„Spagarii“ de la Podul Turcului asteapta sentinta Curtii de Apel Bacau

Dupa ce au fost condamnati de Tribunalul Bacau, pe 29 februarie, a.c., la 8 luni de inchisoare si restrangerea unor drepturi, inculpatii din dosarul de la Podul Turcului asteapta zilele acestea sentinta apelului facut la Curtea de Apel Bacau. Recurs au facut si procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Bacau, care au cerut ca pedeapsa sa fie mai dura, pe masura pericolului social. Ultimul termen de judecata a fost pe 11 septembrie, cand magistratii au anuntat ca pe 21 septembrie vor da solutia. Sentinta judecatorilor bacauani mai are o singura cale de atac-Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In dosarul de „Spaga la Bacalaureat“ de la Liceul „Alexandru Vlahuta“ din Podul Turcului sunt si unele nume cu rezonanta din administratia, politica si invatamantul bacauan. Primarul Onestiului, Laurentiu Neghina, dar si primarul Eugen Antica de la Prajesti asteapta cu sufletul la gura finalizarea acestui proces, care poate conduce la pierderea scaunului de edil sau chiar a libertatii. Ambii au declarat ca sunt nevinovati, iar banii dati liceului din Podul Turcului au fost donatie sau pentru „protocol”. Sub alte acuzatii este parte in proces si fostul inspector scolar, Constantin Nastac, care afirma ca este nevinovat.

6 Comentarii

 1. Cerbu Mihaita spune:

  Pe 19 sept 2013 a avut loc alt termen in recursul spagarilor de la Podu Turcului si cum era de asteptat,procesul s a amanat pentru 14 noiembrie 2013 !
  Interesant este zvonul care se aude ca,mai ales,condamnatul la doi ani inchisoare cu suspendare(care a fost prins cu 2100 lei spaga de la varul sau Topa) David Spiru,va fi iertat de lege si va fi repus in drepturi!Oare asa sa fie?Altii prinsi cu cateva sute de lei sunt arestati pe loc,iar individul asta a mai stat in functia de director la scoala Stanisesti inca trei ani (dupa 2010) si mai e si consilier comunal din partea pdl !Acum a mai fost ales (??!!) director adjunct la Scoala Stanisesti!Cand se va terminaacest „spectacol”?Poate ne raspund procurorii si judecatorii pe care i platim din banii nostri !

 2. Cerbu Mihaita spune:

  Pe 20 iunie 2013 a avut loc alt termen in recursul spagarilor de la Podu Turcului!
  Cum era de asteptat,recursul s-a amanat pentru 19 sept 2013.Fostul secretar de partid de pe vremea lui Ceausescu,David Spiru,fost mare director la Stanisesti,prins cu banii spaga de procurori in 2010 la Podu Turcului,spera sa scape de pedeapsa de doi ani cu suspendare ce i-a fost aplicata .Daca erau vremurile dinainte de 89,ar fi fost demult trimis la „mititica” cu o pereche de „bratari” si haine dungate.Oare chiar sa scape ,domnilor procurori ?Cat se mai amana acest proces?Avea dumnealui si pedeapsa complementara de trei ani,cand nu mai putea participa la examenele de bacalaureat ca supraveghetor.Au trecut trei ani si te pomenesti ca de la anul este pus iar in comisii la bac!Ce face ZIARUL DE GARDA ?Nimeni nu mai zice nimic despre proces!De ce ?!!

 3. Cerbu Mihaita spune:

  Pe 9 mai 2013 a avut loc recursul spagarilor de la Podu Turcului.Cum era de asteptat,recursul s a amanat iar,pana pe 20.06.2013.Si tot se va amana, pana faptele lor se vor prescrie!Chiar asa de oarba sa fie justitia din Romania !In loc sa fie multumiti ca au scapat doar cu suspendare,mai vor sa fie si achitati!”Politia acuza,legea achita”-era un film italian!Se potriveste de minune pentru Romania europeana !

 4. cerbu spune:

  Astazi,28 martie 2013 a avut loc recursul inaintat de spagarii de la Podu Turcului,printre care se afla si fostul director de la Stanisesti,fost secretar adjunct cu propaganda pe timpul lui Ceausescu(era mare scula in primarie,unii spun ca era si informator la securitate).Ca a fost mana in mana cu Topa, fostul director de la Podu Turcului,e de la sine inteles de vreme ce sunt veri,rude de sange,si sangele apa nu se face!Oare legea i-a iertat?A iertat legea gainariile celor care taxau pe doritorii de diplome de bacalaureat fara sa invete ?
  David a fost demis pe 25 ian 2013 din functia de director(cam tarziu nu-i vorba !) si individul a anuntat in consiliul profesoral ca isi da demisia.Mai e si mincinos pe deasupra !
  Sa vedem ce a spus legea !

 5. Alexadru,felicitari petru curajul tau:intr-adevar,primarul Antica a transformat Prajestiul in mosie personala!Cum este posibil acest lucru,nimeni nu se sesizeaza de neregulile de la Prajesti?Lumea tace,de frica,dar unde sunt autoritatile?

 6. Alexandru Prajesti spune:

  Antica e mare figura. Face ce vrea iun comuna, nu-l veruifica nimeni. Si-a facut o avere…Se foloseste de copii de la scoala sa faca treaba acasa, isi trage bani de peste tot/ Veniti sa vedeti ce veceu are scoala. Alex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com