Turneul consulului general Eugen Chivu în statul Arizona

de Jonny DUMITRESCU-Phoenix, Arizona

În perioada 3-8 noiembrie, a.c., dl Eugen Chivu, consulul general al României la Los Angeles a efectuat un turneu în statul Arizona, Eugen Chivu, vizita in Arizona (2)unde a vizitat mai multe comunitati românesti. Duminica, 3 noiembrie, însotit de catre dna Ileana Orlich, consul onorific al României la Phoenix, Domnia Sa a vizitat mai multe biserici românesti printre care: Biserica Ortodoxa „Sfântul Ioan Botezatorul”, Biserica Evanghelica „Agape” (www.agapearizona.com) , Biserica Penticostala „Happy Valley”, „First Românian Baptist Church” si „New Life Baptist Church”. La Biserica Ortodoxa Româna, domnul consul general Eugen Chivu a raspuns tuturor românilor care i-au adresat întrebari legate de probleme consulare. Cu acest prilej am depanat câteva amintiri despre noul ambasador al României în Statele Unite, Iulian Buga, un diplomat de exceptie, care a reprezentat cu onoare România în Irlanda, din anul 2009 pâna în 2013.

Luni, 4 noiembrie, domnul Chivu a avut o întâlnire cu Domnul Fernando C. Jimenez – vicepresedinte pentru relatii internationale, si cu domnul Bennett Curry, vicepresedinte pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul Arizona Commerce Authority.

În ziua urmatoare, 5 noiembrie, domnul Consul General Eugen Chivu s-a întâlnit cu studentii de la Arizona State University (ASU) participanti la cursurile de limba româna ti a sustinut o prelegere privind învatamântul românesc, economia, cultura si relatiile internationale ale României. În cadrul ASU functioneaza unul dintre cele mai importante lectorate de limba româna din SUA, sub conducerea profesorului universitar Ileana Orlich, director al programului de studii românesti de la aceasta institutie.

Eugen Chivu, vizita in Arizona (1)Pe data de 6 noiembrie, domnul consul general Eugen Chivu s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Arizonei, domnul Kenn Bennett, iar joi, 7 noiembrie, domnul Eugen Chivu, Consulul General al României la Los Angeles, a avut o întâlnire cu Primarul orasului Phoenix, domnul Greg Stanton. Au fost discutate principalele domenii de cooperare între cele doua autoritati, în special în ceea ce priveste relatia cu comunitatea româneasca din Phoenix. Un capitol distinct a fost dedicat posibilitatilor de cooperare între administratia orasului Phoenix si cea a unor orase din România în cadrul programului oraselor înfratite.

În ultima zi a turneului în statul Marelui Canion, domnul Consul General Eugen Chivu a avut o întâlnire cu reprezentantii Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) din Bucuresti, aflati în vizita la Phoenix, si a participat la spectacolul sustinut de studentii universitatii cu piesa „Cântareata cheala” de Eugen Ionesco, la Empthy Theatre din cadrul Arizona State University.

Aceasta vizita din statul Arizona face parte din turneul consulului general în cele 11 state din circumscriptia Consulatului General al României din Los Angeles, California.

Domnul Eugen Chivu a preluat functia de Consul General, sef al Consulatului General al României la Los Angeles în luna februarie 2013, ca urmare a Hotarârii Guvernului României nr. 661 din 4 iulie 2012. Înainte de a prelua mandatul de Consul General al României la Los Angeles, domnul Eugen Chivu, a profesat avocatura, fiind membru al Uniunii Nationale a Barourilor din România – Baroul Bucuresti. Avocat de cariera, în perioada iunie 1994-iulie 2012, domnul Eugen Chivu a fost Managing Partner al firmei de avocatura „Chivu & Asociatii S.C.A.” din Bucuresti, România.

Nascut la Saliste, judetul Sibiu, la 10 iunie 1959, domnul consul general Eugen Chivu a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti în anul 1984 si a urmat studii diplomatice la Institutul de studii internationale din cadrul University of Leeds din Marea Britanie (1991), de legislatie privind integrarea europeana, bazele legale ale economiei de piata si protectia drepturilor omului în Europa, la European University Institute (Academy of European Law) Florenta, Italia (1993) si proprietate intelectuala, la Robert Schuman University, Strasbourg, Franta (1996). Totodata, a urmat cursuri de specialitate în domeniul proprietatii intelectuale, organizate de catre Departamentul de Stat de la Washington, prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti (1997).

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com