Pentagonul pregateste invazia asupra Rusiei ?

rusia inconjurata de nato

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.

Toate investitiile Pentagonului se rezuma la arme de atac, menite sa execute invazii asupra altor state. De exemplu, cine are nevoie de avioane stealth pentru a-si apara propriul teritoriu ? Washingtonul este singurul detinator de portavioane nucleare escortate de zeci de crucisetoare, distrugatoare, nave amfibii de asalt ( portelicoptere ) si submarine nucleare de atac,  capabile sa atace orice punct de pe glob. SUA mai detine si o flota uriasa de peste 500 de avioane grele cargo, special creata sa transporte divizii de blindate la zeci de mii de km distanta de continentul american. Rusia care a fost înconjurata de baze militare NATO este privita de Washington ca o imensa prada, întrucît pe teritoriul imens al acesteia sunt concentrate 60% din resursele minerale, de apa potabila, de teren propice agriculturii, de paduri ale Terrei.

cuore de la terra

Dupa destramarea URSS, cînd SUA a ramas singura superputere mondiala, a fost consacrat cliseul ca atunci cînd Washingtonul îsi propune o invazie militara asupra unui stat, mai întîi creaza în opinia publica psihoza ca acel stat este pe punctul de a-si ataca si ocupa vecinii. Atunci cînd armata americana este cea care invadeaza tara tinta, prin acest procedeu de razboi psihologic, derulat intens prin media aservita, agresiunea militara americana trebuie privita ca eliminarea amenintarii asupra vecinilor statului tinta. Cum pentru SUA , în realitate ”razboiul Rece” nu s-a terminat niciodata, de peste doi ani a declansat razboiul psihologic, avînd ca tinta Rusia, reusind sa oblige UE si alte state vasale sa-i impuna sanctiuni economice. Pentru ca influenta Rusiei sa nu se extinda dupa succesul repurtat în Siria, e nevoie de o accelerare a pregatirilor pentru atacarea Rusiei numai ca Barack Obama, fiind pe final de mandat nu poate decide nimic, hotarîrea revenindu-i viitorului presedinte al SUA.

 1. Unde ar putea ataca SUA ?

SUA nu vizeaza o debarcare în Estul îndepartat al Rusiei, ci ca si Napoleon sau Hitler, intentioneaza ocuparea obiectivului strategic al Rusiei care este capitala sa, Moscova. Planul initial al SUA era ca prin ”Euromaidan” Ucraina sa fie atrasa în sfera sa de influenta, bazele marinei ruse din Crimeea sa fie cedate marinei militare americane si Ucraina sa devina stat membru NATO. De pe teritoriul Ucrainei urmînd a se declansa invazia NATO asupra Rusiei, distanta de la Lugansk pîna la Moscova fiind de 600 km. Planul initial a fost dat peste cap prin referendumul care a decis alipirea Crimeii la Rusia. Ulterior, datorita razboiului civil din Donbass, americanii nu mai pot declansa nicio agresiune militara asupra Rusiei, din Ucraina.

Prin urmare, planul SUA a fost revizuit, stabilind Tarile Baltice ca zona de plecare la ofensiva. Din acest motiv, SUA face presiuni puternice asupra Suediei si Finlandei sa adere la NATO, pentru ca teritoriul lor sa fie folosit în manevra de forte si mijloace de atacare a Rusiei. De la granita Letoniei pîna la Moscova sunt tot 600 km si pe aceasta directie nu exista niciun obstacol natural care sa puna probleme de ordin militar.

usa decizion

Pentru a „descuraja” Rusia, Pentagonul a maririt de patru ori cheltuielile militare pentru campania anti-rusa întarile europene de la granita cu Rusia, a dislocat înca o brigada de blindate în Tarile Baltice si Polonia, încalcînd Actul Fondator al Tratatului Rusia-NATO din 1997 si a decis marirea flotei militare de la 272 la 350 nave de lupta. De aceea, planul strategic al Pentagonului poate cuprinde o invazie militara fulger, dusa sub comanda NATO, cu armament clasic, plecînd din Tarile Baltice si Polonia, direct catre Moscova. Urmata de schimbarea conducerii politice reprezentata de Vladimir Putin si de o retragere treptata, concomitent cu cedarea catre Letonia, Estonia si Ucraina a unei bucati din teritoriul Rusiei. Granita de vest a Rusiei ar putea fi fixata pe aliniamentul St. Petersburg-Veliki Novgorod, Tver-Kaluga-Volgograd. Datorita transformarii rapide a armatei chineze într-una moderna, capabila sa puna mari probleme SUA si aliatilor din zona Pacificului de vest, Pentagonul nu va disloca toata tehnica de lupta disponibila în Europa. El va pastra în rezerva 1/3 din fortele si mijloacele armatei SUA pentru a putea face fata unui atac surpriza al Chinei.

