Seminar pentru combaterea violentei in scoli

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, în parteneriat cu Agentia OSC, Institutul de Stiinte ale Educatiei, Organizatia „Salvati Copiii” si Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, organizeaza seminarul „Combaterea violentei în scoli – o mai buna comunicare între scoala, elevi si parinti”. Aceasta se va desfasura miercuri, 30 martie 2011, între orele 09.00 – 14.00, în Sala de conferinte a Hotelului „Moldova”, din Bacau.

Sesiunile de lucru ale seminarului vor reuni manageri scolari, personal didactic, psihologi scolari, alaturi de reprezentanti ai institutiilor locale, factori ce pot contribui la combaterea si prevenirea violentei scolare. Se vor discuta posibile cauze ale acesteia, modalitati de abordare a fenomenului, tipologii ale cazurilor de violenta scolara, alaturi de comunicarea interna si externa – ca instrument de gestionare a eventualelor situatii de criza.

Seminarul „Combaterea violentei în scoli – o mai buna comunicare între scoala, elevi si parinti”, este parte integranta a proiectului „Tineri împotriva violentei” – finantat din Fondul Social European si derulat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, în parteneriat cu Institutul de Stiinte ale Educatiei, Agentia OSC si Organizatia „Salvati Copiii”. Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau si Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica, care functioneaza în cadrul institutiei bacauane, vor prezenta cu aceasta ocazie, proiectul educational „Prevenirea si combaterea delincventei juvenile în scolile bacauane”, coordonat de profesor – metodist Lucica Ciuperca si de prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau. „El se defasoara în acest an scolar, în parteneriat cu diferite institutii publice si cu o serie de ONG-uri reprezentative la nivel local si judetean. Obiectivul general al proiectului îl constituie sprijinirea elevilor în procesul formarii unui comportament social integrator si securizant, în perspectiva maturizarii acestora”, a precizat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

Initiatorii acestuia si-au propus evaluarea fenomenului delincventei juvenile în scoli, identificarea factorilor de risc comportamental la elevi, constientizarea de catre acestia a pericolelor la care se expun si reintegrarea elevilor „cu probleme” în colectivele scolare si în comunitate.

Pâna în acest moment, în cadrul  proiectului s-au desfasurat 170 de activitati distincte, în care au fost implicate peste 119 cadre didactice si 7971 elevi din scolile si liceele bacauane.

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com