Oferta de formare continua la CCD Bacau, pentru anul scolar 2015-2016: 114 cursuri si trei programe proprii, avizate de Ministerul Educatiei

Ministerul Educatiei a avizat integral „Oferta de programe de formare continua a Casei Corpului Didatic „Grigore Tabacaru“  Bacau, pentru anul scolar 2015 – 2016”. Aceasta contine trei programe proprii de formare, care însumeaza 240 de ore si ofera participantilor 60 credite profesionale transferabile: Psihopedagogie – actualizari, conexiuni, perspective, Strategii de consiliere educationala a parintilor si Istoria recenta a României.Gabriel Stan-CCD Bacau

Pentru anul scolar 2015-2016, institutia bacauana propune 114 cursuri, supuse avizarii Ministerului Educatiei, 36 dintre ele, fiind organizate în premiera. „Dascalii din judetul nostru sunt invitati sa se înscrie la aceste programe, oferta fiind ordonata pe urmatoarele sectiuni:Curriculum – 15 programe; Management  – 12 programe; Strategii educationale – 21 programe; Consiliere metodica  – 33 programe; Evaluare – 4 programe; Consiliere psihopedagogica  – 3 programe; Educatie non-formala  – 17 programe; Dezvoltare personala  – 4 programe; Cursuri destinate personalului didactic auxiliar si nedidactic  –  5 programe“, a precizat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Oferta Formare CCD Bacau: 2015-2016

Tot pentru acest an scolar a fost pregatit programul de formare continua acreditat IC3 – Educator pentru scoala digitala (IC3 – Digital Literacy Certification), cu o durata de  89 ore si care ofera 22 credite profesionale transferabile.

Profesori la formare profesionala

La solicitarea Ministerului Educatiei, Casa Corpului Didactic  Bacau va organiza urmatoarele cursuri prioritare: ”Abilitarea curriculara a cadrelor didactice din învatamântul primar pentru clasa pregatitoare”; ”Consiliere metodica si de specialitate, în vederea obtinerii definitivarii, gradelor didactice si titularizarii în învatamânt”; ”Managementul organizatiei scolare”; ”Managementul institutiilor de învatamânt, din perspectiva strategiei anticoruptie în educatie”; ”Competente TIC si profesorul secolului XXI”; ”Consiliere si orientare”; ”Program pentru abilitarea cadrelor didactice, pentru a face parte din comisiile de organizare si desfasurare a probelor practice/orale în profilul postului si a inspectiilor speciale”; ”Program pentru pregatirea cadrelor didactice, încadrate cu statut de suplinitor, în vederea participarii la sustinerea concursului national de ocupare a posturilor vacante”; ”Program pentru pregatirea debutantilor, în vederea sustinerii examenului national de definitivare”; ”Dezvoltarea competentelor de evaluare a lucrarilor scrise din cadrul examenului national de definitivare în învatamântul preuniversitar, sau a concursului national de ocupare a posturilor vacante”.

„Educatie civica, formarea profesorilor”, (2)

În colaborare cu inspectorii scolari, si în acest an, CCD Bacau va furniza un alt program prioritar al Ministerului Educatiei: ”Abilitarea corpului de metodisti pentru realizarea inspectiei scolare de specialitate”,  destinat cadrelor didactice, care au minim sase ani de activitate si gradul didactic II.

Editura Casei Corpului Didactic Bacau a lansat de curând titluri noi, propunându-si asfel sa ofere celor interesati o serie de lucrari de specialitate si metodice. Este vorba de: Psihopedagogie – actualizari, conexiuni, perspective, coordonatori: Elena Hussar si Gabriel Stan si Managementul grupei (caietul de evidenta a activitatii cu copiii si prezentei educatoarei la grupa), autori: Mariana Stefan si Maria Matasaru.

carti noi la Editura CCD Bacau (2)

„Oferta pentru acest an scolar este mai bogata, venind astfel în întâmpinarea solicitarilor din sistem. Faptul ca Ministerul Educatiei a avizat-o integral, confirma validitatea acesteia. Deja, pâna în acest moment, foarte multe cadre didactice bacauane s-au înscris la programele noastre, situatie care  ne motiveaza. Si în acest an scolar ne vom focaliza pe desfasurarea programelor de formare continua acreditate, deoarece cererea pentru acestea este foarte mare.  Astfel, în perioada imediat urmatoare, intentionam sa acreditam doua noi programe de formare continua.  Dar, în acelasi timp, vom fi preocupati si de promovarea unor proiecte europene, precum Erasmus+, care au ca obiectiv, fireste, formarea cadrelor didactice, si care presupun atragerea unor finantari nerambursabile importante.  De aceea, acum, oferta este mai ampla, intentia noastra fiind de a colabora cu cât mai multi formatori externi acreditati, dar si cu ONG-uri de profil, cu activitate recunoscuta la nivel national. Nu trebuie sa minimalizam însa, activitatile ce se vor desfasura la Centrul „American Corner Bacau”, care a împlinit noua ani de existenta si prin Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau, ambele finantate si sustinute în continuare de Ambasada S.U.A. la Bucuresti, cu care am  semnat doua noi grant-uri.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

În anul scolar 2014-2015 la activitatile de formare continua oferite de noi au participat 4.022 de cadre didactice, din cele 7.219 existente la nivelul judetului Bacau, înregistrându-se astfel o crestere de 14% , în comparatie cu  2013-2014.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com