 1. Care ar fi fereastra de timp ?

Invazia militara a Rusiei poate fi executata cu succes de SUA doar pîna în 2018, dupa care sansele de reusita scad dramatic, întrucît Pentagonul va pierde superioritatea tehnologica în multe domenii, în fata armatei ruse si conflictul se va transforma într-unul mondial, cu utilizarea armamentului nuclear.

 1. Cîstigarea suprematiei aeriene.

Rusia este axata pe o armata de aparare, excelînd la capitolul avioane de interceptare si sisteme de rachete AA foarte mobile, greu de reperat si performante, capabile sa detecteze si sa doboare chiar si avioanele americane de generatia a V-a. De aceea, armata SUA, sprijinita de aliatii sai din NATO, nu vor putea cuceri niciodata suprematia aeriana. Cu mari eforturi, pot realiza partial superioritatea aeriana, pentru perioade scurte de timp, pe anumite directii, de la granita Rusiei, pe o fîsie cu adîncimea de 300 km. Pentru a crea culoare sigure de zbor în apararea AA ruseasca, americanii vor fi obligati sa foloseasca în primul val de atac 220 de avioane ( 15 bombardiere B-2, 160 de F-22A si 45 de F-35 ). În cele doua compartimente carenate, B-2 poate lua 16 bombe ghidate prin fascicol laser GBU-31( 900 kg ) sau 36 de bombe în casete CBU-87(430 kg) sau 80 de bombe GBU-38 ( 200 kg ). Avionul F-22A poate fi înarmat cu doua bombe JDAM ( 450 kg) sau cu opt bombe de 110 kg. Un impediment major este acela ca racheta anti-radar AGM-88E, cu raza de actiune de 140 km, este prea mare pentru a intra în boxele carenate ale avioanelor F-22A si F-35 ( lungime  4,1 m, ampenaje 1 m ) si daca este acrosata pe pilonii din aripi compromite ”invizibilitatea” acestor avioane. Tintele preponderente ale primului val fiind pistele de decolare-aterizare ale aviatiei militare ruse si sistemele componente ale zonelor de excludere, A2/AD bubble.

Referitor la avionul F-22A, din rapoartele Pentagonului reiese ca acesta a fost încîntat de rezultatele obtinute de F-117 ( primul avion de generatia a V-a ) în prima campanie a Golfului si în Iugoslavia. De aceea initial, Pentagonul a comandat 750 de avioane F-22A pentru înlocuirea avioanelor  F-16 din Fortele Aeriene. Odata ce spionajul militar american a descoperit ca Rusia a testat cu succes chiar pe avioanele F-117 americane, noul radar anti-stealth 96L6E, Pentagonul a redus comanda la 339 de avioane F-22A. În timp ce americanii dezvoltau si testau proiectul F-22A, rusii deja creau antidotul la acest avion, adica sistemul de rachete S-400 Triumf care utiliza mai multe echipamente de detectie printre care si 96L6E. Asa ca F-22A a ajuns sa fie produs în doar 187 de exemplare.

Pentru a complica sarcina apararii AA rusesti, simultan cu avioanele din generatia a V-a, vor fi lansate 500-800 de rachete de croaziera de pe navele de suprafata si de pe submarinele americane dislocate în marea Baltica. Sanele rachetelor de croaziera de a-si atinge tintele sunt mici, întrucît Rusia detine aproximativ 250 de  avioane de vînatoare cu raza mare de actiune, cu viteza maxima de Mach 2.83 ( 3.500 km/h ), specializate în interceptarea avioanelor E-3 Sentry ( AWACS ) si a rachetelor de croaziera : MiG-31. Radarul avionului MiG-31 poate descoperi de la 320 km, urmarind 24 de tinte, simultan cu atacarea a opt dintre acestea, cu rachete  R-33/37, cu raza de actiune de 300 km si viteza Mach 6.

