Rafo porneste in toamna/ Inca persista problemele legate de linia de finantare

La Rafo Onesti a inceput prima etapa a lucrarilor de modernizare. Chiar daca de mai bine de doi ani se vorbeste de un imprumut de 330 de milioane de euro, garantat de statul roman, deocamdata, patronii de la Rafo au dat drumul la lucrari pe buzunarul propriu. Aceasta prima etapa a programului de modernizare al rafinariei, va costa aproximativ 60 de milioane de euro.

„Inca nu s-a deschis linia de finantare, au aparut niste probleme. E o chestiune de maxim cinci zile si se rezolva”, ne-a declarat Ion Marian, liderul de sindicat de la Rafo Onesti si purtator de cuvant al rafinariei.

La Rafo se lucreaza deja la modernizarea unor structuri. Potrivit lui Ion Marian, in lucrari vor fi angrenate peste 600 de persoane, ale unor firme din Onesti, care vor primi contracte prin atribuire directa. Dupa finalizarea acestei prime etape a modernizarii, Rafo isi va porni cateva sectii. „In maxim cinci luni de zile Rafo Onesti porneste productia. Dupa finalizarea intregului program de modernizare, rafinaria va intra in cel de-al doilea proiect, destinat zonei petrochimice, in care se vor investi alte aproximativ 400 de  milioane de euro”, ne-a mai declarat Ion Marian.

 

Rafo Onesti, prin modernizare va suferi schimbari radicale, in privinta dotarilor dar si a productiei si ariei de adresare in mediul economic. Jumatate din productia rafinariei va fi de motorina, iar restul va consta in produse petroliere aromate, destinate industriei petrochimice. In momentul de fata, R  afo Onesti este considerata societate strategica de prima importanta pentru economia romaneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com