Proiectul „English Access Microscholarship Program“ va fi lansat la CCD Bacau

La invitatia lui Bruce P. Kleiner, Counselor for Public Affairs al Ambasadei S.U.A. la Bucuresti., directorul C.C.D. Bacau, prof. Gabriel Stan, va participa la receptia ocazionata de începerea misiunii noului atasat cultural american, Marjorie A. Stern.

Edwina Sagitto, Cultural Affairs Officer la Ambasada SUA si Gabriel Stan, directorul CCD BacauCCD BacauEvenimentul va avea loc marti, 3 decembrie 2013, începând cu ora 18.00, la resedinta ambasadorului S.U.A.

În aceeasi zi, la ora 15.00, la sediul Ambasadei S.U.A. de la Bucuresti, va fi organizata o videoconferinta cu Centrul ”American Corner Bacau”. Atunci va fi lansat proiectul English Access Microscholarship Bacau Program.

El se va desfasura pe parcursul a doi ani, presupunând sesiuni de predare intensiva a limbii engleze, secvente dedicate cunoasterii civilizatiei si culturii americane, dar si diferite alte activitati, precum cele de voluntariat, civice, ecologice etc.

Programul se adreseaza elevilor de liceu bacauani, este gratuit si va fi sustinut de traineri români si americani.

Gabriel StanCasa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, beneficiara a proiectului, va organiza în cadrul acestuia si o scoala de vara, deasemenea cu un  program instructiv-educativ complex, la care sunt invitati si speakeri din S.U.A.

Participantii la acest program vor primi gratuit carti si diferite alte materiale informative.

La final, elevilor care au parcurs programul, le vor fi înmânate certificate, oferite de Departamentul de Stat al SUA, prin Ambasada SUA de la Bucuresti, dar si diplome, din partea Centrului ”American Corner Bacau”.

 „Ne asteptam ca la sfârsitul acestui proiect de anvergura, elevii nostri sa-si îmbunatateasca vizibil nivelul de comunicare orala si scrisa în limba engleza, sa acumuleze un set de cunostinte de baza si sa înteleaga cultura si modul în care functioneaza societatea americana, si, poate ce este cel mai important, sa traverseze o experienta educationala inedita. Nu în ultimul rând, acest program le va usura elevilor participanti accesul la studiile universitare. Suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada S.U.A. îl manifesta fata de C.C.D. Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii , ne-a precizat Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

Institutia bacauana promoveaza în parteneriat cu Ambasada S.U.A. un set de programe culturale si educationale reprezentative, care se desfasora prin Centrul American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica, si prin Centrul Regional pentru Studierea Holocaustului.  O parte dintre acestea sunt finantate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucuresti, fiind considerate proiecte de succes.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com