Pregatitiri pentru Cupa Romaniei si Campionatul National la Minifotbal

In perioada 28 iunie – 1 iulie va avea loc, la Iasi, Cupa României la Minifotbal, aflata la a III-a editie, iar in perioada 5 – 8 iulie, la Deva se va desfasura Turneul Final al Campionatul National de Minifotbal, editia a VI-a .

Faza preliminara regionala la Campionatul National de Minifotbal

Ca un element nou prezent în organizarea Campionatului National de Minifotbal anul acesta a fost introdusa si o faza regionala preliminara de calificare. Astfel conform unui clasament national adoptat la începutul anului în functie de mai multe criterii de performanta si reprezentativitate, la Turneul Final al Campionatului National de Minifotbal se califica direct primele 6 echipe conform clasamentului (Iasi, Zalau, Buzau, Timisoara, Bacau si Ploiesti), precum si echipa din orasul gazda (Deva). Celelalte 39 de echipe campioane vor fi repartizate în 13 grupe a câte 3 echipe fiecare în 4 zone geografice (NE, NV, SV si SE). Grupele se vor alcatui pe criterii valorice în baza clasamentului national, din fiecare grupa urmând a se califica ocupanta primului loc. Astfel pe 17 si 24 iunie, se vor organiza cele 4 faze regionale în orasele Onesti, Deva, Buzau si Zalau.

”Începând din acest an vom acorda un interes deosebit dezvoltarii acestor faze regionale de calificare, pentru ca la Turneul Final al Campionatului National de Minifotbal sa avem prezente cele mai bune 20 de echipe din cele 46 de campioane din întreaga tara. Iar din cele mai bune 20 de echipe sa desemnam campioana României care din 2013 va reprezenta tara noastra si pe plan european. Acest lucru nu face decât sa confirme ca pasiunea celor peste 30.000 de jucatori legitimati pe care îi avem în familia minifotbalului din România va avea o finalitate cât se poate de frumoasa si de onoranta pentru sportul românesc”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din România, dar si al European Minifootball Federation.

Anul acesta miza este mult mai mare decât în anii trecuti, deoarece recenta înfiintare a European Minifootball Federation care a avut loc la Praga în luna martie a.c. a prilejuit si anuntul ca începând din 2013 se vor pune bazele unei competitii europene intercluburi care va reuni campioanele tuturor tarilor europene afiliate noului organism. Echipa nationala a României, dubla campioana europeana în anii 2010 si 2011, este favorita în cursa pentru câstigarea primului titlu european si la nivel de echipe de club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com