Romania isi uita campionii/ Florin Dumitru a lasat manusile pentru constructii

Valentin Florin Dumitru, un boxer cu un palmares exceptional, a renuntat la sportul de performanta pentru a-si castiga painea de zi cu zi in constructii. Florin Dumitru tencuieste case si apartamente, realizeaza pereti si tavane de rigips in Brescia, Italia.

A lasat boxul de performanta in urma cu aproape 14 ani. “Am renuntat din cauza unui meci facut in Franta, la profesionisti, unde mi-au furat meciul dar si pentru familie, deoarece aveam déjà doi copii si nu stiam sa fac nimic in afara de sport. Am fost obligat sa invat o meserie, deoarece cu boxul nu reuseam sa ma intretin”, ne-a declarat Florin Dumitru.

 

E cel mai fericit cand intra in sala de box

 

Florin Dumitru traieste in Brescia. Nu a rupt legaturile cu lumea boxului.

„Cateodata ma mai si antrenez. Sunt si antrenor aici la Brescia. Cand intru in sala de box, dupa 9 ore de munca, sunt cel mai fericit om din lume”, ne-a mai spus Dumitru, care este de parere ca in prezent boxul romanesc  a scazut foarte mult.

 

Cel mai important meci al sportivului roman a fost la profesionisti, in 1997, in Franta, la Marsilia, in fata campionului mondial Fabrice Benichou la versiunea WBO. Florin Dumitru a trecut la profesionisti dupa ce in randul amatorilor a luat aproape toate titlurile care i-au stat in fata.

“Am inceput sa boxez la varsta de 14 ani. Primul meu antrenor a fost Vasile Mariutan. Tot la Clubul Dinamo Bucuresti  am fost descoperit si antrenat de Ion Monea, Petre Mateescu si Valentin Vranceanu”, îsi aminteste Dumitru.

 

In 1989 s-a transferat de la Dinamo la Clubul de Mecanica Fina Bucuresti-„Alex Com”, unde i-a avut ca antrenori pe Constantin Foia si Adrian Lacatus.

 

In 1985-1986 devine campion national. Apoi obtine locul 1 la Dinamoviada de juniori din Germania si titlul de campion la Turneul International din Italia. In 1990 se claseaza pe locul 3 la „Centura de Aur” a României. In perioada 1989-1992 face parte din lotul olimpic al României. In 1994 trece la profesionisti. Din 13 meciuri disputate pierde doar doua.

 

La lot a fost coleg si prieten cu numele mari ale boxului romanesc. „Am fost coleg cu Leonard Doroftei, Francisc Vastag, Daniel Dumitrescu, Adrian Marcut, Nicolae Aliuta si altii”, afirma Florin Dumitru. Ii apreciaza foarte mult pe boxerii Rudel Obreja, Mike Tyson, Lucian Bute si Manny Pacquiao. (Material realizat cu sprijinul Irinei Bacauanu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *