Parteneriat între Holzindustrie Schweighofer Baco si Colegiul Tehnic „Gr. Cobalcescu” din Moinesti pentru sustinerea învatamântului profesional

Proiect pilot, demarat de Holzindustrie Schweighofer Baco (Comanesti) în iunie 2016, cu un buget alocat initial (pentru 2016-2019) de 280.000 de euro. Cronologic, este al doilea proiect de asemenea anvergura din toata Regiunea Nord-Est.

Angajamentele companiei includ:

 • Înfiintarea unei clase de scoala profesionala cu 28 de elevi, împartiti pe 2 specializari – electrician exploatare joasa tensiune (14 elevi) si lacatus mecanic (14 elevi).
 • Modernizarea laboratorului electric si a internatului, care au fost renovate si dotate cu echipamente scolare moderne si mobilier adecvat (investitii de 40.000 de euro pâna în acest moment). Beneficiari directi – aprox. 350 de elevi care folosesc laboratorul si internatul.
 • Adaptarea si actualizarea continutului curricular pentru a facilita dobândirea certificatelor de competenta profesionala la standarde europene si integrarea în câmpul muncii (familiarizare cu procesele de productie în unitati industriale moderne).
 • Practica de specialitate asigurata în unitatile de productie Holzindustrie Schweighofer din România. Ponderea orelor de practica va creste treptat, de la 25% în primul an de studii (stagiu de 5 saptamâni), pâna la 75% în anul terminal (10 saptamâni).
  • Stagiile de pregatire practica se desfasoara în fabricile Holzindustrie Schweighofer din Comanesti, Sebes, Radauti si Reci.
  • Pe durata acestor stagii, practicantii beneficiaza de echipament de protectie, cazare, transport si mese calde din partea companiei. Buget estimat pentru 2017 de 25.000 euro.
 • Burse de studiu pentru elevi, care suplimenteaza Bursa profesionala (de 200 de lei/lunar) oferita de Statul Român.
  • Conditii: prezenta la cursuri minim 95% si media semestriala minim 6.
  • Cuantum: 400 de lei/luna, pentru elevii cu medii între 6 si 7,50 si 700 de lei/luna, pentru elevii cu medii peste 7,50.
 • La finalizarea studiilor, absolventii vor primi oferte de angajare din partea Holzindustrie Schweighofer, fara a avea obligatia de a le accepta (de exemplu, pot alege sa continue studiile).

Prima generatie de elevi admisi în program a terminat primul semestru foarte bine. Din cei 28 de elevi, 16 s-au calificat pentru bursa maxima, de 700 de lei.

Investitii Valoare (€)
Renovarea si modernizarea atelierului electric si a internatului 40.000
Burse de studiu (anul scolar 2016-2017) 32.500
Cheltuieli pentru pregatirea practica (sem. II, 2017) 25.000
Total 97.500

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com