Romeo Stavarache, dincolo de intoxicari…

Cum este de fapt primarul Bacaului si care sunt adevaratele lui greseli? O intrebare legitima astazi, cand o parte din cei pe care i-a imbogatit si i-a facut „oameni“ ii sar la gat. Acuzat de procurorii DNA in doua dosare, edilul a gasit Romeo Stavaracheforta sa mearga inainte, in ciuda vocilor, nu putine, care i-ar fi vrut demisia si sfarsitul ca om politic.

Romeo Stavarache trebuie sa faca lumina in privinta modului in care s-a lucrat in primarie, cine i-au fost sfatuitorii, unde a cedat mai mult decat ar fi fost normal, care au fost resorturile care l-au determinat sa-si piarda smerenia si sa se imbete de putere.

Cand vorbesti de Romeo Stavarache, inevitabil vorbesti de PNL Bacau din ultimii 11 ani, de piramida de politicieni care s-au trezit peste noapte realizati, prin sustinerea puternicului primar. Unii si-au primit case, altii bucati din Bacau, terenuri, imobile, investitii de milioane de euro…Clientela politica, liberala, din Bacau a mancat tot.

Sentimentul nesigurantei in lume si in partid, supracompensat prin dorinta de putere, pare sa-l fi facut pe Stavarache sa cedeze, in fata celor care-l denigreaza acum, mai  mult decat era cazul.

Pe finalul celui de-al treilea mandat, Romeo Stavarache ar trebui sa identifice ce anume a transformat mediul din primarie si politica bacauana intr-unul profund toxic.

Romeo Stavarache trebuie sa se prezinte ca om in fata bacauanilor si mai putin ca politician. Cu bune si rele, fara sa-i fie teama de sinceritate. Mai mult, are datoria sa faca lumina in privinta subordonatilor, a diferitelor departamente din Primaria Bacau.Romeo Stavarache

Va candida Romeo Stavarache in 2016?

Cu siguranta. Primarul Bacaului are o datorie fata de sine, fata de alegatorii din Bacau dar si fata de partidul care-l reneaga, pentru care a fost o adevarata locomotiva. Astazi, cand nimeni nu este scutit de scandaluri de coruptie, cu baza reala (Iohannis, Ponta, Gorghiu, etc), cand clasa politica este definita, zi de zi, de DNA ca si grup infractional organizat, acuzatiile de coruptie nu mai inseamna aproape nimic. Poate doar, in cateva cazuri, niste ani de puscarie.

Principala problema pe care actualul edil o va avea la alegerile locale din 2016 este chiar situatia tulbure din propriul partid, care isi va avea, potrivit statutului, un candidat propriu. Cu un electorat stabil de peste 25% dar si cu sustinerea unui partid mic si a unei parti a PNL-ului din Bacau, Romeo Stavarache poate produce surprize in 2016 sau isi poate aranja o noua etapa in politica.

artificii Bacau-Facebook Romeo Stavarache

artificii Bacau-Facebook Romeo Stavarache

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com