Vasile Zaharia, reclamat penal pentru abuz in serviciu

Vasile Zaharia (foto), directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau a fost reclamat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor dar si pentru neexecutarea si nerespectarea deciziei instantelor. Plangerea penala formulata de avocatul Vasile Botomei a ajuns acum pe masa organelor de ancheta.
In 2001, Vasile Botomei a dat in judecata institutia veterinara pentru ca nu a primit autorizatie la SC Bartolo. In 2005 castiga procesul, prin decizia irevocabila a Curtii de Apel Bacau, care aobliga in solidar DSVSA Bacau cu Florin Velisar, la plata daunelor morale in cuantum de 50 milioane de lei catre SC Bartolo Prod Com SRL Bacau, plus 7,3 milioane de lei, cheltuieli de judecata. Vasile Zaharia, care a fost impus director in 2005, nu a platit suma impusa, chiar daca institutia a primit notificare de executare silita. Institutia bacauana a facut contestatie la executarea silita, deoarece sumele percepute de executorul judecatoresc Dumitru Dascalita si avocatul Mihaela Hartingher erau peste limita ceruta de lege, iar asistenta juridica nu era intarita de o chitanta, care sa dovedeasca plata onorariului.

DSVSA are de platit 6317 lei

aAm depus plangere penala impotriva lui Vasile Zaharia, pentru abuz in serviciu, pentru nerespectarea deciziei instantelor de jduecata. Am fost prejudiciat ca agent economic, fapt pentru care voi solicita o expertiza, pentru stabilirea penalitatilor”, a precizat Vasile Botomei. Suma totala stabilita de instante pe care trebuie sa o plateasca institutia bacauana este de 6317 lei, insemnand daune morale, cheltuieli de judecata plus onorariul executorului judecatoresc. Pe 14 aprilie 2009, Judecatoria Bacau a respins onorariul cerut pentru avocat si executorul judecatoresc, pentru suma de 110 mii de lei. aPotrivit legii, onorariul executorului judecatoresc nu poate fi mai mare de 10%. In acelasi timp, onorariul cerut pentru avocatul Mihaela Hartingher, de 100 de milioane (10 mii de lei noi) nu poate fi probat de o chitanta. DSVSA Bacau are de platit doar 6317 lei catre Vasile Botomei”, a precizat Daniela Stroia, juristul DSVSA Bacau. Directorul DSVSA Bacau, Vasile Zaharia, a incercat sa arunce responsabilitatea pe umerii altor angajati ai institutiei. aNu stiu nimic. Ce plangere penala? E a lui Velisar. Noi avem o actiune in instanta. Nu raspund eu, pentru asta poate sa va spuna ceva directorul economic sau juristul, care sunt responsabili de asta”, a spus Zaharia. Avocatul Botomei cere ca daunele sa fie suportate de Vasile Zaharia. La cei 6317 lei, cere o expertiza pentru stabilirea unei daune lunare de 9 mii de lei, cumulata pe ultimii ani. aCa agent economic am avut de pierdut mult. La un calcul simplu, pentru ca nu am putut functiona in spatiul comercial pe care il am, am pierdut cate 300 de lei pe zi. Pentru ca paguba sa nu o suporte DSVSA Bacau, institutia se poate indrepta, prin actiune in regres fata de Vasile Zaharia”, a mai spus Botomei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com