Totodata, avioanele americane  F-18, F-15E, B-52 si B-1B pot lansa fara sa se apropie de granita Rusiei ( si sa intre în raza de a rachetelor S-400 ), mini rachete de croaziera AGM-154 sau AGM-158, cu o raza de actiune cuprinsa între 110 si 1.000 km. Acestea vizînd cu precadere navele de lupta din Flota rusa a marii Baltice si bateriile rusesti de rachete sol-sol 9K720 Iskander ( raza de actiune 500 km ) si OTR-21Tochka Iskander ( raza de actiune 180 km ). Eficacitatea acestui prim val s-ar putea exprima prin neutralizarea în cel mai fericit caz a 30 % din reteaua radar de supraveghere aeriana ruseasca , a 30 % din batalioanele de rachete S-300 si S-400 rusesti, dispuse între Moscova si granitele cu Tarile Baltice, neutralizarea a 40 % din componentele sistemelor automatizate C4I ( cu precadere a componetelor de cercetare-bruiaj ), blocarea pe aerodromuri a peste 200 de avioane si elicoptere rusesti, iregularitati în structura de conducere operativa a rusilor, etc . Totusi, pierderile estimate ale americanilor si aliatilor lor pot ajunge la 60-70 % din aeronavele si rachetele de croaziera care intra în spatiul aerian rusesc, în primul val.

 1. Care este impedimentul major în cucerirea suprematiei aeriene ?

În jurul orasului Sankt Petersburg si în enclava Kaliningrad, rusii si-au creat doua sisteme automatizate C4I ( Comanda, Control, Comunicatii, Computere, Informatii si Interoperabilitate ), pentru împiedicarea obtinerii suprematiei în razboiul radioelectronic ( Electronic warfare -EW), dus de sistemele de cercetare terestre, aeriene si cosmice americane. C4I subordoneaza printre altele si echipamentele Krasukha-4 de tip SIGINT si COMINT ( interceptarea tuturor retelelor de comunicatii ). Krasukha-4  mai bruiza si radarele de supraveghere de pe satelitii militari americani din familia Lacrosse / Onyx, radarele militare bazate pe sol din statele vecine, cele aeriene de tip AWACS, E-8C si pe cele montate pe avioanele americane de recunoastere RC-135 sau fara pilot RQ-4 Global Hawk. Armata rusa dispune si de echipamente de bruiaj a senzorilor electrono-optici de ghidare a bombelor si rachetelor inamice, dirijate pe fascicol laser si în infrarosu, dar si prin GPS. Acestea sunt relativ putine si dispuse în apropierea obiectivelor importante.

 

Sistemele C4I  rusesti au permis si crearea a doua zone de excludere ( Anti-Access/Area Denial -A2/AD bubble ), impenetrabila pentru toate mijloacele NATO, odata cu integrarea în C4I a cîte doua batalioane de rachete AA mobile cu raza mare de actiune de tip S-400 si a mai multor baterii mobile cu raza scurta de actiune Tor-M2 si Pantsir-2M. Pentru a se putea apara, Rusia va trebui sa înceapa sa-si dezvolte zona de continuitate a sistemelor automatizate C4I & EW & A2/AD bubble, de la Sankt Petersburg, de-a lungul granitei cu Tarile Baltice, pîna în enclava Kaliningrad.

Un sistem S-400 poate urmari si ataca 80 de tinte aeriene care evoluaza cu viteze de pîna la 17.000 km/h, de la distanta de 400 km, utilizînd informatii radar dar si de la senzori multispectrali bazati pe sateliti. Rusia dispune în prezent de 20-25 de batalioane cu cîte 8 sisteme de lansare x 40 de rachete S-400 ( aproximativ 180 instalatii de lansare S-400 ). Opt batalioane S-400 sunt dispuse în jurul Moscovei si unul se afla în Siria. Rusii mai pot aduce la granita cu Tarile Baltice si în Belarus, alte batalioane S-400,  mai existînd în dotare aproximativ 1.100 de instalatii de lansare S-300 ( 130 de batalioane S-300 ), cu raza de actiune de 200 km, mai vechi decît S-400, dar rezistente la bruiaj, modernizate la standardul PMU-1/2 si ca urmare a dotarii cu radarul 96L6E. Un sistem mai perfectionat decît S-400, este S-500 care se afla în testare si va începe sa doteze armata rusa din 2017.

Datorita echipamentelor de cercetare-bruiaj de tip SIGINT, COMINT, electron-optice si anti-GPS, extrem de eficiente si numeroase ale Rusiei, NATO nu va obtine suprematia în razboiul radioelectronic ( Electronic warfare -EW). Sistemul automatizat rusesc C4I & EW & A2/AD dispus în Siria a împiedicat coalitia anti-Stat Islamic, condusa de SUA sa descopere din timp obiectivele rebelilor care urmau a fi atacate de bombardierele rusesti. Pentru a fi comunicate de americani via-satelit, rebelilor sustinuti de ei. De aceea, în primul val de atac, este de asteptat ca SUA sa loveasca în proportie de 60-70 % tinte false, de pe teritoriul Rusiei.

