„Strategii de consiliere psihopedagogica a parintilor“ pentru reducerea abandonului scolar

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau organizeaza în perioada urmatoare programul de formare continua „Strategii de consiliere psihopedagogica a parintilor”, destinat tuturor cadrelor didactice din sistemul preuniversitar. Acesta se desfasoara la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V. Karpen” Bacau, unde sunt asteptati peste 100 de dascali.

ccd consiliere (2)

Cursul, acreditat de Ministerul Educatiei si fundamentat pe optiunile strategice ale politicii educationale din România, se va desfasura pe parcursul a 40 de ore, teorie si aplicatii si este purtator a 10 credite profesionale transferabile.  Scopul programului de formare deriva din prevederile Legii Educatiei Nationale, care prevede obiectivele generale, precum si principiile care guverneaza politicile educationale din România. „Acest program, care are o foarte buna audienta, sustine în mod real oferta din acest an scolar. Participantii vor beneficia si de un util suport de curs, aparut sub egida editurii noastre si, totodata, vor capata competente noi, pe care le vor putea valorifica în activitatea didactica.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

ccd consiliere (1)

Obiectivele programului sunt  reducerea ratei de abandon scolar sub 10%; cel putin 95% dintre copii sa fie înscrisi în ciclul de învatamânt prescolar; cresterea la 15% a nivelului de participare a adultilor, în sistemul de învatare de-a lungul vietii.

 

Programul „Strategii de consiliere psihopedagogica a parintilor” sustine promovarea în practica, la standarde superioare de calitate, a misiunii asumate de Legea Educatiei Nationale, care stipuleaza si „formarea, prin educatie, a infrastructurii mentale a societatii românesti, în acord cu noile cerinte, derivate din statutul României de tara membra a Uniunii Europene”. „Functia principala a programului de formare propus este aceea de dezvoltare si extindere a competentelor psihopedagogice, precum si de formare a unora noi, în domeniul educatiei adultilor, ca parinti. Programul asigura o pregatire generala, sub aspect teoretic, dar si o pregatire specifica, sub aspect metodologic si practic, ce poate fi aprofundata si dezvoltata individual, conform optiunilor cursantului“, a mai spus Gabriel Stan.

Programul Casei Corpului Didactic propune construirea unei noi atitudini asupra educatiei adultilor, profesori si parinti, adaptate la cerintele europene, prin calitate si cunoastere, precum si abilitarea cadrelor didactice cu noi strategii de cointeresare a familiei, ca factor educational, înr-o societate dinamica.   Echipa de formatori este alcatuita din profesorii Maria Matasaru, initiatoarea si coordonatoarea proiectului, Elena Hussar, Viorica Pricopoaia, Carmen Nedelcu, Maria Chiriloaie si conferentiarul univ. dr. Elena Seghedin, de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei –  Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com