Trofeul „Dacii Liberi“ la Slanic Moldova. Etapa a doua a Campionatului National de Offroad

În perioada 18-21 mai, la Slanic Moldova va avea loc cea de a doua etapa din Campionatul National de Offroad din România, numita Trofeul „Dacii Liberi“. Campionatul are loc sub egida Federatiei Române de Automobilism Sportiv si a Comisiei Nationale de Offroad din România, iar etapa de la Slanic Moldova este organizata de Club Offroad Vaslui si Club Offroad Dacii Liberi Bacau.


Trofeul „Dacii Liberi“ este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, al Primariei Slanic Moldova, Primariei Oituz, ISU Bacau, Jandarmeria Slanic Moldova, RNP Romsilva, Ocolul Silvic Târgu Ocna, Ocolul Silvic Bisericesc Bacau, Ocolul Silvic Privat Oituz, Ocolul Silvic Bretcu, Serviciul de Promovare Turistica si Salvamont Bacau dar si cu sprijinul unor sponsori.

Competitia este structurata pe trei clase principale – Standard (A si B, în functie de capacitatea cilindrica), Open si Extrem – cu trasee de complexitati diferite. „Clasa Standard este dedicata celor care au un automobil 4×4, echipat cu anvelope agresive, inclusiv tip Simex si, de preferat, dotat si cu un troliu. La clasele Open si Extrem masinile sunt modificate atât la forma, cât si la sistemele de frânare, directie, suspensie si tractiune fata de masinile de serie, sporind considerabil performantele de catarare si anduranta. Spectacolul pe care aceste masini îl provoaca este intens, deosebit si fascinant“, a precizat într-un comunicat Romeo Andries, directorul concursului Trofeul „Dacii Liberi“.

Programul Trofeului „Dacii Liberi“

Ziua de joi, 18 mai, este destinata primirii concurentilor si verificarilor tehnice si administrative.
Vineri, 19 mai, ora 10, se da startul primei zile de concurs, urmând ca la ora 21 sa se porneasca în proba speciala Noaptea Nemirei, în care echipajele îsi vor testa abilitatile de orientare si navigare înfruntând întunericul. Sâmbata, 20 mai, va avea loc, începând cu ora 10, proba superspeciala Trial pentru clasa Standard. Clasele Open si Extrem vor sustine aceasta proba începând cu ora 18.30. Pe un traseu scurt, dar intens, spectatorii vor vedea peste ce obstacole extreme pot trece masinile înscrise si cât de abili sunt copilotii când vine vorba de trolieri. Trofeul Dacii Liberi se va încheia cu festivitatea de premiere, care va avea loc duminica, 21 mai, începând cu ora 10.30. Vor fi premiate cele mai bune 3 echipaje de la fiecare clasa. În plus, toti cei care au izbutit sa învinga traseele Nemirei vor primi o diploma de participare.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com