„Romanii din SUA, Canada, Noua Zeelanda si Australia au dreptul sa fie reprezentati in Parlamentul Romaniei ”

George Hristescu, candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu in Colegiul 3, Deputati- Diaspora (SUA, Canada, Australia, Noua Zeelanda) are toate sansele sa obtina un mandat de parlamentar pentru 2012-2016. George Hristescu a acordat un interviu publicatiei online www.ziaruldegarda.ro.

Mircea Merticariu: Ce v-a determinat sa intrati in lupta politica pentru alegerile generale din Romania?

George Hristescu: Candidatura mea, la alegerile parlamentare 2012, este un drept al meu dar si un exercitiu de altruism, de generozitate. Aceasta candidatura vine si pe fondul nemultumirii atat personale cat si a comunitatilor de romani din Diaspora legate de prestatia mai mult decat jenanta a deputatului Lubanovici. O vad ca pe o oportunitate unica de a ma face auzit si a-mi declara pozitia publica cu privire la ceea ce se intampla in Romania, CORUPTIE, UN CLIMAT ECONOMIC INSTABIL, INEGALITATE DE SANSA, si nu gresesc cand spun ca sansa unui tanar de varsta mea e una la un milion. Sunt sigur ca în 2008, multi români din SUA, CANADA, AUSTRALIA si NOUA ZEELANDA au considerat ca fiind inoportuna crearea acestei pozitii publice. Eu sunt unul dintre ei. Candidatura mea este un protest si am intentia de a aduce in atentia publica inutilitatea acestei pozitii de deputat in colegiul 3 Diaspora. Inutilitate scoasa in evidenta de individual mentionat mai sus. Este evident ca aceasta functie a fost creata, „inventata” din considerente pur politice, pentru ei, nu pentru noi, si nu a avut la baza intentii de reprezentare reala a intereselor cetatenilor romani din Diaspora.Ei bine, a venit momentul sa schimbam ceva. A venit momentul ca noi sa le dam o lectie. Candidez pentru a demonstra romanilor mei ca se poate si ca se poate face si o altfel de politica in Romania. Eu sunt cel ce poate schimba aceasta perceptie.

MM: De ce PP-DD?

George Hristescu: Este formatiunea politica care mi-a dat sansa sa-mi expun punctul de vedere si m-a inteles. Este formatiunea care sustine strategia mea. PP-DD da o sansa tinerilor. Vreau sa va spun ca am avut ocazia sa cunosc oameni de o calitate maxima si contrar ideilor preconcepute, si mizeriilor din mass media PP-DD este o echipa tanara si puternica.

MM: Cine este George Hristescu?

George Hristescu: Am 36 de ani, am crescut in Bucuresti pe Sf. Vineri 10.Sunt casatorit si am doi baieti, Marius si Alexandru, 10 si respectiv 6 ani. Reprezint povestea clasica a emigrantului in Statele Unite. Am ajuns aici in 2003 cu un geamantan mic cumparat de pe Lipscani si o Inima mare.Multi nu-mi acordau nici o sansa. Viata a facut in asa fel ca eu sa le demonstrez contrariul. Si mult mai important, Nu am uitat de unde am plecatAm gasit aici o societate total diferita de cea din Romania, mult mai deschisa si democrata in adevaratul sens al cuvantului. Ceea ce imi doresc sa se intample si acasa. Da, au trecut aproape zece ani. Ani în care am trait experiente unice ce au facut ca eu sa ma schimb, sa înteleg sistemul si sa ma pot dezvolta. George Hristescu s-a reinventat. Momentan sunt implicat in Management si Consulting pe probleme de sport, conduc o retea de scoli de arte martiale profesionale de cinci stele, pentru copii , adulti si inalta performanta. Fiind implicat si la nivel national in forurile de conducere a acestei discipline olimpice membru in Comitetul Olimpic American.Se intampla prin 2003, când am fost recrutat de U.S. West Coast Association, cea mai mare organizatie de arte martiale din USA. M-am alaturat echipei si nu dupa mult timp, prin 2004 am reusit sa am propria mea afacere. Fiind dedicat acestei profesii, cu seriozitate am reusit sa ma remarc si sa fiu invitat ca partener la aceasta prestigioasa asociatie sportiva fondata in anul 1988. Personal am deschis 6 locatii in Portland Oregon iar ca asociat cu un procent de 20% in aceasta companie avem la ora actuala 35 de locatii in NW cu o cifra anuala de afaceri de 11 milioane de dolari. In 2006 am fondat revista de limba romana pentru comunitate „The Romanian Echo” si compania de consultanta American Media Consulting.In 2008, printr-un parteneriat de succes, am reusit sa aduc in casele romanilor de pe coasta de vest 24 de canale romanesti. Pot spune ca sunt mandru de ceea ce am realizat si pentru faptul ca am reusit sa duc business-ul in artele martiale la un alt nivel. Ofer si consultanta in acest domeniu pentru cine doreste sa-si dezvolte o afacere de gen. Am cautat intotdeauna sa aduc profesionisti din Romania si sa-i ghidez spre implinirea visului American.

