Traditii de Paste la Asociatia „Grup Inovare si Dezvoltare Durabila” Bacau

Asociatia „Grup Inovare si Dezvoltare Durabila” Bacau (GAL IDD Bacau), beneficiar al proiectului Sprijin pentru functionarea GAL IDD Bacau în scopul implementarii Strategiei de Dezvoltare Locala, în cadrul POCU/390/5/1/ Reducerea numarului de comunitati marginalizate (roma si non-roma) aflate în risc de saracie si excluziune sociala din orase cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populatie apartinând minoritatii roma, prin implementarea de masuri/ operatiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC, în contextul parteneriatului încheiat cu Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bacau, a organizat în data de 17 aprilie 2019, la Centrul de zi Clubul Pensionarilor, activitatea „Traditii de Paste“, dedicata copiilor de la Centrul de zi O Scoala pentru toti.
Seniorii de la Clubul Pensionarilor au transmis copiilor proveniti din zona defavorizata Izvoare, arta încondeierii oualor de Paste, ritualul pregatirii cozonacilor, colacilor si a pastilor, precum si semnificatia sarbatorilor pascale.

Aceasta activitate reprezinta una dintre multiplele activitati pe care Asociatia „Grup Inovare si Dezvotare Durabila” Bacau (GAL IDD Bacau) le organizeaza ca urmare a parteneriatului încheiat cu Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bacau, în scopul desfasurarii activitatilor de mobilizare, organizare, facilitare si dezvoltare comunitara la nivelul Strategiei de Dezvoltare Locala, cu accent pe Zona Urbana Marginalizata.

“Am participat cu drag la aceasta activitate, având convingerea ca este de datoria noastra sa transmitem traditiile si obiceiurile românesti catre copii si nepotii nostri.
Educatia si credinta sunt piloni pe care putem cladi o comunitate în care spiritul de coeziune si altruismul sunt la ele acasa”

– Cosmin NECULA, Primarul Municipiului Bacau

„Activitatile precum cea de astazi au rolul de a încuraja membrii din zonele mai putin implicate ale comunitatii sa participe la procesul de dezvoltare locala, stimularea potentialilor beneficiari si asistarea celor care au idei de proiecte locale pe care sa le transforme în proiecte eligibile spre finantare”

– Lucian BOGDANEL, presedintele GAL IDD Bacau.

Asociatia „Grup Inovare si Dezvotare Durabila” Bacau (GAL IDD Bacau) a fost constituita la initiativa Municipiului Bacau, ca urmare a HCL nr. 370/25.10.2017 în vederea implementarii proiectului “E-STRATEG – Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala pentru comunitatea marginalizata din Municipiul Bacau”, depus în cadrul POCU, AP. 5/PI 9.vi/OS 5.1, „Sprijin pregatitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locala”.

Asociatia este reprezentata sub forma unei persoane juridice de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, constituita în vederea implementarii obiectivelor prevazute în Strategia de Dezvoltare Locala. Strategia vizeaza interventii totalizând proiecte de 7 milioane euro, din care aproximativ 4,5 milioane euro vizeaza proiecte de infrastructura, iar 2,5 milioane euro interventii axate pe capitalul uman.

Membrii acestei asociatii, alaturi de UAT Municipiul Bacau, sunt institutii publice, precum Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Directa Judeteana pentru Protectia Copilului, ONG-uri precum FSC, Betania, Asociatia pentru Promovarea Învatamântului European, Asociatia Partnet, dar si reprezentanti ai mediului privat: SC Gea Strategy & Consulting SRL, SC Barletta SRL, SC Travel Light SRL si comunitatea locala prin reprezentanti din Zona Urbana Marginalizata mentionata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com