Statul roman isi bate joc de romanii de peste granite si le aloca 1 leu in 2014!

1 leu! Atat valoreaza fiecare roman de peste hotare pentru Romania! „Departamentul Politici pentru Relatia cu Românii de Asa arata rusinea Guvernului roman!Pretutindeni“ din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a anuntat pe site suma alocata de la buget pentru proiectele si programele destinate romanilor de peste hotare! Doar 10 milioane de lei, adica aproximativ 2,3 milioane de euro. In comparatie cu aceasta suma, trebuie remarcat ca doar in municipiul Bacau, de la bugetul local, s-au alocat in 2013 peste 14,77 milioane de lei, nerambursabili, pe legea 350/2005 (pentru ONG-uri, cultura, culte, sport, s.a)  cu aproape 30% mai mult decat Guvernul Romaniei pentru romanii din Diaspora!

Oricum, nu mai este pentru nimeni o surpriza, cu atat mai mult pentru romanii care au ales sa paraseasca aceasta tara, faptul ca statul roman nu este in stare sa le ofere nimic! Nici siguranta, nici sanatate, educatie sau prosperitate. Nimic! Doar granite deschise spre a munci oriunde! Suma declarata pe site-ul http://www.dprp.gov.ro spune totul despre preocuparile unor functionari de la Bucuresti, de multe ori, rupti de lume, imbecili, angajati pe principii politice, lipsiti de experienta si de simt civic.

Ce se mai poate face cu banii DRP? Mai putin de un kilometru de autostrada si doar cateva zile de campanie electorala, mascata, in ziarele romanesti de peste granita! Chiar daca aceasta institutie ar avea specialisti, meritorii, acestia nu au cu ce sa-si faca treaba! Au fost dusi in derizoriu de politicienii si subordonatii lor corupti din Bucuresti, care au inteles sa aloce o suma mizera pentru ceea ce se mai poate numi in strainatate, romani si romanism!  Decat aceasta bataie de joc: 1 leu sau 23 de centi, ar fi mai potrivit ca autoritatile statului sa-si recunoasca impotenta si sa desfiinteze toate institutiile care mai au legatura, doar cu numele, de romanii de peste hotare! Ar fi mai cinstit si ar reliefa adevarata stare de lucruri din Romania, care da semne serioase de dezintegrare si putrefactie.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , , ,

Un comentariu

  1. Ma mir ca nu au fost uitati de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com