Romeo Stavarache a fost trimis în judecata de DNA Bacau. Primarul Bacaului este în continuare în stare de arest

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Bacau, au finalizat astazi dosarul de coruptie prin care au fost trimisi în judecata primarul Romeo Stavarache, Liviu Goian, patronul televiziunii 1TV Bacau dar si Liviu Cenusa, verisorul primarului bacauan si patron al Ziarului de Bacau. În acelasi dosar, au fost trimisi în judecata, în libertate, Constantin Apostol si Costel Casuneanu.
Romeo Stavarache, cercetat penalPrimarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost trimis astazi în judecata de procurorii DNA, pentru cinci cazuri documentate de luare de mita. Banii au fost primiti prin intermediul lui Liviu Cenusa, patronul Ziarului de Bacau, a lui Liviu Goian, patronul televiziunii 1TV Bacau dar si a lui Constantin Apostol, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est si presedinte al Asociatiei Top Sport Bacau. În acelasi dosar, pentru dare de mita, a fost trimis în judecata si omul de afaceri Costel Casuneanu. „La începutul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societati comerciale sa îi fie remis un procent de 50% din valoarea decontata de Primaria Bacau, aferenta fiecarui stâlp de iluminat public la care firma administrata de acesta efectua lucrari în baza contractului încheiat cu aceasta institutie, valoare ce era de 38 de euro/stâlp. În baza acestei solicitari, în perioada martie 2008 – octombrie 2011, inculpatul Stavarache Romeo a primit, suma totala de 810.670 lei“, se arata în comunicatul DNA.

Sechestru pe bunurile lui Romeo Stavarache, pentru recuperarea spagilor de 2,39 milioane de lei
Constantin Apostol (2)„În luna ianuarie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societatii comerciale administrate de acesta sa îi fie atribuit un contract privind executarea de lucrari tehnico-edilitare. Banii au fost primiti în doua transe, prin intermediul unei asociatii sportive (Asociatia Top Sport Bacau).
În luna aprilie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la acelasi om de afaceri, un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriza generala, încheiat între aceasta societate si Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti, având ca obiect constructia unui bloc cu 45 de locuinte în Bacau, lucrare în valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA. În baza acestei solicitari, în perioada aprilie 2008 – septembrie 2011, Stavarache Romeo a primit de la omul de afaceri, suma totala de 1.259.789,03 lei.
În luna martie 2010, inculpatul Stavarache Romeo i-a solicitat, administratorului unei societati comerciale sa încheie contracte de publicitate cu o anumita firma, pentru ca primaria sa îsi execute în mod corespunzator obligatiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacau Liviu Goian (2)încheiat cu aceasta societate. În baza acestei solicitari, au fost încheiate doua contracte în lunile martie 2010 si aprilie 2011, în baza carora omul de afaceri a platit sumele de 40.000 lei, respectiv 30.000 lei.
În perioada martie – aprilie 2009, împreuna cu inculpatul Apostol Constantin, i-a solicitat inculpatului Casuneanu Costel suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociatii sportive, în schimbul eliberarii unui certificat de urbanism, bani care au fost primiti în data de 24.04.2009.

În cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pe urmatoarele bunuri imobile situate în municipiul Bacau, aflate în proprietatea inculpatului Stavarache Romeo:
– un teren compus din trei loturi,
– patru corpuri de cladire, pâna la concurenta sumei de 2.390.459 lei“, se mai precizeaza în comunicatul procurorilor DNA.