Valurile urmatoare de atac ale aviatiei SUA urmînd sa fie asigurate cu bruiaj de avioane EF-18 si de pe navele marinei militare americane, stationate în marea Baltica. Datorita efectului slab în cîstigarea suprematiei aeriene din primul val, urmatoarle valuri de atac ale NATO vor înregistra pierderi din ce în ce mai grele. Dispozitivul aerian al SUA urmînd a fi compus din cel putin 5.000 de avioane si elicoptere apartinînd Fortelor aeriene, Marinei si Infanteriei marine. La care se pot alatura 1.500 de aeronave apartinînd aliatilor din NATO.

 1. Flota navala americana.

Pe lînga trupele de uscat si avioanele de lupta dislocate în Tarile Baltice, Polonia si alte state NATO din Europa, cel mai probabil, Pentagonul va trimite în marea Baltica, ca forta de invazie cîteva zeci de grupari navale compuse din opt portavioane, opt portelicoptere, zeci de nave de desant ale Infanteriei Marine, crucisetoare purtatoare de rachete, distrugatoare si submarine de atac. Carora li se pot alatura doua portavioane italiene, unul francez si unul spaniol, împreuna cu gruparile navale de protectie.

Rusia poate ataca aceste grupari de nave cu rachetele de croaziera Kalibr NK si Kh-101 care au o raza de actiune de 2.500-4.000 km si elemente de ”invizibilitate” pentru radar, dar zburînd cu viteza subsonica ( 800 km/h ), pot fi doborîte pe timpul apropierii finale. În schimb, racheta nava-nava si litoral-nava ruseasca P-800 Onix este mai greu de neutralizat, întrucît are o viteza de Mach 2.8 ( 3.000 km/h ) la nivelul marii si o raza de actiune de 300 km. La fel de greu de lovit este si racheta nava-nava P-500 Bazalt care are o viteza de Mach 2.5 si o raza de actiune de 550 km. Începînd din 2017, Rusia va fi înzestrata cu noile rachete 3M22 Zircon specializate anti-portavion, capabile sa zboare cu viteza hipersonica, la înaltimi mici. 3M22 Zircon are o viteza de apropiere de Mach 6.2 (6.500 km/h) o raza de actiune de 400-1.000 km si poate fi lansata de pe nave, submarine si de pe avioane. Pentru aceasta racheta, începînd din 2018, marina militara americana nu are antitdot.

 1. Trupele de uscat americane.

Conform evaluarilor americane, tancul rusesc T-80 ( existent în numar de 550-3.000 în armata rusa ) este net inferior tancurilor M1 A1/2 Abrams americane, Leopard  2 germane, AMX 56 Leclerc frantuzesti si Challenger 2 britanice. Tancurile T-72B3, trecute prin modernizari succesive ( circa 1.300 în armata rusa ) sunt mai performante ca T-80 si putin inferioare AMX 56 Leclerc si Challenger 2. TancurileT-90 ( 550 în armata rusa ) sunt egale cu AMX 56 Leclerc si Challenger 2, dar cu putin inferioare lui M1 A1/2 Abrams si Leopard  2. Masina de lupta a infanteriei ruse ( BMP-3 si BMP-2 ) este inferioara celei americane M2 Bradley, transportorul amfibiu blindat rusesc BTR-80/82A este inferior lui Patria AMV si sensibil egal cu Stryker ( familia Piranha ).

Noul tanc T-14 Armata, superior tuturor tancurilor existente a intrat în pre-productia de serie, în 2017 armata rusa urmînd sa receptioneze primele 100 de tancuri T-14. Comparînd tancurile germane Leopard 2 , americane M1A2 Abrams, frantuzesti  AMX 56 Leclerc si britanice Challenger 2, cu T-14 Armata, rezulta un raport de 2,5- 4/1 în favoarea tancului rusesc.

http://tanknutdave.com/wp-content/uploads/2015/04/T-14-Armata-Tank-turret-top-2.jpg

Masinile de lupta ale infanteriei T-15 si Kurganets-25 sunt cele mai puternice din lume, înregistrînd acelasi raport în favoarea lor, în raport cu blindatele occidentale. Productia de serie a T-15 si Kurganets-25 urmînd sa înceapa în 2017. Noul transportor amfibiu blindat rusescVPK-7829 Bumerang depaseste sub acelasi raport toti competitorii existenti, productia de serie si livrarea catre armata rusa urmînd sa începa în 2017. Asadar din 2018 Rusia va dispune de cele mai performante blindate din lume si acest aspect va schimba radical raportul de forte într-o viitoare confruntare armata.

