Românii, „mândri ca sunt români“, au votat Klaus Iohannis si Dreapta politica a lui Soros

Victor Ponta este la un pas de a pierde alegerile. Dupa o guvernare mediocra, in care si-a pastrat toti baronii, pe care trebuia demult sa-i pensioneze, incat arestarea lor sa nu aiba rasunet, Victor Ponta pare sa-si fi terminat gloantele. Nici sloganul nationalist „Mandri ca suntem Victor Ponta isi da pumniromani“ nu l-a ajutat, pentru ca romanii au un complex al lor: nu sunt mandri ca sunt romani. Asa au fost invatati in anii de democratie, iar nationalismul este asimilat acum unor doctrine aproape simetrice, dar la fel de periculoase. Romanii au fost mandri cativa ani in perioada lui Ion Antonescu si a legionarilor dar si in timpul comunismului.

In contextul globalizarii si al dezastrului national din ultimilii ani, ce mai inseamna pentru majoritatea populatiei din acest teritoriu a fi roman? Pentru multi, absolut nimic.

De partea lui Klaus Iohannis (30%) sunt Elena Udrea, Monica Macovei, „sistemul“ Traian Basescu, maghiarii (6-7 procente) plus o  mica parte a celor care au votat cu Calin Popescu Tariceanu, Dan Diaconescu, Vadim Tudor s.a. La acestia se adauga si „regalistii“ care identifica presupusa perioada de glorie a Romaniei, a Klaus Iohannis (2)Casei de Hohenzolern, cu speranta in dinastia Iohannis.  Astfel, Klaus Iohannis pare sa aiba un potential de vreo 51-52%, asta in cazul in care Ponta nu gaseste solutia miraculoasa pana in al doilea tur al prezidentialelor.

De partea lui Victor Ponta ar putea veni o parte din electoratul lui Dan Diaconescu, devenit un cal mort politic si jurnalistic, cativa nationalisti batrani din PRM, plus ecologistii, socialistii si neorientatii politic. In momentul de fata, potentialul lui Ponta, dupa scandalurile de coruptie din PSD si campania diabolica a Dreptei prin Internet, audio-vizual s.a, pare sa fie de 48-49%.

Dupa zece ani de Dreapta, de Traian Basescu, de coruptie generalizata, de iresponsabilitate a declaratiilor, de mizerie politica si decadenta, romanii doresc tot Dreapta. Si asta pentru ca si Victor Ponta este, in felul lui, de Dreapta. Romanii au invatat dupa 25 de ani de disolutie ca oricine ar veni, tot rau le va fi. Nu exista o reteta in acest sens, dar Ponta, odata speranta unei bune parti a tineretului, a gresit profund atunci cand nu a eliminat cadavrele corupte din PSD. Acum culege roadele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com