„Târgul firmelor de exercitiu- Viitorul începe astazi“

Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau în parteneriat cu Asociatia „COECON GHICA” Bacau, sub auspiciile Municipiului Bacau – Consilului Local al Municipiului Bacau si al Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, va organiza, în perioada 11 – 12 aprilie 2019, cea de a VII-a editie a Concursului National „Târgul firmelor de exercitiu-Viitorul începe astazi”, eveniment inclus în Calendarul activitatilor educative nationale fara finantare M.E.N – 2019 (Anexa Nr. 8 la OMEN Nr. 3016/09.01.2019, pozitia 163).

Afis Economic by Mircea Merticariu on Scribd

„La târg s-au înscris online 100 de firme de exercitiu, 24 dintre ele, participând efectiv la expozitie, care va putea fi vizionata vineri, 12 aprilie 2019, începând cu ora 11:00 la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” Bacau. Peste 500 de elevi si profesori sau înscris la concurs.

Târgul Firmelor de Exercitiu are ca obiectiv principal dezvoltarea competentelor profesionale si a abilitatilor antreprenoriale dobândite de catre elevi în cadrul Firmei de Exercitiu, valorificarea potentialului intelectual si creativ al acestora..

Beneficiarii directi sunt elevii participanti, iar cei indirecti sunt parintii si, mai ales, comunitatea locala.

Firma de exercitiu este o metoda inovativa de învatare ce vizeaza dezvoltarea aptitudinilor de munca pentru elevi, în vederea îmbunatatirii adaptabilitatii acestora la cerintele primului loc de munca relevant.

Banner by Mircea Merticariu on Scribd

O metoda interactiva de învatare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o conceptie moderna de integrare si de aplicare interdisciplinara a cunostintelor, o abordare care asigura conditii pentru probarea si aprofundarea practica a competentelor dobândite de elevi în pregatirea profesionala.

Firma de exercitiu este potrivita pentru dobândirea, verificarea si aprofundarea cunostintelor comerciale, formarea abilitatilor, a capacitatilor personale si a modurilor de comportament în toate domeniile din structurile întreprinderii, de la referent pâna la întreprinzator.

Mapa Firme de exercitiu by Mircea Merticariu on Scribd

Conceptul Firmei de Exercitiu vizeaza realizarea unor tranzactii din cadrul unei întreprinderi reale în mod virtual. Prin intermediul Firmei de Exercitiu elevii ajung în contact cu realitatea economica  a partenerilor din tara si  din strainatate.

Activitatea în cadrul Firmei de Exercitiu îsi asuma o parte din responsabilitatea pentru dobândirea anumitor abilitati si formarea unorcompetente integratoare privind dezvoltarea elevilor  pe  plan  personal, social si profesional.

Curriculumul la Firma de Exercitiu pentru institutiile de învatamânt profesional tehnice cu profil economic si nu numai, constituie suportul didactic de baza adresat profesorilor coordonatori pentru realizarea proiectarii de lunga durata, organizarea si desfasurarea eficienta a procesului educational si  a  fost  elaborat  din  perspectiva trecerii la modelul de proiectare curriculara centrat pe competente.

Ea contribuie pentru elevi la: dezvoltarea spiritului antreprenorial prin realizarea de activitati specifice unei firme reale; simularea operatiunilor si proceselor economice specifice mediului real de afaceri; perfectionarea limbajului de afaceri; facilitarea trecerii de la scoala la viata activa; dezvoltarea de competente si atitudini necesare unui întreprinzator dinamic: creativitate, gândire critica, rezolvarea de probleme, luare de decizii, asumarea responsabilitatii, lucrul în echipa, initiativa, perseverenta, auto-organizare si auto-evaluare a resurselor individuale, flexibilitate si pentru profesorii coordonatori la: realizarea de activitati practice cu elevii, cu rezultate concrete si masurabile; implementarea activitatilor într-un cadru profesionist, performant, competitiv; pregatirea reala a elevilor pentru piata muncii; cresterea prestigiului unitatii de învatamânt în rândul viitorilor elevi si al parintilor/tutorilor acestora;

Implementarea conceptului de “firma de exercitiu” îsi propune crearea tipului de întreprinzator dinamic, capabil sa dezvolte un nou proces de productie, sa aduca pe piata un nou produs sau serviciu sau sa descopere o noua cale de distributie.

Rezultatele preconizate în urma aplicarii acestei metode sunt: cresterea gradului de insertie pe piata muncii a absolventilor; reducerea perioadei de acomodare la locul de munca; mai buna adaptabilitate la schimbarea locului de munca; flexibilitate; asumarea initiativei si a riscului.

 

Principalii sponsori ai evenimentului sunt:

Centrul de Informare Europeana EUROPE DIRECT Comanesti

Holzindustrie Schweighofer BACO S.R.L Comanesti

Business Intelligence Total Solution S.R.L. Bacau

Nest Hub GILA Bacau

Auchan Retail România

Magazinul SELGROS Bacau

S.C. Marste SRL Bacau

Societatea Antreprenoriala Studenteasca UGB Bacau

S.C. Inan Impex S.R.L. Bacau

 

“, se arata intr-un comunicat transmis de consilierul local Gbriel Stan, profesor de istorie, director – adjunct la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau.

Roll Up Scoala by Mircea Merticariu on Scribd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com