2 Comentarii

  1. Scrisoare deschhisa pentru Dragos Benea
    _____________________________________________________
    Faceti bine si vizitati Arestul IPJ Bacau din timp! Pana pe 15 august 2014, veti fi cazat locul lasat de Primarul Stavarache din Arestul IPJ Bacau. Pana pe 15 august, ar fi bine sa mergeti sa finantati si sa supravegheati imbunatatirea conditiilor din Arestul IPJ Bacau. Acelasi lucru il puteti face si la puscaria din Bacau. Initiati acum cat sunteti in functie un proiect de hotarare si supuneti investitia in nConsiliul Judetean Bacau,pentru ca acolo veti fi cazat dstra. Aprecierea este din punct de vedere aplicativ, in contextul programului de sprijin pentru transparenta in administratia publica locala si centrala. Sa mai stiti ca nu veti beneficia de avocati cinstiti si ca vor face ce le sta in putinta sa stati mai mult in stare de arest,pentru ca asa vor incasa onorariu mai mult. Dar daca vreti, va invit sa faceti procura pentru dr,Botomei Vasile, acum cand sunteti in libertate, si veti fi multumit ca va voi putea reprezenta cinstit. Din punct de vedere politic, nu va cer nimic,din cauza ca de pe 8 martie 2014 am depus adeziune la PSD Bacau, iar dupa 5 luni complete nu am primit nici un fel de raspuns. Daca totusi vreti sa faceti ceva, confirmati adeziunea. Veti avea reprezentarea unei sustineri profesionale si loiale. Cu stima,Dr.av.Botomei Vasile.

  2. Dr.Av.Vasile Botomei Presedinte UNBR http://www.unbr.info;0744191717, data:28/07/2014
    La puscarie cu totii!!! Cine sapa groapa altuia, cade singur in ea! Primarul Romeo Stavarache nu a avut liniste pana ce a fost trimis in judecata Dr.Vasile Botomei care l-a reclamat in diverse dosare de coruptie pe edilul bacauan Stavarache Romeo.Dr.Vasile Botomei n-a facut altceva decat sa infiinteze un Barou Bacau din cadru lUNBR, eminamente de drept privat, prin care la cererea fostului primar Dumitru Sechelariu a intrat in proces in calitate de avocat sa apere SC Transport Public SA Bacau, in procesul deschis de Primarul Stavarache Romeo care cerea anularea Ordinului de proprietate eliberat pentru terenul SC Transport Public Sa Bacau,din str.Narciselor Bacau. Dr.Av Botomei Vasile a reusit sa suspende judecata procesului stramutat la Tribunalul Sibiu, unde jocurile erau aranjate de Primarul Stavarache. Din 2010, Primarul Stavarache nu a gasit de cuviinta sa faca alta aparare decat sa-l conteste pe avocatul dr.Botomei Vasile, pe motiv ca nu figura inscris in Baroul Bacau AfJ in care erau inscrisi vanzatorii de proces care reprezentau pe Consiliul Judetean Bacau, care desi era parat in proces, tinea cu ,,ursu”, mai exact avea angajat avocat dnul Dragos Benea ca prin avocat platit din bugetul C J Bacau sa piarda procesul in detrimentul lui Dumitru Sechelariu si in satisfactia Primarului Stavarache. Asa a dejucat dr.Botomei Vasile planurile coruptilor Benea Dragos, Dumnezeu sa-l ierte, ca a ajuns pe functiii publice pe spinarea Primarului Dumitru Sechelariu, si planurile lui Stavarache Romeo care se ajunsesera cu aparatorul lui Dumitru Sechelariu, la fel Dumnezeu sa-l ierte, ca mult a beneficiat de Dumitru Sechelariu.De atunci din 2010, pentru ca a dovedit Botomei corectitudine si loialitate, a avut de paltit: cu demolarea spatiilor SC Bartolo Prod Com SRL din Bacau, str.Republicii 27,A 1-3, realizate de altfel pe baza de autorizatie de consstructie nr.454/29-09-2005 eliberata prin executatre silita prin Executor Judecatoresc Dascalita Dumitru din Bacau, dar si trimiteri in judecata prin coruptie la procurorii din PJBacau, pe motiv artificial creat, cum ca Botomei Vasile a infiintat un alt Barou Bacaudin cadrul UNBR, inregistrat si autorizat de notar public si hotarare judecatoreasca definitiva, exact pe numele de,Decan Dr.AV.Vasile Botomei, cu CIF 16655686. Acum i-a aratat Dumnezeu lui Stavarache rasplata pentru abuzurile si coruptia facuta la procurori si la unii dintre judecatori, prin care a vrut dreptate prin ilegalitate. De aceeea DR.AV. Botomei Vasile, ar fi bun de un nou Primar de maine!!! Dr.Botomei Vasile trecut prin clipe grele, ,este mai aproape de oameni si de nevoile lor!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com