Petre Roman, inculpat in dosarul Mineriadei, isi prezinta cartea la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau

Potrivit unui comunicat al institutiei, miercuri, 21 februarie 2018, de la ora 11:30, în Aula Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau, va avea loc lansarea cartii „Despre pasiune în vremuri de libertate”, scrisa de Petre Roman. Fostul premier al Romaniei are deja calitatea de inculpat in dosarul Mineriadei din 1990, pentru infractiuni contra umanitatii, alaturi de alti lideri ai acelei perioade, precum Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu si Miron Cozma. Intrarea de la evenimentul editorial din aula Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau este libera.

Comunicat:

„Cartea contine 70 de mini-povestiri, care par a fi insule de memorii si practica confesionala, aparent fara legatura între ele, dar care prin raportare la scenariul privind începutul democratiei se încadreaza perfect în logica ce guverna acele vremuri. Autorul Petre Roman se dezvaluie cititorului înca din primele pagini: „Adevarul este ca m-am nascut de doua ori, o data în 1946, a doua oara în decembrie 1989. Iar memoriile mele din aceste pagini încep cu ziua cea mai scurta dintre acestea doua. 21 decembrie: e ziua în care, îmi amintesc foarte bine, încetasem sa fiu doar al meu si totusi ma luam în stapânire mai mult decât niciodata. Ca profesor, traiesti toata viata cu acest sentiment: esti întru celalalt, alaturi de care, prin stiinta, pe firul cunoasterii metodice a lucrurilor, urmezi un adevar în egala masura accesibil tuturor. Exista însa lucruri care fac umanitatea viscerala, iar nu metodica. Pentru acestea, conteaza adevarul subiectiv, vocea de strada, revolta individuala care aduc, cu costuri necontrolabile, normalitatea. În asemenea clipe, orice constiinta întelege ca nu poate ramâne doar a sa. Din aceasta credinta s-a înfiripat constiinta strazii, Baricada de la Inter, care separa si aduce împreuna, de buna seama, cele doua vieti ale mele”.

Volumul este o invitatie spre reflectie si reinterpretare a unei realitati traite si asumate, din perspectiva timpului si a experientei, facând apel la fapte si idei reale care au facut posibil, în spatiul românesc, idealul libertatii“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com