În primul si al doilea razboi din Golf, Pentagonul a demonstat ca o aparare pregatita din timp, ca cea irakiana care dispunea de nenumarate blindate, poate fi strapunsa si învaluita de trupe cu o mare mobilitate si protectie împotriva armelor antitanc, precum blindatele de ultima generatie. Gruparile de tancuri americane M1A1 Abrams au cooperat cu cele compuse din masinile de lupta ale infanteriei M2 Bradley, reusind sa avanseze prin lupta 150-250 km/zi, în desert. Neutralizînd punctele de sprijin ale infanteriei inamice, a grupariilor de artilerie, a aliniamentelor antitanc si a blindatelor usoare. În bresele facute de blindate fiind introduse masiv transportoarele blindate LAV-50( Piranha ) ale Infanteriei Marine americane.

Succesul blindatelor americane n-ar fi fost obtinut fara executarea în prealabil de mari operatiuni aeropurtate, efectuate concomitent cu vînatoarea de blindate inamice, dusa cu aviatia si elicopterele de atac. Spre deosebire de desertul irakian, vestul Rusiei este dens populat, pretabil la desfasurarea în mediul rural a numeroase grupuri sau nuclee de rezistenta, înarmate cu sisteme sol-aer portabile ( MANPADS ), ceea ce face ca manevra pe verticala, reprezentata de operatiunile aeropurtate sa fie putin probabila. Armata rusa poate disloca în vestul Rusiei peste 500 de sisteme 9K331M Tor-M1, 9K22 Tunguska si Pantsir-S1compuse din doua tunuri cal.30 mm si opt rampe de rachete diriajte pe fascicol infrarosu ( raza de actiune 12-20 km ). În afaraacestora, trupele de uscat din vestul Rusiei dispun de alte cîteva mii de sisteme sol-aer din familia de rachete sol-aer portabile Strela si Igla. Împotriva familiei de rachete sol-aer portabile Strela si Igla, dirijate pe emisia calorica, elicopterele AH-64, AH-1, OH-58 Kiowa, UH-60A ,CH-47 Chinook si avionul cu rotoare mobile V-22 Osprey, utilizeaza echipamentul de bruiaj AN/ALQ-144/147/157.

smffEgy

Începînd din 2015, subunitatile de aparare AA care asigura protectia diviziilor de desant aerian din armata rusa au fost dotate cu rachetele portabile 9K333 Verba. Din 2016 acest sistem a început sa fie introdus masiv si la trupele de uscat. Echipamentele de bruiaj de pe elicopterele americane nu pot ”pacali” senzorul de autoghidare al rachetei Verba care lucreaza simultan în trei benzi de frecventa din spectrul vizibil si infrarosu.  Sistemele Verba lucreaza cu complexul de cercetare electronica, bruiaj si conducere automatizata Barnaul-T al unitatilor de desant aerian rusesc.  Barnaul-T neutralizeaza prin bruiaj ochit în frecventa, radarele aeronavelor inamice si foloseste generatoare de interferenta laser, menite sa împiedice dirijarea rachetelor si bombelor laser lansate de aeronavele inamice.

36 Comentarii

 1. bogdan i spune:

  Na ca am mai gasit un site de propaganda pt Pitikul atomic ! 🙂 Mai sovieticule ! Dupa WW2 singura tara europeana ce a furat teritorii alteia sunteti voi godacii kremlinezi ! Ati furat din Ucraina ! Zi alta tara sau stai jos ! Nota 2 . USA cu toata puterea ei militara nu a furat teritorii de la alte tari ! Uite de aia trebuie sa fim inarmati pana in dinti in Lumea Civilizata deoarece cand nu mai aveti nimic de halit la voi plecati in bejenie la furat la vecini precum lacustele ! Voi cu munca nu le prea aveti !

 2. bogdan i spune:

  hai besh sovietic ratat !

 3. Danut spune:

  Cred ca esti gata sa te inrolezi la cine cistiga! Problema e ca sua nu au putut sa tina Irakul darmite Rusia.
  Cucerirea Rusiei se va face cu bani cum a fost facuta si cea a Romaniei, Ucrainei, etc daca e posibil. Chestia e ca si guvernul rus e de cacat si aduce statele vasale la sapa de lemn.

 4. Rama spune:

  VODC? !!! Prea mult? vodc? !!!

