Paul Valerian Timofte si-a lansat volumul „Bacau-Consemnari istorice“ la Cercul Militar din Bacau (Foto-video)

Colonelul (r) Paul Valerian Timofte, presedinte al Filialei judetene a Cultului Eroilor „Corneliu Chiries“ din Bacau si consilier local, si-a Lansare carte Paul Timoftelansat astazi prima carte, ce contine articole pe teme istorice, aparute in cotidianul bacauan Desteptarea, in ultimii ani. Cartea „Bacau-Consemnari istorice“ a fost prezentata  numerosului public prezent in sala Cercului Militar din Bacau, format din autoritati locale, sefi de institutii, oameni de cultura, istorici, scriitori s.a. Au vorbit despre meritele colonelului Valerian Timofte (militare, organizatorice, scriitoricesti, stiintifice) subprefectul Dorian Pocovnicu, conferentiarul universitar Ioan Danila, criticul literar Carmen Mihalache, jurnalistul Nelu Brosteanu, Izu Butnaru, presedintele Comunitatii Evreiesti din Bacau dar si scriitori sau fosti militari (col (r)George Gheorghiu) Evenimentul l-a avut ca prezentator pe directorul Arhivelor Judetene din Bacau, Vilica Munteanu.

Cartea lui Paul Valerian Timofte a fost scoasa cu sprijinul financiar al Primariei Bacau, intr-o excelenta tinuta grafica, la Magic Print Lansare bacau-consemnari istorice (3)Onesti. Autorul a multumit prietenilor si familiei, care l-au sustinut si apreciat in activitatea sa. „Tineretul scolar nu intelege ca traim pe o temelie de istorie si ca nimic nu se naste din senin. Fara argumentele istoriei s-ar fi putut oare pleda pentru dreptatea Unirii din 1859 sau cea din 1918?“, se intreaba Paul Timofte, in argumentul la „Consemnari istorice“.

„In volumul „Bacau-Consemnari istorice“, autorul abordeaza o multitudine de aspecte, prezinta oameni si evenimente, precum si contributia acestora la tezaurul valorilor spirituale si umane a poporului roman. Realitatile vietii cotidiene arata ca ete nevoie de o revigorare al spriritului national si al iubirii de tara. Aceasta carte aduce un suflu nou cinstirii memoriei stramosilor si fiilor patriei, care s-au jertfit pe campurile de lupta pentru neam si credinta stramoseasca si au asezat Tricolorul acolo unde ii da dreptul istoria. A se vedea in carte amintirea marilor batalii ale romanilor pentru Lansare bacau-consemnari istorice (2)pastrarea fiintei nationale, prin evocarea epopeii eroice din vara anului 1917 (iulie-august) in „triunghiul de foc“-Marasti, Marasesti-Oituz. Judetul Bacau este mostenitorul unor glorioase traditii aeronautice la care, de-a lungul anilor au trudit multe generatii“, se arata in prefata semnata de colonelul (r) George Gheorghiu.

Cartea lui Paul Valerian Timofte, dupa cum remarca si universitarul dr. Ioan Danila, care a realizat si corectura textelor, este structurata tematic si nu cronologic, in functie de cum au fost publicate textele. Temele capitolelor prezente in carte sunt: istorie si cultura, marile batalii ale poporului pentru pastrarea fiintei nationale, eroi bacauani-eroi ai Romaniei, Armata-sufletul tarii, stalpul identitatii si dainurii noastre si ultimul capitol-veteranii de razboi-prezente inca active in viata ostirii si a societatii romanesti.

Lansare bacau-consemnari istorice (5)In postfata, Ioan Danila vorbeste despre „Jurnalismul militar din Bacau“, marca Paul Valerian Timofte: „Paul Valerian Timofte este un iscusit narator. L-am ascultat vorbind si unui public spontan si i-am admirat elocinta, acuratetea informatiei si puterea de a convinge. Sigur a citit invatatura lui Nicolae Iorga: „Cine nu crede in ceea ce spune il pregateste pe cel ce nu crede in ceea ce face“. Cuviincios, agreabil si funciarmente optimist, reuseste, de fiecare data sa imbratiseze cu vorba si privirea multimile de copii, tineri sau varstnici, aflati in preajma unui moment sau pur si simplu intr-un cadru formal/informal“, arata profesorul Ioan Danila la finalul cartii.

La final, invitatii la eveniment au primit cate o carte cu autograf si au ciocnit un pahar, in cadrul unei mese festive, in cinstea colonelului,  care a implinit anul acesta 60 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com