Tabara internationala la Bacau pentru elevii din Petach Tikva. Localitatea din Israel este infratita cu municipiul Bacau

Un grup de tineri din Petach Tikva vor vizita Bacaul in perioada 08 – 14 aprilie 2019. Consilierii locali bacauani au aprobat, la ultima sedinta de consiliu local, proiectul pentru cofinantarea taberei internationale, de pe urma careia vor beneficia tineri din Bacau si Petach Tikva. Initiativa organizarii
acestei tabere apartine profesorului Gabriel Stan, ales local social democrat, implicat in mai multe proiecte educationale, destinate cunoasterii Holocaustului si non discriminarii.

Potrivit expunerii de motive semnata de Gabriel Stan, „actiunea reprezinta continuarea programului ”Young Ambassodrs – Twin Schools” al Departamentului de Tineret al Municipitalitatii Petach Tikva, ca urmare a succesului pe care acesta l-a avut în anii trecuti.
Scopul lui urmareste promovarea diversitatii, cooperarii culturale si întemeierea unor relatii care includ diferite activitati în parteneriat, dialog despre multiculturalitate, dar si organizarea unor evenimente culturale încrucisate între cele doua orase.
Asadar, sunt create premisele pentru cunoastere reciproca a stilului de viata, a unei alte culturi, dar si pentru contacte personale si de grup.
Succesul programului se datoreaza cooperarii strânse dintre organizatori, pe de o parte si liceeni, pe de alta parte.
Astfel, o multitudine de idei si planuri au aparut ca urmare a schimburilor de mesaje si a interactionarii pe Skype, Messenger, Facebook, pe Twitter, etc.
Elevii români care vor participa la aceasta sesiune a programului au intrat în legatura si au început sa lucreze la proiecte, înca din luna octombrie a anului 2018, ei fiind selectati în functie de urmatoarele criterii: cunoasterea limbii engleze, a unor notiuni minime despre cultura si civilizatia evreiesca si israeliana, istoria Statului Israel etc.
În aceeasi masura tinerii israelieni au studiat notiuni elementare de limba româna, dar si referitoare la cultura, civilizatia si istoria românilor.
Astfel, au fost create proiecte virtuale la care liceenii au participat, apelând la mijloacele de colaborare ”open source”, precum wiki, blog si chiar la cele de conectare online, care permit întâlniri face-to-face, la distanta prin: conferinte video, clipuri video, etc.
Programul ”Young Ambassodrs – Twin Schools” conecteaza comunitatile din întreaga lume, cu ajutorul mijloacelor de comunicare prin Internet.
Acest proiect este dedicat liceenilor care vor sa lege prietenii cu tineri de alte nationalitati, ajungându-se astfel la diferite schimburi de experienta.
În cadrul programului ”Twin Schools” se:
 stabilesc legaturi de înfratire între retelele scolare din întreaga lume;
încurajeaza schimbul profesional dintre educatori/ profesori;
initiaza proiecte comune;
experimenteza modele inovatoare de educatie, urmarindu-se obiective noi, mai generoase;
exploreaza aspecte ale identitatii celor doua culturi/ civilizatii;
ofera accesul nelimitat la noi materiale curriculare;
planifica un calendar anual de activitati comune;
încurajeaza utilizarea instrumentelor online, pentru învatarea mixta si schimbul de bune practici;
folosesc platforme, care faciliteaza între participantii la proiect relatii semnificative pe termen lung.

Programul presupune, de asemenea, crearea unor conexiuni între grupuri de elevi de liceu din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a din orasul Bacau, cu liceeni din orasul Petach Tikva.
Limbile de comunicare vor fi engleza, ebraica, si, bineînteles, limba româna.
Anul acesta invitatia este pentru 15 elevi de liceu din orasul Petach Tikva – Israel si 2 (doi) profesori coordonatori, ca însotitori ai acestei delegatii.
La acestia se adauga 15 liceeni bacauani si 3 (trei) profesori români.

În cadrul acestui proiect au avut loc, pâna acum, mai multe schimburi de experienta între copiii din cele doua orase.
Pentru ca si vizita din acest an sa fie posibila, Primaria municipiului Bacau, prin votul consilierilor locali ar urma sa aloce proiectului 37.296 lei.
Transportul aerian pe relatia Tel – Aviv – Bucuresti si retur, dar si asigurarile de calatorie si medicale a delegatiei israeliene, vor fi asigurate de Primaria din Petach Tikva.
Copiii din Petach Tikva, care vor fi prezenti în municipiul nostru în perioada 08 – 14 aprilie 2019, vor vizita: Colegiul National ”Gheorghe Vranceanu” Bacau, Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau, Muzeul Judetean de Istorie ”Iulian Antonescu”, Complexul Arheologic si Bisericesc ”Precista”, sediul Comunitatii Evreilor din Bacau, Sinagoga Cerealistilor, Primaria municipiului Bacau, Centrul de Afaceri si Expozitii ”Mircea Cancicov” Bacau, Parcul Trandafirilor, Parcul Catedralei, Universitatile ”Vasile Alecsandri” si ”George Bacovia” din Bacau.

Programul taberei internationale de la Bacau

Luni, 08 aprilie 2019
Primirea oaspetilor din Israel la Aeroportul International ”Henri Coanda” Otopeni;
Deplasare pe traseul Otopeni – Bucuresti (tur ghidat al Capitalei si dejun în Centrul Vechi, 22 persoane) – Bacau;
Cina la Bacau – 36 persoane;
Cazare la Bacau, în perioada 08 – 14 aprilie 2019, 10 camere: 1 tripla, 6 duble si 2 single.

Marti, 09 aprilie 2019

Mic dejun – 17 persoane;
Disponibilitate autocar – 40 persoane;
09:00 – 13:00 – “Bacaul într-o zi”, turul orasului cu vizitarea principalelor obiective turistice precum: Muzeul Judetean de Istorie ”Iulian Antonescu”, Complexul Arheologic si Bisericesc ”Precista”, sediul Comunitatii Evreilor din Bacau, Sinagoga Cerealistilor, Parcul Trandafirilor, Parcul Catedralei, Universitatile ”Vasile Alecsandri” si ”George Bacovia” din Bacau;
Un moment aparte va fi constituit din activitatile educationale demonstrative, care se vor desfasura la Colegiul National ”Gheorghe Vranceanu” Bacau si la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau;
13:00 – 14:00 – vizita la Primaria municipiului Bacau/ Centrul de Afaceri si Expozitii ”Mircea Cancicov” Bacau, întâlnire cu primarul municipiului Bacau, domnul Cosmin Necula;
Program liber (invitatii din Israel vor fi însotiti permanent de elevii si profesorii români);
Cina la Bacau – 6 persoane.

Miercuri, 10 aprilie 2019

Mic dejun – 17 persoane;
Excursie tematica în judet, pe ruta: Bacau – Târgu Ocna – Slanic Moldova – Comanesti – Bacau;
Dejun la Slanic – Moldova – 36 persoane;
Cina la Bacau – 6 persoane.

Joi, 11 aprilie 2019

Mic dejun – 17 persoane;
Excursie tematica pe ruta: Bacau – Iasi – Bacau;
Dejun la Iasi – 36 persoane;
Cina la Bacau – 6 persoane.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com