Socialistii serbeaza „PCR” si „Ziua Europei”

Socialistii din Romania vor participa in zilele de 7 si 8 mai la simpozioane dedicate implinirii a 90 de ani de la infiintarea Partidului Comunist Roman. Intalnirile, cu caracter politic si istoric, vor avea loc in Gorj, Hunedoara, Valcea, Cluj, si Pitesti. Dealtfel, publicatia Partidului Alianta Socialista (PAS) este dedicata acestui eveniment, dar si Zilei Europei, serbata pe 9 mai, zi care aminteste de sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.

„La intalnirile noastre vor participa membrii ai Biroului Executiv al PAS, dar si profesori universitari si istorici. Noi privim comunismul critic. Cu partile lui bune si rele. Partidul a fost interzis in 1921, pentru ca s-a considerat ca tinea de Komintern si ar fi reprezenta alte interese decat cele nationale. Acum, in zilele noastre, PCR a fost interzis pentru simplul motiv ca au nevoie de un tap ispasitor”, a declarat Constantin Rotaru pentru Ziarul de Garda.

 

De la subminarea economiei, la distrugerea ei

 

Liderul socialistilor a mai remarcat faptul ca anii de comunism au reprezentat pentru Romania si ani de dezvoltare economica si de crestere demografica. „Ceausescu a dus o politica de dezvoltare. Toti indicatorii de atunci aratau o tara in plina dezvoltare. Dupa 1989 am avut o cadere dramatica. Toate capetele de acuzare ale lui Ceausescu sunt valabile pentru multi din actuala clasa politica. El a fost acuzat de subminarea economiei nationale, genocid si ducerea banilor in conturi din strainatate. Actuala clasa politica a reusit nu subminarea economiei ci distrugerea ei, avem de a face cu un genocid si o imbatranire a populatiei, Romania avand acum cu peste 2 milioane de romani mai putini. In acelasi timp, peste hotare sunt in conturi miliarde de euro”, a mai apreciat Constantin Rotaru.

 

9 mai: „Ziua Independentei Romaniei” si „Ziua Europei”

 

Socialistii isi doresc sa popularizeze cat mai mult semnificatia urmatoarelor zile. 9 Mai este si „Ziua Independentei Romaniei”. Anul acesta se implinesc 134 de ani de la inceperea Razboiului din 1877-1878, de pe urma caruia Adunarea Deputatilor a proclamat independenta Romaniei. Aceeasi data este aniversata de intreaga Europa, deoarece atunci s-a incheiat cel de-al doilea razboi mondial.

Socialistii leaga aceasta data de momentul „intoarcerii armelor catre vest”, din 23 august 1944. „9 Mai este si Ziua Europei, ziua victoriei fortelor aliate contra fascismului. Sa nu uitam ca daca nu ar fi fost insurectia armata din 23 august 1944, atunci nu s-ar fi incheiat razboiul pe 9 mai 1945. Romania a avut o contributie majora in acest sens, pentru stabilirea „Zilei Europei”, a mai spus Constantin Rotaru.

 

 

2 Comentarii

  1. darwin spune:

    poate ii vedem aici si pe Basescu si pe Boc,ambii fosti membri PCR.Acum,excrocii se fac ca picura,nici usturoi n-au mancat nici gura nu le miroase,sau,..parca da

  2. iris spune:

    Mai scapam vreodata de reminiscentele rosii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com