sa câstige si de aceasta data, încearca si în Statele Unite o revolutie colorata! El fiind organizatorul si finantatorul “manifestatiilor de protest” care devin, sistematic violente-doar cunoastem modelul, de la Belgrad, din Ucraina, Georgia, din Asia Centrala, de la Bucuresti…-. Chemarea la manifestatii este facuta de una dintre fundatiile din ciupercaria de ONG-uri sorosiste. Numai ca în Statele Unite s-ar putea sa-si fi gasit nasul. Fiindca tot în Statele Unite, a fost lansata si circula o petitie care cere arestarea conspiratorului pentru instigare la nerespectarea legii.

În România n-am putea încerca în niciun caz sa obtinem arestarea. Dar asta nu înseamna ca trebuie sa ramânem inactivi. De ce n-am lua exemplu de la poporul american?

Pe când o petitie în România care sa ceara interzicerea finantarii din afara tarii a ONG-urilor?

În final, legat de acest atât de spectaculos rezultat al votului din Statele Unite, mai sunt necesare câteva mentiuni, pentru cititorii care nu sunt foarte familiarizati cu functionarea democratiei americane.

Nu trebuie sa ne asteptam ca Trump va face tot ce a promis în campanie. Si nu doar pentru ca stim prea bine ca, în campanii, chiar si candidatii mai putin experimentati, ca el, promit multe. Dar, mai ales, pentru ca sunt foarte multe forte si elemente care îi vor pune piedici, oricât si-ar dori el sa transforme în realitate cât mai mult din ce a promis.

În primul rând, pentru a putea ralia Partidul Republican, care i-a fost multa vreme ostil, a fost nevoit sa aleaga drept coechipier, pentru functia de vicepresedinte, un ultraconservator. Care, la o zi dupa ultima confruntare televizata Trump-Killary, în confruntarea  televizata cu adversarul sau, vicepresedintele desemnat de democrati, a facut suficiente afirmatii care contraziceau flagrant conceptiile exprimate de Trump.

În al doilea rand, între numele vehiculate ca posibili membri ai cabinetului Trump, figureaza câteva foarte discutabile. Începând cu sinistrul John Bolton, vechi slujitor devotat al administratiilor Bush senior si junior, unul dintre cei mai feroci partizani ai politicilor agresive si razboinice, care ar fi una dintre posibilele optiuni pentru importanta functie de secretar al Departamentului de Stat. Sa speram ca nu va fi Bolton, ci unul dintre celelalte nume de pe lista posibililor. Chiar si Newt Gingrich, care s-a delimitat de multe din fostele lui vederi ultraconservatoare din perioada în care era liderul republican al Camerei Reprezentantilor. Si ar mai fi niste astfel de nume. Poate ca vom discuta acest lucru la o analiza speciala, mai amanuntita, în zilele urmatoare.

În al treilea rand, Trump va avea, pentru unele dintre masurile anuntate (în special în domeniul politicii externe: NATO, relatia cu Federatia Rusa etc.), o opozitie serioasa din partea unei parti a Senatului si Camerei Reprezentantilor, populate cu foarte multi neoconservatori duri si iubitori ai razboiului, precum cei doi senili incurabili din Senat, John McCain si Lindsey Graham. Si în acest caz se poate spera ca multi dintre componentii Camerei, aleasa în întregime acum si din treimea din Senat care a fost aleasa pe 8 noiembrie si care, pe valul creat de Trump, au nascut majoritati republicane în ambele camere, vor tine cont de obligatia morala pe care o au fata de cel care, prin forta lui de tractiune, cel putin le-a usurat alegerea. Dar nu trebuie uitat, totodata, ca alesii din cele doua camere ale parlamentului american sunt datori vânduti bancilor, marilor corporatii si complexului militar-industrial, care le-a platit campanile…

12 noiembrie 2016

 

  1. http://www.foxnews.com/politics/2016/09/23/jailhouse-letter-guccifer-laments-failure-to-expose-crimes-rails-against-clinton.html
  2. http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-02-03/food-stamps-still-feed-one-in-seven-americans-despite-recovery
  3. http://www.nccp.org/topics/childpoverty.html
  4. http://www.informationclearinghouse.info/article45817.htm
  5. http://www.informationclearinghouse.info/article45811.htm

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

3 Comentarii

  1. pilu spune:

    Ce scri matale cam asa e. Dar cu ultima fraza ai revenit la realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com