Vasile Botomei, impus avocat prin hotarare judecatoreasca/ Baroul contesta!

Odiseea admiterii avocatului dr. Vasile Botomei in Baroul Bacau continua. Pe 12 mai, Curtea de Apel Bacau i-a dat castig de cauza avocatului Botomei, decan al baroului paralel din Bacau, aripa Pompiliu Bota, in procesul intentat de acesta Baroului Bacau traditional.  Mai precis, instanta de apel a considerat ca Vasile Botomei are intentia de a intra in „normalitate”, prin cererea trimisa Baroului Bacau si ca structura oficiala a avocatilor nu a respectat procedura privind admiterea acestuia, fara examen, in Baroul Bacau. Potrivit legii de organizare a profesiei de avocat, un jurist cu mai mult de 10 ani de experienta poate fi primit fara examen in barou. In motivarea Curtii de Apel se mentioneaza ca asupra lui Vasile Botomei si-au exprimat dezaprobarea 72 de avocati ai Baroului Bacau, pe motiv ca prin practicarea meseriei in structura paralela Pompiliu Bota, doctorul in drept Botomei le-ar fi adus deservicii.

Reprezentantii Baroului Bacau si-au exprimat nemultumirea fata de decizia Curtii de Apel. „Nu am facut inca recurs, dar vom face maine. Despre Vasile Botomei sunt multe de spus”, a declarat Gigi Candet Nucu, decanul Baroului Bacau traditional.

 

Initiative speciale ale avocatului dr. Vasile Botomei

 

Avocatul dr. Vasile Botomei a avut in ultimii ani initiative  inovatoare in domeniul dreptului. Opozitia intampinata de Botomei din partea avocatilor din celalalt barou poate avea la baza unele temeri. Vasile Botomei militeaza pentru o reforma drastica in Justitie, dupa modelul fostului ministru Monica Macovei. Acelasi avocat bacauan s-a remarcat in domeniul dreptului administrativ, prin impunerea in spatiul public a unor spete noi. In ultimii ani, a dat in judecata primari, magistrati, dovedind forta pe care poate sa o aiba societatea civila. Un alt proces rasunator, dar musamalizat de autoritati, este cel legat de inregistrarea si infiintarea Partidului Democrat Liberal (PD-L). In 2008, dr. Vasile Botomei a fost mai iute in proceduri si a reusit performanta, in timp ce altii doar discutau in mass-media de comsarea PD si PLD, sa inregistreze fuziunea celor doua partide la Tribunalul Bucuresti. Avocatul s-a pus pe liste ca presedinte executiv la nivel national, ca adjunct al lui Emil Boc.

Atunci s-a folosit de neatentia lui Theodor Stolojan si a obtinut inregistrarea la Tribunalul Bucuresti. In Romania, partidul aflat la guvernare a fost inregistrat de avocatul bacauan, fara ca acesta sa-l recunoasca. Aceasta disolutie a autoritatii politice a durat aproape doi ani, pana cand Vasile Botomei a renuntat sa mai lupte cu PDL, reprezentat in instanta de Valeriu Stoica. In acest timp singurul act oficial public care atesta situatia partidelor politice –Registrul Partidelor Politice- de la Tribunalul Bucuresti a fost scos de pe internet si repus dupa finalizarea procesului. Dr. Vasile Botomei a dovedit ca in Romania orice este posibil.

„Se tem de mine, deoarece sunt singurul doctor in drept si, in plus nu sunt corupt”, afirma Vasile Botomei.

3 Comentarii

  1. jijo spune:

    Sunt cu Botomei. E un avocat super. Sunt obi?nuit cu orice câ?tig de-al lui.

  2. avocat spune:

    Botomei a demonstrat existenta egalitatii intre el ca cetatean si organele de conducere organzate in grupuri de interese indiferent de la ce nivel sunt, atat din domeniul barourilor cat si din domeniul politicienilor sau al partidului politic cel mai de temut , aflat chiar la guvernare. In definitiv este un exemplu de om cu simtul realitatii, care are pregatirea profesionala dar si curajul necesar de a infrunta orice abuz din partea celor mai de temuti adversari fie ei din justitie, politie, avocatura sau politica. De altfel nu intampator este doctor in drept, fiind castigat pe merit acest titlu. Cat despre ceilalti care au fost impotriva lui, se pare ca cei care au facut opozitie sunt in minoritate decat cei care nu au facut, deci la alegeri in barou ar putea usor sa devina decan inclusiv la Baroul Bacau traditional.

  3. eu spune:

    Asta cu ,,initiative speciale” e de-a dreptul jenanta! Anuleaza din pacate prima parte a articolului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com