 5. ss22 satan spune:

  sa nu uitam razboiul din Georgia,ca erau sustinuti de specialisti nato,au fugit ca iepurii,1500 de specialisti au fugit cand au intrat numai cateva echipe spetsnaz,delirati sau care e problema voastra daca e razboi si cucereste Rusia,ma incalzeste pa mine cu ceva????nu sunt nici comunist dar nici yankeu,sa va vina mintea la cap,Rusia nu e nici irak nici libia nici plm,mari strategi,spioni,contrainformatii,e lumea plina de putori care stau in fata calculatorului si sa scarpina la coaie cand mintea-i joaca feste,daca e razboi cu Rusia e cam velita treaba,o sa mai vedem

 6. ss22 satan spune:

  baaaaaaaaaaaaaaaa cand plm va vine mintea la cap,o aveti in gaoaza’¡’??¿¿,in nici o tara nordica din ex uniunea soviética nu pera ma bazez,iar ca sa descrii un scenariu fictiv poate sa o faca orice tembel,stati dracului cu imaginatia bogata pa care o aveti,rusii pot sa bombardeze statele unite tot cu arme conventionale,in cazul unui razboi clasic,au submarine peste tot nu punem nordul polar unde au divizii de rachete,pa deasupra au rezervisti bine pregatiti,sa nu uitam ca au avut serviciul militar obligatoriu 3-5 ani,au milioane de militari daca le dai vodkasi atat le trebuie, viseaza armamentul cand dorm,

 7. Socrate Toma spune:

  Domnule Vasilescu , ai transcris cu lux de amanunte tema tactica a unei aplicatii militare de mare amploare. Dumneata , alaturi de alte minti infierbantate , chiar vezi posibila, in conditiile prezentului , o invazie in Rusia a la Hitler in 1941 ? Ce a facut pana in prezent NATO a facut cu acordul politic al rusilor si invaziile lor , ale celor din NATO , au vizat niste regimuri politice inconvenabile jandarmilor mondiali ( autodeclarati !). O invazie asa cum dumneata o descrii este o IDIOTENIE . Daca va avea loc , nu va ramane fara consecinte dezastroase asupra civilizatiei umane. Ce afirma pe aici unii cretini , sustinatori ai dezastrului mondial, sunt extrase dintr-o lucrare dedicata elucidarii cretinitatii umane de catre oamenii echilibrati , atatia cati mai sunt. Doamne , apara Tera de cretini !

  • john wayne spune:

   In afara etichetei de idiotenie, ai mata argumente sa combati in termeni de specialitate aceasta aplicatie, pentru moment doar pe harta ? Daca n-ai habar de stiinta militara pe care o ilustreaza din plin autorul, n-o da in acorduri politice, civilizatie umana ca un papagal. Oare cind aplaudati invaziile SUA pe toate meridianele lumii nu v-ati gindit ca odata si odata tot va veni si ziua aceasta ?

 8. Bunicul spune:

  O polologhie scrisa clar si pe fata in Favoare Rusiei..Oare cu cat sunt platiti cei de la acest site si respectivul fost „”mareti sef la Otopeni””..Ma recunosc un Fan al Americanilor..si asta strict din cauza ca America este oarecum mai departe..si nu am avut de suferit de pe urma lor nici macar 10% din ce am suferit din cauza cacatilor de Rusi..Fac parte dintr’o familie ce a sfuferit crunt din cauza Rusului..si a comunistilor IMPUSI de ei in Romanica..Ori cand..cu o foarte mare placere..chiar de sunt batran..as omora RUSI..Mai mult de jumatate din rudele mele au murit in chinuri ..din cauza de comunisti.Voi..cei de azi „uitati” cate nenorociri au adus Rusii in tara asta..Insa noi..ai batrani..nu putem uita..Cei ce au anii mei si lauda vremurile apuse..sunt doar cacati de comunisti. Rusia,pentru binele omenirii ar trebui DISTRUSA.

  • N. Curatu' spune:

   „Bunicule”, cred ca ai ramas cu mintea la nivelul anilor 1943-1945 cand taranii romani erau amenintati ca vin peste ei „rusii cu coada”!
   Esti destul de naiv (ti-as zice „prost facut gramada”, da’ nu-ti zic!) ca sa nu fi aflat, dupa 50 de ani (traiti degeaba, dupa cate se vede), ca rusii au ocupat Romania, in 1944, cu acordul prietenilor tai americani (si britanici!) si prin tradarea lui Antonescu de catre cretinul „Mihai-Viteza” (si camarila lui) caruia, probabil, ii pupi… „poala” (ca fosila proamericana fanatica, desigur ca esti si monarhist!).
   Iar americanii tai (si vesnicele lor slugi europene) au bombardat Romania in 1943-1944 ca niste descreierati; si tot ei, dupa 1989, au distrus Romania mai rau decat lacustele!
   Ia-i acasa pe americani, pupa-i in bot si-n cur si nu mai face valuri degeaba! Mai ales ca, bunic fiind, poate te cauta pe acasa una in negru si cu… laser!

