Saptamana Scoala Altfel: curs despre consumul de droguri, alcool si etnobotanice si drumul catre degradarea umana si moarte

Specialistii Centrului Izvorul Tamaduirii, din cadrul Asociatiei socio-medicale Siloam, au vorbit elevilor bacauani, de la Colegiul N.V. Karpen, despre riscul consumului de alcool si droguri.

Cursul reprezinta o activitate ce intra, deja, în traditia colaborarii centrului bacauan cu institutii locale (licee, spitale, penitenciare si universitati) în vederea constientizarii pericolului în ceea ce priveste consumul de etnobotanice, alcool, alte substante psihoactive sau practicarea unor comportamente compulsive care duc la degradarea si pierderea unor valori esentiale pentru echilibrul si sanatatea tinerilor.

În cadrul „Saptamânii Scoala Altfel“, elevii Colegiului N.V. Karpen din Bacau au primit, miercuri, 17 aprilie, vizita echipei de terapeuti a Centrului Rezidential Izvorul Tamaduirii din Bacau. Aceasta activitate se încadreaza, deja, într-o colaborare cu traditie dintre centrul bacauan si alte institutii bacauane cum ar fi: scoli si licee, spitale, universitati si penitenciarul din Bacau.

Echipa Centrului Izvorul Tamaduirii este alcatuita din specialisti formati si cu o îndelungata experienta în domeniul tratarii, consilierii, preventiei si informarii în ceea ce priveste dependenta de alcool, droguri si jocuri de noroc, precum si alte comportamente compulsive (pornografie, dependenta de internet sau jocuri pe calculator).
Sub denumirea ”Viata ta e în mâinile tale”, activitatea desfasurata a avut ca scop prezentarea unor notiuni generale , privind problema dependentei de alcool, droguri si jocuri de noroc, dupa care a urmat punerea în dicutie a unor aspecte punctuale, specifice fiecarui tip de adictie. Discursul a fost unul interactiv, explicatiile psihologilor alternând cu întrebarile si descoperirile proprii ale elevilor.

Din echipa terapeutica a Centrului Rezidential Izvorul Tamaduirii, amintim pe directorul de programe si vicepresedintele Asociatiei socio-medicale Siloam, Pr. Liviu Burlacu; psihoterapeut, cu formare si specializare în adictii, Livia Cojoc; consilier adictii, asistent medical si asistent social, Manuel Volmer; consilier adictii si de egal, Ovidiu Capata si psiholog adictolog, Gianina Lungu. Din partea Colegiului N.V. Karpen, printre cei care au facilitat si înlesnit aceasta activitate se numara: prof. Floarea Bandraburu, prof. Irina Dancuta si prof. Gheorghita Baciu.

„Dependenta este o boala primara, progresiva, cronica si fatala, iar modul de interventie, în cazul acestei boli, trebuie sa fie prompt, corect si individualizat, în functie de fiecare persoana aflata în suferinta. Pentru aceasta exista Centrul de zi din Serbanesti si Centrul Rezidential Izvorul Tamaduirii din Bogdan Voda, Bacau; unde cei aflati în neputinta pot primi ajutor specializat din partea unei echipe pluridisciplinare: consilieri, de egal, consilieri adictie, consilieri spirituali, psihologi adictologi. psihoterapeut specializat în adictii, precum si specialisti în terapie ocupationala“, se arata intr-un comunicat al Centrului Rezidential Izvorul Tamaduirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com