Premierul moldovean Vladimir Filat il va debloca pe SOV de 50 de milioane de euro

În  mediile de informare din Republica Moldova a aparut o  inregistrare audio scandaloasa a discutiei între patronul Realitatea TV din România, Sorin Ovidiu Vântu si Sebastian Ghita. Stenogramele date publicitatii de catre presa româna, contin înregistrari în care cei doi vorbesc, într-un limbaj colorat, despre cum este finantata Publica TV din Republica Moldova  dar si despre cele 50 milioane de euro, care potrivit lui Vântu i-ar fi fost furate în Republica Moldova.

Potrivit înregistrarii audio, Vântu îi cere lui Ghita sa îi transmita  premierului moldovean Vladimir Filat ca îsi doreste deblocarea banilor sai de la Chisinau, dar este gata sa primeasca banii în transe.
Publicatia Adevarul, care apare în Republica Moldova, a publicat anterior  faptul ca sase companii controlate de Sorin Ovidiu Vântu au dat în judecata Banca Nationala a Moldovei, Guvernul si Banca de Economii si cer despagubiri de 50 de milioane de euro, reprezentând aportul de capital al companiilor dirijate de Vântu la Banca Investprivatbank, aflata în lichidare dupa o ordonanta a Bancii Nationale.

 

Potrivit înregistrarilor facute publice, Sorin Ovidiu Vântu i-a dat mâna libera lui Ghita sa negocieze cu premierul Filat procentele pe care acesta ar urma sa le obtina din aceasta suma.

„SOV – …acum ce faci? Nu vreau saaaa…
SG – ar nu era procesul ala, la Curtea Constitutionala?
SOV – Pai tocmai! Daca da drumul la bani nu sunt obligat sa dau statul în judecata, mi-au furat totusi 50 de milioane de euro… Îs bani furati astia. Pune-i sa-mi dea drumul la bani… În transe, pot astepta si 10 ani, n-am nevoie de bani azi… Pot astepta si 10 ani da’ sa-mi dea drumul…
SG – La cum îl cunosc eu pe Filat, tre’ sa-i ziceti si lui ceva…
SOV – M-as duce eu, da’ nu pot merge…
SG – Ei, nu, întelegeti ce vreau sa spun.
SOV – Pai, daca te rog pe tine, care esti partenerul meu,
SG – Îi zic „da drumul la bani,,,”
SOV – Sebi, daca eu te rog pe tine, ca esti partenerul meu, înseamna ca ai mâna libera
SG – .. procentul…
SPV – Înseamna ca ai mâna libera
SG – Bine. O sa vad, daca e zgârcit el, eu nu ..??..
SOV – Sa nu trimit un salariat acolo, trimit un partener un partener, d-aia te rog pe tine sa vorbesti cu el, nu ma pot duce eu.
SG – Da
SOV – OK. Si ai mina libera. Ce mai ai nevoie?
SG – Nimic, decât de minte… (râde)
SOV – Din partea mea…
SG – de liniste…”

În acelasi timp procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Zubco, a declarant ca investigheaza doua dosare privind insusire si spalare de bani comise de catre persoane responsabile din cadrul InvesPrivatBank”. Banii au fost insusiti prin garantii financiare acordate de institutia financiara unor persoane juridice straine create in zone off – shore si prin inselaciune la tranzactionarea valorilor mobiliare, care s-au soldat cu prejudicierea bancii cu 1,6 milioane de dolari si 7,3 milioane de lei.

InvesPrivatBank a ramas fara licenta in iunie 2009, conducerea institutiei fiind acuzata de management defectuos.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com