Program pentru pregatirea debutantilor în vederea sustinerii examenului national de definitivare

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, vine în sprijinul candidatilor care îsi dau definitivatul si care se confrunta în acest an cu schimbarile majore rezultate din noua metodologie. Cadrele didactice au participat deja la o prima sesiune de pregatire.

Profesori la formare profesionalaÎn urmatoarea perioada, inspectorii scolari vor asigura, pentru fiecare disciplina, prin activitati de informare si consiliere, participarea cadrelor didactice la astfel de programe de pregatire, organizate, la solicitarea Ministerului Educatiei, de  CCD Bacau. „Înca de la începutul anului scolar, institutia de formare bacauana a avizat cursul  „Program pentru pregatirea debutantilor în vederea sustinerii examenului national de definitivare”, destinat cadrelor didactice din învatamântul preuniversitar.  Prima sesiune este dedicata celor din învatamântul prescolar si a avut loc miercuri, 22 iunie, la ora 14, în Amfitetrul „Leontin Mazilu”al Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” Bacau, având ca suport modelele cadru si modelele pe disciplina“, a precizat profesorul Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic din Bacau.

 

Cursul se va desfasura pe parcursul a 40 de ore si va fi coordonat de profesorii Mariana Stefan, inspector scolar si Maria Matasaru, formator al CCD Bacau. Invitat special este cunoscutul conferentiar universitar  dr. Ioan Danila  de la Facultatea de Litere, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacau.

 

Centrul National de Evaluare si Examinare a publicat modele pentru examenele nationale de definitivare în învatamânt din acest an.  Proba scrisa va avea trei subiecte: primul subiect va evalua cunostintele de specialitate, al doilea va fi centrat pe didactica specialitatii, iar al treilea subiect va fi alocat pedagogiei si elementelor de psihologie a educatiei. „Institutiei noastre îi revine obligatia de a organiza sesiunile specifice de formare. Inspectorii scolari din cadrul ISJ Bacau, în colaborare cu specialistii nostri, vor sustine cursurile, iar CCD va certifica participarea la acestea.”, a mai apreciat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.Gabriel Stan CCDBacau

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com