Sesiuni de formare la Slanic Moldova, prin ARDOR si CCD Bacau

ARDOR Moldova în parteneriat cu Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau, organizeaza în perioada 17 – 20 mai si 24 – 27 mai 2012, la Slanic Moldova, în cadrul Seminarului “Comunicarea activa prin metoda dezbaterilor – curs de initiere în dezbateri”, doua sesiuni de formare, dedicate cadrelor didactice, în mod special profesorilor formatori, coordonatori si colaboratori ai Consiliilor Judetene ale Elevilor, din mai multe judete. Evenimentul este finantat de A.N.S.T., prin D.J.S.T. Bacau, Buzau, Constanta, Galati, Neamt, Sibiu, Suceava, Vaslui, dar si de ARDOR Moldova.

Profesorii si elevii lor vor fi stimulati sa practice dezbaterile legislative si parlamentare, ca metoda de dezvoltare a gândirii critice, de dezvoltare a spiritului de echipa si competitional, de dezvoltare a tolerantei fata de opinii diferite, a capacitatii de analiza si sinteza si de identificare a unor solutii necesare în comunitate. Gazda evenimentului va fi Ciprian Zaharia, presedinte al ARDOR Moldova si directorul Scolii cu Clasele I-VIII „Mihail Andrei” Buhusi.  În continuarea acestor manifestari, în virtutea parteneriatului dintre ARDOR Moldova si C.C.D. Bacau, în perioada imediat urmatoare, institutia bacauana intentioneaza sa acrediteze un nou program de formare continua, destinat în special consilierilor educativi si scolari, intitulat „Alternative ale educatiei non-formale – Dezbaterile parlamentare si legislative”. Pe parcursul celor 80 de ore, participantii vor parcurge module precum „Cunoasterea prin comunicare”, „Argumentarea”, „Contraargumentarea”, „Construirea cazurilor”, „Dezbateri legislative”, etc.

„Pentru noi acest parteneriat cu ARDOR Moldova se concretizeaza într-un program de formare interesant si cu o tematica mai putin obisnuita. Scopul acestuia este acela de a lansa o provocare actorilor educationali, în sensul construirii unui mediu educational democratic, dinamic si provocator, din perspectiva profesionala.

Posibila acreditare a acestui program va aduce un plus de valoare si cu siguranta va atrage foarte multi colegi”, ne-a declarat Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com