Trupele terestre ale Rusiei au intrat în lupta în Siria

http://www.5.ua/

http://www.5.ua/

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.

Dupa ce în martie 2015, armata siriana s-a retras din Idlib si în aprilie 2015 din Jisr al-Shughur, la sfîrsitul lunii august, aceasta a declansat o ofensiva de recucerire a unei zone sitata la nord-est de provincia Latakia. Zona aflata sub ocupatia ISIS si a gruparii Jabhat al-Nusra, ambele luptînd umar la umar în Siria.

https://pbs.twimg.com

https://pbs.twimg.com

În clipurile postate pe internet de la aceasta batalie, a aparut si un transportor blindat, vopsit în culori de camuflaj diferite de cele ale armatei siriene, cu numarul de înmatriculare 111. Transportorul amfibiu din imagini este un BTR-82A, înarmat cu un tun cal.30-mm în turela si aparatura de vedere pet imp de noapte TKN-4GA-02. Armata siriana a primit din Rusia, în decembrie 2013 si martie 2014, transportoare amfibii de tip BTR-80, numai ca aceste sunt mai vechi si diferite de BTR-82A, ele fiind înarmate cu o mitraliera cal. 14,5 mm.

http://army.lv/

http://army.lv/

BTR-82A este cel mai modern si mai sofisticat transportor blindat din lume. El si-a încheiat programul de testare în urma cu un an si a ajuns în înzestrarea cîtorva unitati de Infanterie Marina ale Rusiei.

Provincia Latakia este dispusa pe coasta marii Mediterana, unde se afla Tartus, portul de alimentare al navelor rusesti, orasul Latakia, cu cel mai mare port al Siriei si aeroportul Bassel Al-Assad pe care rusii au dislocat avioane de lupta.

Rusia a dislocat primele 4 avioanede lupta de tip Su-27 în Siria

Simultan cu BTR-82A, au pe internet au aparut fotografii ale unor drone ( avioane de cercetare fara pilot ) care survolau orasul Jisr al-Shughur ( 25 km nod-est Latakia ) si localitati la vest de orasul Idlib ( 55 km nod-est Latakia ). Dronele par a fi rusesti, de tip Pchela-1T ( altitudine 100–2.500 m, viteza de 180 km/h, raza de actiune 60 km ) si au fost lansate cel mai probabil de contingentul rusesc de pe aeroportul Bassel Al-Assad.

http://militaryvideos.com/

http://militaryvideos.com/

Punînd cap la cap cele doua noi aparitii, se poate concluziona ca dronele au executat zboruri de recunoastere, reusind sa ofere informatii complete legate de dispunerea dispozitivelor de lupta ale rebelilor. Pe baza acestora, armata siriana sprijinita de transportorele blindate rusesti au neutralizat punctele de sprijin cu foc ale rebelilor.

Conform (Foreign Warship On Bosphorus 2015 (Part 42)) navele de debarcare rusesti din Flota Marii Negre : Nikolay Filchenkov, Tar Kunikov, Azov, Novocharkassk, Alexander Otrakovsky, Saratov si Korolev au fost înregistrate ca trecînd de 6-8 ori, încarcate, prin strîmtoarea Bosfor, în intervalul august-septembrie 2015. Ele fiind însotite de distrugatorul Smetlivy, corveta Samum si fregata Smolny. Camioanele si transportoarele blindate de la bordul lor purtînd însemnele brigazii 810 Infanterie Marina din Crimeea, la fel ca si BTR-82A despre care am amintit mai sus. Toate aceste noi elemente demonstreaza ca militarii rusi sunt deja în numar mare în teatrul de operatii din Siria si ca Rusia ar pregati ofensiva de mare amploare, aeriana si terestra, împotriva ISIS, despre care am mai vorbit.

Ce urmareste Putin prin actiunile militare din Siria?

5 Comentarii

  1. Mariana spune:

    Eu as avea o mare satisfactie sa vad prizonieri din ISIS facuti de rusi si dusi in zona nordica a Rusiei ccasa munceasca la minus 40 de grade Celsius sa le crape turbanel de ger.Prea a fost sadici acesti crminali arabi care au ucis mii de persoane nevinovate.

    • fu_tache spune:

      nu cheltuiesc cu ei ….o sa i lase la siiti …sint multe datorii de platit! personal …consider ca sint o plaga si n acelasi timp un urias pericol,al intregii lumi, cu inapoierea lor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com