Scandal la Colegiul „Dumitru Mangeron“. Directorul Balcan, acuzat de hartuire si abuz in functie

Asistenta Mihaela Cadar, de la cabinetul medical al Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron“, afirma ca este hartuita si agresata verbal de directorul institutiei, Ion Balcan, care vrea sa o dea afara, desi este direct subordonata Consiliului Local Bacau. În sprijinul afirmatiilor a înregistrat una dintre discutiile mai aprinse. În acelasi timp, directorul colegiului o acuza ca lipseste nemotivat de la program.

Între directorul Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron“, Ion Balcan (Perino) si asistenta medicala Mihaela Cadar, a izbucnit un scandal, care are toate sansele sa ajunga pe rolul instantelor de judecata. Dealtfel, directorul liceului a

Ion Balcan si Mihai Guramultafost deja reclamat la Politie si Parchet pentru abuz în functie. Nu este prima reclamatie de acest gen facuta la adresa profesorului de sport Ion Balcan. În urma cu un an, Constantin Ciolac, pe atunci acdru didactic în scoala, i-a facut plângere penala pentru loviri si abuz, dar directorul Balcan a primit neînceperea urmaririi penale (NUP). În replica, seful liceului bacauan afirma ca-i va face plângere penala asistentei, pentru denunt calomnios.

În mod repetat, afirma Mihaela Cadar, este supusa la presiuni si agresiuni din partea directorului liceului, care-i cere sa paraseasca institutia. Mai mult, acesta o ameninta ca nu-si va primi salariul si ca va pune paza la intrarea în liceu, pentru a i se bloca accesul în institutie. Ion Balcan afirma ca Mihaela Cadar lipseste când vrea de la program si nu respecta mai multe reguli din institutie. Asistenta Cadar afirma ca nu-i este subordonata, chiar daca acesta face pontajul. Într-o scrisoare mai lunga, acesta reclama resupusele fapte ale lui conducerii liceului, care ar dori sa o dea Ion Balcanafara, cu motivul ascuns, ca ar exista o alta „candidata“ pentru acest post. „De circa 40 de zile sunt amenintata si hartuita de directorul colegiului, Balcan Ion, ca îmi voi pierde locul de munca, ca va avea el grija sa nu îmi mai iau salariul, ca nu voi mai lucra la nici o scoala, etc. El se erijeaza în seful meu, desi nu exista relatii de subordonare între mine si el, abuzeaza de functia de director si ameninta pe oricine nu-i este pe plac.

Eu pana ieri (n.r. marti) , când a intrat peste mine în cabinet împreuna cu adjunctul Guramulta Mihai, acesta tinând de usa sa nu vina  vreun martor, nu am reusit sa am vreo dovada a acestor abuzuri catre mine. Acum am aceasta dovada audio, o înregistrare facuta cu telefonul mobil, în care el ma ameninta, ma terorizeaza efectiv cu tonul foarte ridicat în continuu, timp de vreo 15 minute. Mi-a spus ca ,,daca nu respectati regulile, nu veti mai lucra aici si în nici o scoala!”. Gesticulând cu mâinile si apropiindu-se de mine, am facut un pas înapoi, fiindu-mi frica de el, stiindu-l violent. Eu am încercat sa-i explic ca este într-o grava eroare si ca nu-i sunt subordonata, nefiind angajata colegiului, dar nu am avut cu cine sa ma înteleg. Dupa acest episod am plecat în cabinetul medical, mi-a venit rau, mi s-a ridicat tensiunea arteriala, pulsul si  l-am chemat pe sotul meu sa ma ajute sa merg acasa la terminarea programului“, afirma Mihaela Cadar.