   • bogdan i spune:

    Godacee ! Linge mai departe curul Pitikului atomic si nu mai posta ca ti se vede limba neagra de kakao godacesc de Pitik ! 🙂

  • PICO spune:

   AI TRAIT DEGEABA MOSULE

 9. florin spune:

  ca sa vedeti cine iese invingator intr-un razboi clasic, studiati cine are bugetul mai mare in cercetare, militar s-au civil, raspunsul este super flue. restul sunt prosti pentru boschetari.

 10. Constantin spune:

  Nici unii, nici altii nu sunt prietenii romanilor. Articolul este de propaganda, de data asta din „ailalta”

 11. Antrax spune:

  Alabama kid , intr.un verset din Apocalipsa spune cam asa : si in acele vremuri nu va mai exista moarte pt ca moartea ii va ocolii …
  Este un scenariu oarecum acesta dar eu nu cred in sua contra rusia cii in acele state din asia , cum conform Apocalipsei acel „cal” de culoare alb , negru , verde si parca rosu daca nu ma insel , se regaseste pe steagurile multor tari din acea zona …
  Numai Dumnezeu stie ce se va intampla si ce intorsaturi vor exista jn urmatorii 2 ani

  • SaakasBilly spune:

   O da !! Manipularea perfecta ,e undeva si un cal roshu’ prin apocalipsa deci rushii vor intra in conflict neaparat cu …chinejii ?? Dar de „cetatea curvei „sau de „babilonul cel mare ” zicand explicit „cetatea dintre ape „care va disparea peste noapte si europa se va tangui si o va plinge pentru ca au preacurvit impreuna …ce zici ?? Tot de china sau corea de nord o fi vorba ??

   • lunetistu spune:

    Prietene , nu fi asa rau ! Fiecare aude si alege doar ce-i place , in functie de sentimente sau dresaj . Ai vazut , unii aleg doar `calul rosu` pe care-l maninca chinezii in final . De `cetatea curvei , Babilonul cel mare , n-a auzit sau nu da bine la postare . Ce sa-i faci , de gustibus , zornaitor sau din convingere .

 12. george defalciu spune:

  Cine la trezit din somn pe „nenea”.Taman visa urat si vedeti ce a esit..
  Au inceput manipularile.
  SUA si Kremlinul se inteleg perfect.
  Exista o scena facuta de ambii pentru a convinge electoratul de necesitatea sustineri cheltuelilor militare.
  Progresul tehnic are un ritm accelerat ,tehnica trebuie militara trebuie sa tina pasul.
  Am rugamintea sa-l mangaeati pe „nenea” sa poata adormi linistit.

  • SaakasBilly spune:

   Ricanii si rusii se inteleg …”perfect” ??? Asa vezi tu lucrurile ?? Poate prin oltenia cu cat i-ti altoiesti nevoasta mai des si mai temeinic ,inseamna ca cu atat esti mai gelos ,deci in consecintza cu atat o iubesti mai tare !! Dar razboiul e altceva frate ,cu cat ucizi mai multi dintre cei din partea adversa nu inseamna ca ii si iubesti mai mult !! In ukrania condusa de nazisti ,majoritatea celor ucisi sunt civili ,pamanteni, rusi !! Nu cred ca putem spune ca au fost ucisi din dragoste,si nici nenorocitzii ucisi in odesa intr-un pogrom, maturat sub covor ,de asa zisa „lume civilizata”!!

 13. micu octavian spune:

  Nu cred ca va fi cazul unor asemenea desfasurari de forte deoarece un razboi SUA-Rusia nu va fi unul clasic … ar trebui precizat si faptul ca SUA dispune de tehnologie laser si o flotila stelara de aeronave fapt ferit de ochii lumii !!!

  • SaakasBilly spune:

   Am auzit ca puternicul captain Jean-luc Picard ,e deja imbarcat pe nava Enterprise E,si asteapta ordine de la conducerea ricana !! Poate aveau ceva sanse rusii daca lipsea din formatzie …Kligonianul ,dar nici o sansa ,Klingonianul e intr-o stare de invidiat si i-si va ocupa locul in echipa de baza !! Pe langa aste rusii au si indisponibilitati intre jucatorii de baza !! Esti tembel ?? Crezi ca vorbesti cu copii cretini ??

