Presedintele CJ Bacau: ”PNRR, în forma propusa de Guvernul Cîtu, mareste inegalitatile intre regiunile tarii”

Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Valentin Ivancea, i-a adresat o scrisoare sefului interimar al Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, Istvan Jakab, caruia i-a semnalat faptul ca Programul National de Rezilienta si Redresare, în forma propusa de Guvernul Cîtu, va conduce la decalaje mari între regiunile tarii, la cresterea inegalitatilor între acestea, contrar principiului coeziunii sociale si teritoriale stipulat în Mecanismul European de Redresare si Rezilienta.

Nu exista, în PNRR, nicio propunere de finan?are a unei autostrazi care sa treaca  Carpatii spre Moldova, fapt ce condamna la subdezvoltare regiunea, pe termen lung.

 

Situatia semnalata de presedintele Consiliului Judetean Bacau a fost comentata si de europarlamentarul Dragos Benea, care anuntat si faptul ca Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti va fi condusa, incapand de la 1 iulie de bacauanca Iulia Ramona Chiriac, fost sef al Cancelariei Institutiei Prefectului Bacau, care a urmat apoi o cariera diplomatica de succes. In prezent, ea este consulul general al României la Munchen, Germania.

 

Un comentariu fata de modul in care Guvernul Citu a tratat regiunea Moldovei a facut si deputatul bacauan Claudiu Ilisanu:

”Moldova a fost parasita total de actualii guvernanti, fapt semnalat si reclamat în mod repetat de noi, grupul parlamentarilor social – democrati. Din pacate, aceasta politica continua si în cazul PNRR. Moldova nu se gaseste în planurile de investitii ale Guvernului Cîtu!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com