Se inaugureaza Centrul Rezidential “Izvorul Tamaduirii”, pentru tratarea alcoolismului si a dependentei de droguri

Sambata, 13 aprilie 2019, de la ora 11 va avea loc inaugurarea Centrului Rezidential “Izvorul Tamaduirii” din localitatea Bogdan Voda, Str. Principala(E85) nr. 94, judetul Bacau.

La eveniment va participa Inalt Prea Sfintitul Parinte Ioachim – Arhiepiscopul Romanului si Bacaului care va oficia slujba de sfintire insotit de un sobor de preoti si diaconi.

Deasemeni printre invitati mentionam prezenta reprezentantilor din partea Prefecturii Bacau, Consiliului Judetean Bacau, Consiliului Local Bacau, Primariei Saucesti, medici, psihologi, asistenti sociali, precum si alti reprezentanti ai unor unitati administrative, economice de stat si private sprijinitori ai acestui proiect.
Centrul Rezidential “Izvorul Tamaduirii” este infiintat de Asociatia Socio-Medicala “Siloam” din Manastirea Bunavestire – Tisa Silvestri si vine sa finalizeze, ca treapta superioara de tratament/terapie a dependentelor de alcool si alte droguri, activitatile desfasurate in cadrul Centrului de zi “Izvorul Tamaduirii” inca din 2011 si care sunt licentiate/acreditate de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.
Centrul Rezidential “Izvorul Tamaduirii” este conceput spre a raspunde tuturor nevoilor in tratarea dependentei de alcool si alte droguri; dispune de 12 camere a cate doua paturi cu baie proprie, televizor, frigider si aer conditionat, bucatarie dotata conform ultimelor standarde, sala mese, cabinete consiliere psihologica, spirituala, psihoterapie, ergoterapie, cabinet medical, sali recreere si spatii petrecere timp liber si de studiu, curte spatioasa cu parc si spatii verzi, spalator/uscator haine, birouri si diverse spatii utilitare.
Centrul are ca terapeuti Echipa Centrului de zi pentru prevenire, evaluare si consiliere antidrog “Izvorul Tamaduirii” coordonata de Pr. Liviu Burlacu si foloseste in tratarea dependentelor binecunoscutul Program therapeutic Minnesota. Echipa are o experienta de noua ani si mii de cazuri tratate din judetul Bacau si din toata tara; la aceasta echipa s-au mai alaturat inca alte patru persoane de specialitate(adictologi, consilieri, etc) care sa raspunda tuturor nevoilor terapeutice.

Centrul Rezidential „Izvorul Tamaduirii” îsi propune recuperarea, reabilitarea, formarea, orientarea reinsertia si reintegrarea sociala a persoanelor dependente de alcool, droguri si alte substante psihoactive. Scopul centrului este de a oferi ajutor specializat persoanelor dependente dintr-o perspectiva personalizata, având ca model Programul terapeutic Minnesota ce acopera in tratament toate cele 4 dimensiuni ale fiintei umane: biologica, psihologica, sociala si spirituala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com