 14. ahile spune:

  SUA a fost si va ramane jandarmul planetar,a adunat state satelit ca sa nu fie deranjata in planul de a controla planeta,de a pune mana pe toate resursele.Rusia inca le sta in coaste si profita ca inca este izolata.Sa ii fereasca sfantul ca rusii sa se coalizeze cu China,sa faca un bloc militar precum NATO ca au cam luat bastonul la morfait.Sunt in panica de cand Rusia este in zona de conflict alimentat si sustinut de ei;

  • mihai spune:

   Fffff bine vorbit!!! Ai mare dreptate!!!

  • florin spune:

   china are interese economice puternice fata de USA si UE, 90% din productia Chinei se duce in USA si UE, doar inchipuiti-va ca USA si UE nu mai cumpara produse din China, falimentul o mananca in scurt timp, asa ca China se tine deoparte .

   • lunetistu spune:

    Florine , nu sti dar cu ani in urma , la presiunea producatorilor americani , guvernul bagase niste `protectii` d`alea spurcate pe importurile din China . Dupa scurt timp le-au anulat . Incepuse falimentul in masa a micilor si mai marilor pravaliasi , iar americanii mureau de frig fara izmene si camasi de piele ….

  • bogdan i spune:

   sarantocii si flamanzii fac bloc militar ! se va numi flamandosaraci… 🙂

 15. Realitate vs. Perceptie spune:

  * ADUI minte lui LU-PASCO !

  – Ce nume de filozof roman / francez, LUPASCO, ce lucrari de mare valoare a lasat sa fie citite de urmasi, ex. „Logica si Contradictie”, si ne-am ales cu un Mihai, ce are doar „zeciuala in cap” si „capul in nisip” …

 16. Eu nu cred intr-un astfel de scenariu,cu toate ca exista semne multiple ca americanii si-ar dori o astfel de aventura.
  Spre deosebire de Irak,Rusia are mijloace multiple de a contracara concentrarea de forte necesare unei invazii si sunt convins ca ii vor lovi pe americani pe teritoriul polonez sau baltic,inainte ca trupele necesare invaziei sa fie aduse in numar suficient.
  Si apoi ce i-ar putea opri pe rusi sa nu recurga la armamentul nuclear ?
  BMD-ul american nu ar avea nici o sansa la o salva de vreo 200 de rachete cu cite 10 focoase fiecare.

  • florin spune:

   Dar ce crezi ca i-ar oprii pe americani sa lanseze si ei cateva sute de rachete nucleare spre Rusia, ai ?!?!, cred ca gandesti cu picioarele ca creier ioc.

   • N. Curatu' spune:

    Hai ca esti destept! Pai la ce le-ar mai folosi americanilor (si rusilor) un razboi daca se anihileaza reciproc!
    „Inginerule!!!”

 17. Gheorghe Deresu spune:

  Felicitari domnule Vasilescu! Prin dumneavoastra afla si „pulimea” ce se mai intampla in aceasta lume. Televizorul a tampit poporul… Din pacate a venit vremea spanacului…

 18. Mihai lupasco spune:

  Cu 30 de argin?i ce ai s? faci? IUDA!!

  • SaakasBilly spune:

   Frate ,nu te-am inteles !! Te-ai fi scremut tu sa spui ceva ,dar crede-ma ca sunt tot o apa si io’ in incercarea de a intzelege ceva semne din hieroglifele tale ,insa studiile mele in egiptologie sunt varza !!

 19. Alabama kid spune:

  Sper sa nu le ia Dumnezeu mintile ! Omenirea nu are nevoe de razboiu,cea mai abjecta forma de manifestare a unei omeniri degenerate.Oameni nevinovati exista peste tot,iar varsarea unei singure picaturi de sange nevinovat e un pacat de moarte ! va pregatiti de o sinistra sinucidere colectiva !

  • SaakasBilly spune:

   Domnule pushti din alabama ,aici ai punctat din plin !! Urmeaza doar sa-ti indemni conatzionalii la abtzinere de la crima si genocid ,pentru ca se pare in ricania e sport national !! Pe mioritici ii instintzezi degeaba pe aspectele astea !! Stii ,zicala : „capu’plecat nu-l taie sabia” ?? Noi suntem ocupati cu slugaritu’ ,suntem colonie ,daca nu sti !! Pesemne esti plecat demult la….malefici !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com