MM: Ce atuuri aveti dv pentru a-i putea ajuta pe romanii plecati in afara granitelor tarii?

George Hristescu: Experienta mea in societatea americana – personala si ca om de afaceri – îmi da taria sa fiu direct, si pragmatic. Pana acum am realizat tot ceea ce mi-am propus.Deci sunt hotarat sa merg pe acest drum si stiu foarte bine ce am de facut. Atuurile mele sunt puternice: Sunt nepatat, nu am scheleti ascunsi in dulap, sunt incoruptibil si reprezint alternativa! V-as invita elegant sa-i intrebati pe cei 12 mii de elevi si antrenori cu care lucrez din pozitia pe care o am la nivel de stat, sau poate pe cei 6 mii de elevi din organizatia mea care se antreneaza din greu avandu-ma ca model de viata, si de ce nu, pe guvernatorul statului nostru care alaturi de fiul sau Logan mi-a fost elev.Multi romani ajung la academiile noastre de cinci stele, fara sa ma cunoasca dinainte, ca sa ma descopere. În planul meu de actiune nu va lipsi cel mai important element: Oamenii pe care ii reprezint, pentru ca împreuna se pot realiza multe. Programul meu este simplu si solutiile mele sunt concrete. Invit cititorii sa viziteze www.hristescupentruromania.ro.

MM: Cum se vede Romania din SUA?

George Hristescu: Descrieti starea romanilor aflati in preajma dumneavoastra, care si-au facut un viitor peste Ocean! Romanii din statele unite sunt, in general, interesati de ceea ce se intampla in Romania. Cei cu care am discutat pana acum m-au felicitat pentru curajul pe care il am dar totodata s-au aratat sceptici cand a fost vorba e o schimbare reala in clasa politica din Romania. Viata lor acum este aici, in tara lor adoptiva. Aici isi platesc taxele si aici isi cresc copiii.

MM: Cum decurge o campanie in Diaspora, pe un teritoriu atat de intins? Aveti o baza de date, informatii statistice sau mai precise referitoare la romanii aflati in aceste tari din colegiul pe care candidati? Internet-ul, mediul online joaca un rol cheie pentru depasirea distantelor mari, pentru apropierea de electorat?

George Hristescu: Campania mea se bazeaza pe , mesaj direct, simplitate, utilizarea mijloacelor de socializare disponibile pe internet, cât si vizite „la cald”, prietenoase, în rândul comunitatilor de români din marile orase ale Statelor Unite ale Americii. Exista o baza de date cu romanii ce au domiciliul declarat in Statele Unite. Aceste informatii le are Ambasada,dar din pacate nu am avut acces la ea. Eu am lucrat cu o firma privata de publicitate care mi-a estimat o prezenta de 150,000 de persoane de etnie romana in cele 50 de state. Sigur ca sunt mult mai multi. Daca ne uitam la numerele din 2008, la vot sau prezentat doar cateva mii de romani. Foarte putin daca e sa tinem cont de marimea colegiului. De fapt postul de deputat in colegiul 3 a fost adjudecat cu 1600 de voturi. Am avut actiuni pe teren in orase importante ca orasul meu de resedinta, Portland, Seattle, Sacramento, New York. Online am avut zeci de mii de vizualizari a mesajelor mele electorale, de unde rezulta ca pe web, prezenta este foarte importanta.

MM: Ati discutat cu presedintele Dan Diaconescu daca s-a coagulat vreo formula in care PP-DD ar intra la guvernare? Cu cine va face alianta pentru un nou Executiv?

George Hristescu: Presedintele Diaconescu m-a asigurat de tot sprijinul pe care il am legat de proiectele mele, ca viitor deputat. Cat depre formule de guvernare, nu ma pot pronunta.

 

MM: Multumim pentru amabilitate. Succes!

Un comentariu

  1. vecin-CA spune:

    Hi,

    M-am oprit din citit articolul in momentul in care pomenesti de scheleti in dulap ascunsi….succes in politica ca si in cariera….dar nu stiu ce ne intereseaza chestia asta….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com