UPDATE: Omul care ne aduce apa. Razvan Gaina

9.10. A VENIT APA.

Bacaul pute. A coruptie, prostie iar acum si a materii fecale si urina. Orasul nu are apa de doua zile. Un vecin, cu bidoane in mana, mi-a dat grabit binete, usor iritat de propriul miros acru, a transpiratie. „Ma duc sa iau apa, a inceput sa puta in casa si in intreg blocul“, mi-a dat o explicatie de care nu aveam nevoie.

sursa foto crowandrats.atw.hu

sursa foto crowandrats.atw.hu

apa pentru bacauani

Unul din principalii responsabili pentru sistarea apei in Bacau este Razvan Gaina, directorul Companiei Regionale de Apa Bacau (CRAB). Fost sef al Romgaz si apropiat al grupului Constantin Apostol, Romeo Stavarache, Dragos Benea (prieteni care l-au impus si mentinut in functie), Gaina este si omul din spatele firmei Branpis, societate care a castigat contracte de milioane de euro la CET (grupul 2 de cogenerare, retele secundare, s.a.). Numele lui Razvan Gaina este vehiculat in mijlocul ultimilor scandaluri de coruptie. Sefii ERG Termrom, Mihai Bociar si Viorel Ferendino, afirmau ca Razvan Gaina le-ar fi perceput 7% din valoarea unui contract de 16.91 milioane de lei, pentru modernizarea statiei de la Caraboaia. Mai mult, banii ar fi trebuit sa ajunga „mai sus“, la primarul Romeo Stavarache, acum aflat in arest, un personaj politic cu notorietate in mediul de afaceri bacauan in ceea ce priveste coruptia.

Razvan Gaina este un om influent pe langa Primaria BacauPentru Razvan Gaina apele par mai tulburi decat cele din barajul de la Constantin Apostol de la ADR NE ar putea fi schimbat din functieValea Uzului. Dupa arestarea lui Romeo Stavarache si perchezitiile la presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, asupra caruia exista suspiciuni de coruptie pentru fapte din anii 2005-2012, urmatoarele descinderi ar putea avea loc la seful CRAB, intr-un dosar in care ar apare, din nou, numele sefului ADR NE, Constantin Apostol.

„În urma ploilor abundente cazute în ultima perioada, nivelul apei în lacul Valea Uzului a crescut considerabil, ceea ce i-a determinat pe cei de la Apele Române sa înceapa golirea barajului. În aceste conditii, a crescut turbiditatea, astfel încât astazi dimineata (n.r. – joi), la robinet a ajuns sa curga noroi în loc de apa în anumite zone, motiv pentru care am oprit imediat alimentarea din barajul de la Valea Uzului si am trecut la spalarea instalatiilor. Speram sa dureze cât mai putin situatia actuala. Cel putin mâine (n.r. – vineri), vom opri, probabil, apa între orele 9.00 si 16.00 pentru a putea face acumulari din puturile de adâncime astfel încât sa putem asigura apa potabila catre toti consumatorii”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul Companiei Regionale de Apa Bacau, Razvan Gaina.

2 Comentarii

  1. kostake spune:

    ce shcoala are tipul asta? shtia ce este o <<lovitura de berbec?..shtie cata viata au de functionare tuburile PREMO ?cred ca e pe langa.

  2. Tot timpul cand ploua mai abundent reprezentantii Companiei Regionale de Apa Bacau au aceleasi replici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com