Asistenta medicala a liceului l-a reclamat pe director la Inspectoratul Scolar Judetean, la Primaria Bacau, la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde are o norma, la Directia de Sanatate Publica, la Inspectoratul de Politie al Judetului Bacau dar si la Parchetul Judecatoriei Bacau. În ciuda reclamatiilor, pe 2 iunie, între cei doi a avut loc un conflict (click-audio). „Totul a culminat cu momentul din data de 2 iunie, la orele 13,30, când domnul director Balcan Ion a intrat brusc în cabinetul medical împreuna cu directorul adjunct Guramulta Mihai, trântind ostentativ usa de perete si dând ordin sa iasa afara doamna Bucioaca Georgeta, care se afla în cabinet pentru o masurare a tensiunii arteriale si a început pe un ton foarte ridicat, intimidant, care mi-a indus o stare de teama, sa ma forteze sa parasesc cabinetul medical, adresându-mi timp de aproape 15 minute încontinuu, expresii jicnitoare, amenintari, facând afirmatii defaimatoare de genul, citez: ,,Doamna iesiti afara din cabinet ca nu faceti parte din scoala!’’…Sunteti o infractoare!…Sunteti fara bun simt!, …Afara, afara, iesiti afara doamna! …Daca nu vreti, va dau cu forta afara si chem jandarmii !…O sa am grija sa nu va luati salariul!…Dormitati la serviciu si luati salariu degeaba de trei ani!”…etc. La un moment dat am înregistrat pe telefonul mobil convorbirea, la care a asistat si domnul director adjunct Guramulta Mihai si care tinea de usa sa nu intre cineva. În acele momente de teroare si nu exagerez când afirm asta, mi-am simtit si viata în pericol când ambii directori au napustit efectiv peste mine, în timp ce aveam o pacienta pe pat“, a mai spus Mihaela Cadar.

 

Directorul Ion Balcan: Am mai ridicat tonul, dar asistenta nu-si face treaba, lipseste când vrea de la munca“

 

Conducerea Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron“ afirma ca Mihaela Cadar îsi face programul cum vrea si nu accepta subordonarea, pe linie administrativa, fata de directori, care-i semneaza la finalul lunii pontajul, pentru ca aceasta sa-si primeasca salariul de la primarie. Mai mult, afirma Ion Balcan, în repetate rânduri a iesit în oras, în timpul programului, fara sa se învoiasca, asa cum ar fi normal. „Faptul ca i s-a atras atentia ca nu respecta regulile scolii si cele dintr-o institutie publica a deranjat-o foarte tare. Eu nu sunt în masura sa o verific din punct de vedere profesional, pe parte medicala, dar din punct de vedere administrativ, da. Pe baza pontajului semnat de mine îsi ia salariul. Ea refuza sa se subordoneze, tine condica la biroul ei si nu la secretariat. Nu respecta regulile. Nu ma deranjeaza ca m-a dat în judecata, fiecare are dreptul sa reclame orice. Îi voi face si eu plângere pentru calomnie, pentru ca mi-a afectat imaginea“, a precizat Ion Balcan, directorul Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron“.

Directorul adjunct, Mihai Guramulta, a refuzat sa comenteze acuzele, sa confirme sau sa confirme cele spuse de Mihaela Cadar. „Sunt minciuni. Nu comentez prin telefon“, a spus Mihai Guramulta.

 

Si Constantin Ciolac, fost cadru didactic la „Dumitru Mangeron“ l-a reclamat acum mai bine de un an pe conducatorul liceului. Acesta afirma ca a fost agresat în biroul directorului. „Amândoi (cei doi directori) au atitudini golanesti. Balcan a sarit la bataie la mine, în biroul lui. Mi-a dat pumni si palme peste brate de mi-a sarit telefonul si hârtiile care le aveam în mâna. Nu am apucat sa-l înregistrez“, afirma Constantin Ciolac.

Scandal la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron“ din Bacau. Directorul catre asistenta medicala: „Afara, afara din scoala mea! Nu ai bun simt! (Audio)

4 Comentarii

 1. ioan spune:

  Sper sa plateasca pentru tot ce a facut de cind este sustinut de Stavarache! Ca inspector adjunct general a intrecut orice bun simt , iar acum profesorasul de educatie fizica si sport cu catedra la CNVrinceanu se vrea director la un liceu tehnic!!!!!!!!!!!!

  • unul spune:

   Este din nou director la mangeron, ca la noi e posibil orice, dar nu pt ca merita ci pentru relatiile pe care le are la ISJ Bacau si politic prin PNL.
   Ar fi bine ca acest individ sa plateasca pentru toate relele facute multor persoane, ca sa credem ca justitia isi face datoria.

 2. abramburica spune:

  Uitati-va doar la poza si va dati seama cat este de arogant !

 3. abramburica spune:

  Nimic nu ne mai mira la aceasta bruta care nu cunoaste cuvantul civiliatie sau maniere!

  Dupa ce ca acum cativa ani nu avea nici macar trening, acum, dupa cardasia cu Spagarache , are chiar costume scumpe si intimideaza pe toataa lumea ! A preluat artificial letea si isi bate joc de tot !

  Cei de la Eliemob stiu mai bine despre afacerile cu mobilier din scoala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com